Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007

Για όνειρα που μας κρατάνε ξύπνιους


Μια σειρά «ποιήματα για όνειρα που μας κρατάνε ξύπνιους» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Σάββατο 1/12/2007 όσοι βρεθούν στην Ερμούπολη.

Η ομάδα δράσης zound systems studio που δραστηριοποιείται στο χώρο των εικαστικών και ψηφιακών τεχνών στο νησί της Σύρου, παρουσιάζει την ποιητική συλλογή «ή» του Αλέξη Δάρα που κυκλοφόρησε φέτος από τις εκδόσεις «Ίδμων».

Η ξεχωριστή αυτή βραδιά θα πραγματοποιηθεί στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στο Δήμο Ερμούπολης την 1η Δεκέμβρη στις 8.30΄ μ. μ. με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου Σύρου. Στην εναλλακτική αυτή παράσταση συμπράττει η «Μουσική Ομάδα Κρούσης» (Αλφρέδος Δεληβέρτης, Μιχάλης Λαμπρίδης, Λάμπρος Σακελλαρίου) που θα συνοδεύσει με κιθάρα, πιάνο και κρουστά τους performers που θα ερμηνεύσουν τον ποιητικό λόγο.

Στην εκδήλωση θα προβληθούν 10 βιντεοποιήματα βασισμένα σε ποιήματα της συλλογής. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό καλλιτεχνικό πείραμα με συντελεστές ανεξάρτητους πολυτεχνίτες του ψηφιακού κόσμου, μουσικούς, video-artists, ηθοποιούς και άλλους που συνεργάστηκαν με τρόπο μοναδικά δημιουργικό, εμπνεόμενοι από τα ποιήματα του «ή».

Ορισμένα από τα ποιήματα που θα παρουσιαστούν έχουν γραφτεί στο νησί της Σύρου, στο οποίο ο Αλέξης Δάρας έχει ζήσει για δύο χρόνια, δουλεύοντας ως καθηγητής.


Μην το σκέφτεστε. Η εκδήλωση δε μπορεί να είναι προνόμιο μόνο των Συριανών. Η Σύρος είναι «ένα τσιγάρο δρόμος» από τον Πειραιά και τα δρομολόγια βολεύουν για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.

2 χόρεψαν μαζί του:

akamas είπε...

Φαίνεται καλή εκδήλωση, κρίμα που δεν μπορώ να πάω λόγω τποχρεώσεων. Θα γίνει ανάλογη παρουσίαση και στην Αθήνα;

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ akamas:
Αυτή τη στιγμή δεν το ξέρω. Αλλά το Σαββατοκύρακο θα μάθω και θα σας ενημερώσω.