Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

Στη φυσική του θέση



A RED DRAGON called DARKO


Έπρεπε να περάσουν 12 αγωνιστικές, να τελειώσουν οι υποχρεώσεις στα ευρωπαϊκά σαλόνια για να συγκεντρωθούμε και στο πρωτάθλημα των «αλωνιών» και να κόψουμε το βήχα στους κάθε λογής μνηστήρες.

Η πολυδιαφημισμένη πρωταθλήτρια καλοκαιριού νικήθηκε κατά κράτος όχι από την ποδοσφαιρική αξία, αλλά από την «καρδιά του Πρωταθλητή» που λαβώθηκε από τον τραυματισμό του πολυεργαλείου του Λεντέσμα κι έχασε τα νερά του. Πολλά θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει νωρίτερα. Κει που οι μνηστήρες πίστεψαν στο «Χ» ακόμα και το «διπλό», μίλησε η καρδιά του Πρωταθλητή και του Κόκκινου Δράκου που λέγεται ΝΤΑΡΚΟ. Τα υπόλοιπα είναι απλά αντικείμενο αναλύσεων από «αθλητικογράφους» και άλλες «αντιγαυρικές» δυνάμεις.

Η διαφορά νοοτροπίας ανάμεσα στον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ και τη ΜΙΚΡΗ ομάδα ήταν εμφανής όλη την εβδομάδα που πέρασε (εμπρηστικά πρωτοσέλιδα που τα μισά έλεγαν «τελειώστε τους» και τ’ άλλα μισά μιλούσαν για ενδεχόμενη «διαιτητική σφαγή»). Το σκηνικό ολοκληρώθηκε στο τέλος του αγώνα όταν οι ΝΑΝΟΙ απέδειξαν πως στις νίκες το παίζουν άξιοι ενώ στις ήττες τους «σφάζουν». Από τον «ευρωπαϊκής νοοτροπίας» καραγκιόζη Λορέντζο (που έκανε σα βλαχοδήμαρχος) μέχρι τον Μορέτο που επιδίωξε την κόκκινη κάρτα για να «τεκμηριώσει» την «αδικία». - Τι είχες ΑΕΚ; - Τι είχα πάντα.

Περαστικά τους.

Αφήστε τους να στραβολαιμιάζουν και πάλι κοιτάζοντας από τα κάτω προς τα πάνω.

24 χόρεψαν μαζί του:

Ανώνυμος είπε...

ΘΡΥΛΟΟΟΟΟΣ ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕ! :)

Ανώνυμος είπε...

Καλά, δεν παίξαμε και φοβερή μπάλα. Θα μπορούσαμε και να είχαμε χάσει. Αλλά ακόμα και κουρασμένοι και με μέτρια εμφάνιση σταθήκαμε πολύ καλά και πήραμε αυτό που θέλαμε. Πιστεύω ότι απο δω και πέρα θα γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι. Ο Λεμονής κάνει ΠΑΡΑ πολύ καλή δουλειά. Μπράβο σε όλα τα παιδιά.

Αν περάσουμε και στους "8" στο ΤσΛ μπορεί να πάμε και για triple crown...

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ anagennimeni: ΟΕΟΕΟΕ, ΟΕΟΕΟΕ !!!

@ Γκρου: Αυτό είναι το μεγαλείο μας. Πως δε παίξαμε καλή μπάλα μετά την αποχώρηση Λεντέσμα. Ποιους "8"; Το σύνθημα το έδωσε ο Allu Fan Marx: Πάμε να ξανακάνουμε ΚΟΚΚΙΝΗ την Κόκκινη Πλατεία.

Ανώνυμος είπε...

Όπως σχολιάσαμε με φίλο συμβάζελο: "θα έχει πολύ σασπένς αυτό το πρωτάθλημα που θα πάρει ο ολυμπιακός".

Ανώνυμος είπε...

Λατινικά δεν έχει αυτή τη φορά; Όχι τίποτε άλλο, μας έχεις κακομάθει και μας λείπει και ο Πολύδωρας.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά κανείς δεν είναι τέλειος !!!
Άκου Ολυμπιακός ;;; Τέλος πάντων...

αριστερό εξτρέμ είπε...

Έτσι, με την αλμύρα!

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Ερυθρός: Σασπένς θάχει μόνο αν συνεχιστούν οι τραυματισμοί. Ένα σκόρδο ρε παιδιά!!!

@ akamas: Αlea jacta est (ο κύβος ερρίφθη) και Vae victis (ουαί τοις ηττημένοις).
Α, ρε σύντροφε akama. Με αναγκάζεις να αναπληρώνω το κενό του countyman ο οποίος είναι και γαύρος (Τι "χαχαχα" ρε παιδιά; Κάθε οικογένεια έχει και τα κωλόπαιδα της).

@ faros: Δε πειράζει. Σ' αγαπάμε και με τις ατέλειες σου (Τι είναι; Κίτρινη παιδική αρρώστια ή πράσινη λοιμώδης ασθένεια;).

@ αριστερό εξτρέμ: Ναι ρε "Τζόλε". Και με την αλμύρα και με όλα τα λέπια ΜΕΣΑ.

scorpios είπε...

ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ..ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ..

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ scorpios: Και για τους "κουμπούρες μαθητές", υπάρχουν και τα επαναληπτικά μαθήματα του β' "εξαμήνου" Σκορπίνα μου.

ΘΡΥΛΕ μου η ζωή
δεν έχει τέλος κι αρχή
όταν δε σε δω
να σου τραγουδώ
πόσο Σ' ΑΓΑΠΩ !

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

εγώ το έιχα πει, όταν εσείς ακόμα ήσασταν με τις Μιτσούκο στην παραλία, ότι η ΑΕΚ θα το πάρει φέτος!(τάδε έφη γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός της Σαλονίκης και για να το λέει κάτι θα ξέρει!)

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ: Κι εμένα ένας φακίρης μου είπε πως τις εκλογές θα τις πάρει ο Γιώργος. Τη συνέχεια την ξέρεις...
ΥΓ: Τι είναι Μιτσούκο; Σαγιονάρες; Όπως Μιγκάτο;

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

ε ναι!Μιτσούκο ειναι σαγιοναρες!

aliatas είπε...

Έχεις αισθανθεί ποτέ τη ανάγκη να θέσης στην διοίκηση του ολυμπιακού το ερώτημα: πως γίνετε η ομάδα με τα μεγαλύτερα εγγυημένα έσοδα στην Ελλάδα, με το μεγαλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο από την κρατική τηλεόραση, πληρωμένο με τα λεφτά του ελληνικού λαού, με 12ετη διορισμένη παρουσία στους χρυσοφόρους ομίλους του τσάμπιονς λινγκ, με ένα σούπερ ντιλ το καλοκαίρι που μας πέρασε (Νέρι Καστίγιο), με, με, με…να φτάνει στο σημείο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ να έχει στον πάγκο τους: Σηφάκη, Χ. Σέζαρ, Μενδρινό, Νούνιες, Μήτρογλου, Αρτσούμπι και Κατσικογιάννη. Οεο…

Ο ολυμπιακός κάνει πρωταθλητισμό, η ΑΕΚΑΡΑ κάνει αντίσταση!!! Όλοι μαζί της.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ aliatas:
Καταλαβαίνω τον πόνο σου μετά το "τροχαίο". Δεν είναι λίγο έναν αγώνα που θεωρούσες φυσιολογικά χαμένο να ελπίζεις πως θα τον κερδίσεις επειδή ο αντίπαλος λαβώθηκε κι αυτό το όνειρο να γκρεμίζεται για 7 "καταραμένα" λεπτά. Αυτή η αλλαγή είναι ψυχοφθόρα.
Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι τι σχέση έχουν όλα όσα λες (μπάτζετ, έσοδα κλπ) με τους τραυματισμούς παιχτών !!!
Ρε, μήπως ο Φερέρ άνοιξε σχολή με την τρελάρα του και σας κόλλησε όλους;

ΥΓ: Επιτέλους κατάλαβες τη διαφορά ανάμεσα στον πρωταθλητισμό και τον ερασιτεχνισμό. Πάντως οι λάτρεις του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου έχουν πολύ πιο ενδιαφέρουσες ομάδες από την ΑΕΚ για να υποστηρίξουν (Θρασύβουλος, Θύελλα, Πόντιοι Βέροιας κλπ). Αν μη τι άλλο, παίζουν και σε "νταμάρια" όχι στο ΟΑΚΑ.
Περαστικά (για 15 αγωνιστικές τουλάχιστον).

aliatas είπε...

Δεν ξέρω αν ο Φερέρ είναι τρελός. Εκείνο που ξέρω είναι ότι ήταν 25 χρόνια προπονητής στην Ισπανία, έχει στο παλμαρε του ένα κύπελλο Ισπανιας με την Μπετις, έχει περάσει από τον πάγκο της δεύτερης μεγαλύτερης ομάδας του κόσμου μετά την ΑΕΚ (Μπαρτσελονα)την ιδία ώρα ο δικός σας προπονητής(;) έχει προλάβει στην σύντομη καριέρα του να στείλει στην β' εθνική Καλλιθέα και Λιβαδειά.

ΥΓ1. Πες αλεύρι. ο Δόνης σε γυρεύει...

ΥΓ2. Αλήθεια είσαι θαυμαστής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου;

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ aliatas: Θα απαντήσω (συνοπτικά) στην τελευταία ερώτηση σου για να μην παρεξηγηθεί από κανέναν η πλάκα που έκανα:
ΟΧΙ! Δε μου αρέσει αυτό που αποκαλείται "επαγγελματικό ποδόσφαιρο". Ούτε η λειτουργία του, ούτε οι κανόνες του, ούτε η ποιότητα του. Απλά, μου αρέσει η μπάλα και ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτό που παρακολουθούμε είναι ό,τι οι έμποροι μας άφησαν να βλέπουμε. Η μόνη μου επιλογή είναι να αλλάξω γούστα στα γεράματα και να μάθω μπιρίμπα. Αφού αυτό αποκλείεται, αναγκάζομαι να δεχτώ ό,τι μοιάζει με ποδόσφαιρο.
ΝΑΙ όταν θα μου δοθεί (σε όλους μας) η δυνατότητα θα προωθήσω το μοντέλο που εγώ ονομάζω ποδόσφαιρο. Προς το παρόν, δέχομαι το ιμιτασιόν από το ΤΙΠΟΤΑ. Αυτό έχει τέτοιες ομάδες και υποστηρίζω μια από αυτές όπως εσύ μια άλλη.
Δε θυμάμαι την ομορφιά του αληθινού ποδοσφαίρου όταν χάνει ή αδικείται η ομάδα μου αλλά κι όταν κερδίζει ή ευνοείται. Τα τελευταία 2 χρόνια παρότι 1η δεν ήθελα να τη βλέπω (και το δυστύχημα ήταν πως κι οι άλλες ήταν χειρότερες). Φέτος μ αρέσει κάπως αυτό που βλέπω και δε μ ενδιαφέρει το αποτέλεσμα ή η κατάταξη της. Αυτά αποτελούν μέρος της ΠΛΑΚΑΣ που γίνεται ανάμεσα σε αντίπαλους οπαδούς και που αν δεν υπήρχε αυτή η πλάκα δε θα είχαμε κανένα λόγο να ασχολούμαστε με το γηπεδικό φέσι.
Ελπίζω να κατάλαβες πως το προηγούμενο σχόλιο μου ήταν πλάκα κι όχι η αληθινή μου γνώμη για την πληγή του ποδοσφαίρου.
ΥΓ: Τέλος με τις "σαχλαμάρες" πάμε στα "σοβαρά":
1. Ο Αμπέμπε Γκιζελονσότο έχει κατακτήσει 38 συνεχόμενα πρωταθλήματα στη SuperLeague της Ανατολικής Μπουρκίνα Φάσο. Είναι καλύτερος από τον Φερέρ και σας τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
2. Ο ΤΑΚΗΣ είναι αποτυχημένος. Έχασε 7 ολόκληρους βαθμούς στη φάση των Ομίλων (οι 4 στο Καραϊσκάκη). Θα τον πλακώναμε στα κορνέ αλλά περιμένουμε τι γιορτές που θάναι πιο φτηνά.
3. Από τώρα παραδέχεστε πως μόνο μεγάλες ομάδες σαν τη Λάρισα και την Τρίπολη έχουν ελπίδα να μας κερδίσουν;
4. Καλή επιτυχία στο οικογενειακό διπλό με τον Εργοτέλη. Τσεκάρατε ποιος το σφυρίζει; Πόσες κάρτες έχει δείξει στον Αρουμπατέτοιον; Έχει ακυρώσει γκολ του Λυμπερόπουλου; Μήπως ο κουνιάδος της ξαδέλφης του μπατζανάκη του θείου της βαφτιστικιάς του έχει κάρτα μέλους στο RED CLUB;

Και πάλι περαστικά.

Dark_Maiden είπε...

Πολύ φορτσάτο σε βρίσκω και να δίνεις μεγάλη σημασία, εκεί που δεν πρέπει :)

Χαλλλάρωσε και κανόνισε καμια εκδρομή μετά γηπέδου (βεβαίως!) :)

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Dark_Maiden: Φταίει η 4ήμερη αναγκαστική προσγείωση στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Ποιος ξέρει τι με ποτίσανε.
Εκδρομή μάλλον αποκλείεται. Αλλά γήπεδο... Ψήνομαι να πάω στο παιχνίδι του Θρύλου με την Ξάνθη.

angelos είπε...

deite pousties twn aektzidwn sta blog tous..

ypokeimenikos.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Χμμ τελικα το συμπερασμα ειναι ενα.
Ο Λεμονης ειναι αποτυχημενος ενω ο φερερ της μιας νικης σε 6 ντερμπι επιτυχημενος.. Δηλαδη που να τους περναγε ο φερερ και στους 16, οχι ΔΟΝ , πρωθυπουργο θα τον καναμε τον παππου!!
Ρε σεις θυμαστε ποσα σας εριξε ο Θρυλος με Λεμονη στον παγκο πριν λιγα χρονια, λεω εγω?

Dark_Maiden είπε...

Ωωωπα, μη μου βάζεις ιδέες :-)

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ red7white: Ο τρελός ούτε στους 16 του Κυπέλλου της ΕΕΣΑ δε μπορεί να τους πάει. Αν τον κάνουνε πρωθυπουργό, τι θα κάνουνε τη Δέσποινα; Μαρία Αντουανέττα;
Ο Θρύλος έχει ρίξει και μια ΕΞΑΡΑ με το Λεμονή στη σύνθεση του. Αλλά αυτή ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ να τη θυμόμαστε. Χαλάλι τους.
ΑΔΕΡΦΙΑ ΖΕΙΤΕ
ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ!
(α σιχτίρ, συγκινήθηκα πάλι)

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Dark_Maiden:
Τι ιδέες σου βάζω; Μήπως ραντεβού στην 7;