Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

Τα trolls, η Παρτιζάνα κι ο… Ζαχαριάδης


Από τότε που πρωτοκολύμπησα στο πέλαγος του blogging ένα πράγμα άργησα να κατανοήσω και ποτέ δε σταμάτησα να σιχαίνομαι: τα trolls. Ξέρετε, εκείνους τους γλοιώδεις κομπλεξικούς που εισβάλλουν σε blogs για να τα γεμίσουν με περιττώματα. Άλλοι τους ανέχονται, άλλοι τους υπομένουν κι άλλοι τους αποκλείουν από τα blogs τους. Και η ζωή συνεχίζεται.

Καλά, όταν κάποιο σιχαμένο troll εισβάλλει στο χώρο σου μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Τι γίνεται, όμως, όταν σουλατσάρει σε χώρο φίλων σου; Αυτή τη νέα για μένα κατάσταση βίωσα χτες. Περνώντας από το blog της φίλης μου Παρτιζάνας είδα το τελευταίο της ποστ που είχε μάλλον αγαπησιάρικο περιεχόμενο (όσο κατάλαβα από τα λίγα ποντιακά που ξέρω). Μπαίνοντας να αφήσω ένα μάλλον πειραχτικό σχόλιο, είδα συνομιλία με ένα troll το οποίο εντελώς ξαφνικά και χωρίς κανένας να φέρει τη συζήτηση γύρω από το θέμα (στο στυλ: «Τι κάνεις Γιάννη;» «Κουκιά σπέρνω») αναφερόταν με υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον…. Νίκο Ζαχαριάδη.

Η διάθεση μου άλλαξε και ζήτησα με εντελώς οργισμένη διάθεση από την administrator να σβήσει το (και άσχετο) σχόλιο μαζί με το δικό μου που τον έβριζε. Η φίλη μου αρνήθηκε. Η απόφαση ήταν ακαριαία και πολύ οδυνηρή. Αποχώρησα από τη συζήτηση και από το blog το οποίο αφαίρεσα κι από τα links μου.

Πες τε με υπερβολικό, μυγιάγκιχτο, ό,τι θέλετε.

Όμως, δε σημαίνει πως μαζί με τους φίλους σου πρέπει να ανέχεσαι και τα ΣΚΑΤΑ που κολλούν στα παπούτσια τους όσο κι αν εκείνοι λατρεύουν τη μυρωδιά τους. Στο δίλημμα: «φίλος με σκατά στα παπούτσια» απαντώ «καθαρός έστω και μόνος».

Η "πέτρα του σκανδάλου", ο Νίκος Ζαχαριάδης έλεγε πως «την τιμή κανένας δε μπορεί να σου την αφαιρέσει. Την τιμή μπορείς μονάχα να τη χάσεις». Κι εγώ διάλεξα την τιμή μου ως κομμουνιστή. Κι ας έχασα μια φίλη και συναγωνίστρια.

46 χόρεψαν μαζί του:

monahikoslikos είπε...

Άψογος...

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

Πολύ στεναχωρημένος Λύκε μου.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι όντως υπερβολικός... Να σου πω κι εγώ αν ήμουν στην θέση της παρτιζάνας ίσως έκανα το ίδιο... Αν ήταν απλώς ένα ανώνυμο troll, θα έτρωγε σουτ... Αλλά τι γίνεται αν το troll το γνωρίζουμε προσωπικά? Μήπως όλοι δεν έχουμε φίλους in real life που μας λένε μαλακίες για το Κόμμα? Τους διαολοστέλνουμε?

Μπερδεμένη φάση με περίεργες ισορροπίες που πρέπει να κρατηθούν... Κι εσύ έχεις δίκιο και η Παρτιζάνα έχει δίκιο...

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Rocean: Όλοι έχουμε φίλους που μας τη λένε και τους τη λέμε. Όμως, σε συγκεκριμένη φάση (είτε σοβαρή πολιτική συζήτηση είτε ακόμα και πλάκα ανάλογη μ αυτή που γίνεται ανάμεσα σε οπαδούς άλλων ομάδων) όχι στο ξεκούδουνο.
Αν σ' ένα δικό σου ποστ π.χ. για τους Metallica έμπαινε ένας φίλος σου κι έγραφε πως ο Αλαβάνος είναι γελοίος ή ο Παπανδρέου όργανο των διαπλεκόμενων κι ο Καραμανλής φερέφωνο του ΣΕΒ δε θά'πρεπε να πάρεις θέση; Αλλιώς οι επισκέπτες σου που μπήκαν να μάθουν για τους Metallica (και δεν είναι όλοι ΚΚΕ) θα εξαγριωνόταν μαζί σου, όχι με τον σχολιογράφο.

Ανώνυμος είπε...

Ναι βρε... Δίκιο έχεις... Απλώς το πράγμα περιπλέκεται αν αυτός που το κάνει είναι in real life φίλος σου... π.χ. είναι κάτι ρεμάλια φίλοι μου, που μερικές φορές μπορεί να γράφω εγώ για τους Nightwish κι αυτοί γράφουν πόσο φοβερά είναι στο σκυλάδικο που τραγουδάει η Πέγκυ Ζήνα.. :-) Αν ήταν ανώνυμοι μπορεί να διέγραφα το comment... Αλλά επειδή τους ξέρω προσωπικά πόσο ρεμάλια είναι και ξέρω γιατί το κάνουν, θα τους απαντήσω κι εγώ στον χαβαλέ...

Το ίδιο ισχύει κι αν γράψουν και καμιά μαλακία για το ΚΚΕ...

Ανώνυμος είπε...

Αν μετράει και η δική μου γνώμη , έ ας την πω !!!
Επειδή μπήκα κι εγώ στο μπλοκ της παρτιζάνας και άφησα και σχόλιο σου δίνω μεγάλο δίκιο για το θυμό σου !!!
Όμως, υπάρχει ένα όμως , αν ένας απίθανος τύπος θέλει ακριβώς αυτό δηλαδή να μας κάνει να μαλώνουμε μεταξύ μας , θα του κάνουμε το χατήρι ;;;;;; Έ, λέως ΟΧΙ.
Ας κρατηθούμε ο ένας από το χέρι του άλλου, το αντιθετο θέλουν οι εχθροί μας φανεροί και κρυφοί!!!
Αυτά και ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι το πνεύμα μου ...

Ανώνυμος είπε...

Επειδή η Παρτιζάνα προς τιμήν της με υπερασπίστηκε, -και είναι τιμή μου που με υπερασπίστηκε-, οφείλω να κάνω το ίδιο προκειμένου να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα. Καταρχήν με λένε σκατό, τρόλλ, περίττωμα, και ότι γουστάρεις.
Θεωρώ όμως απαράδεκτο την διαπόμπευσή της, μέσω της οργής και της λύπης σου. Θα μπορούσες να αναφερθείς ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΕΝΑ και όχι στην συντρόφισσά σου. Εξάλλου τα γραπτά του καθενός μένουν.... Και αυτό είναι καλό ή κακό.......
Πάμε παρακάτω τώρα. Ναι λοιπόν. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να το ξαναπώ αυτό που είπα.
Και δεν έχω πρόβλημα να χαρακτηρίσω μαλάκες, ακόμα και δικούς μου συντρόφους οι οποίοι τα έχουνε κάνει ή τα κάνανε σκατά. Γιατί εγώ πιστεύω ότι η αριστερά δεν χρωστάει σε κανέναν. Εμείς χρωστάμε στην αριστερά, που μας έκανε τουλάχιστον ανθρώπους που δεν πιάνονται εύκολα κοροΐδο.
Και στο κάτω-κάτω, για εμένα μετράει περισσότερο το αίμα του αθώου, απλού, μέλους, παρά το αίμα και τα βάσανα του μέλους της οποιαδήποτε κεντρικής επιτροπής η οποία έχει το αλάθητο του πάπα.
Μετράει πιο πολύ η πορωμένη προσωπικότητα του Καραγιώργη, το ψωμί και το νερό που δεν βρήκε ο δηλωσίας Άρης, τα λεφτά που εξαργύρωνε ο Πλουμπίδης, η δήθεν αρρώστια της Χρύσας Χατζηβασιλείου, το κομμένο από δάγκωμα αυτί του Πάνου Δημητρίου στα γεγονότα της Τασκένδης, αλλά και τόσων άλλων ανώνυμων οι οποίοι πέθαναν στα ξερονήσια, εξαιτίας του κάθε τυχοδιωκτισμού. Με ένα κίνημα που είχε την ηγεμονία και καταφέρανε να το πάνε στο 10%......
Χτύπα εμένα λοιπόν και όχι την παρτιζάνα. Εδώ είμαι!!!

ange-ta είπε...

Δεν μου πέφτει κανένας λόγος για τα συντροφικά σας μαχαιρώματα.
Ο καθένας έχει την άποψή του και την δικαιούται.
Αλλά, το δικό σου σχόλιο αγαπητέ μου είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο, εννοώ αυτό με τα κεφαλαία γράμματα και αν το έγραψες για να προβοκάρεις κάποιον, τότε είναι μια κακόγουστη προβοκάτσια.
Μπορείς και οφείλεις να μπείς ξανά στην Παρτιζάνα και να το σβύσεις ο ίδιος για να σταματήσει να φιγουράρει έτσι άσχημα!!!

Ανώνυμος είπε...

Αμετανόητε σύντροφε...
:)
Κακώς στενοχωριέσαι και κακώς στεναχωρείς την Παρτιζάνα...
Αν ο Ρήγας έχει αυτήν την άποψη, ας την διατυπώσει. Ο τρόπος που διατυπώνει κανείς μια άποψη, χαρακτηρίζει πρώτα πρώτα τον ίδιο
Οι αντίθετες απόψεις δεν αντιμετωπίζονται με διαγραφή των σχολίων, αλλά με διάλογο.
Τώρα μπορεί να μου πεις ότι το "ο Ζαχαριάδης είναι ΜΑΛΑΚΑΣ" δεν είναι άποψη. Μη ξεχνάς όμως ότι ζούμε σε εποχές όπου άποψη και θέση και σάτιρα θεωρείται το "μακάκας" και το "φούστης"...

Ανώνυμος είπε...

Και επειδή τα πάντα πρέπει να συζητούνται δημόσια στην αριστερά, αύριο θα αναρτήσω μπλόγκ για την ΔΗΜΟΣΙΑ αντιπαράθεση μας αμετανόητε....Έχεις τον λόγο μου...Εγω 29 χρ, και εσύ 44 όπως λές, πιο διαβασμένος απο μένα τον πιτσιρικά, και με πιό πολλά χρόνια μέσα στο κίνημα. Και μπορεί να έρθει και ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ. Αν και δεν νομίζω ότι αφορά την κοινωνία αυτό το πράγμα. ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ....ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.....
Καλή αντάμωση στα γουναράδικα λοιπόν, όπως είπε και ένας άλλος προδότης..........

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Φάρος: Καταλαβαίνω τι εννοείς. Έχεις δίκιο. Νομίζω, όμως, πως μερικές φορές έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στις δικές σου αρχές και τη φιλία, τη δημοτικότητα ή ό,τι άλλο. Καλώς ή κακώς το ιστορικό πρόσωπο που θίχθηκε είναι για μένα σημείο αναφοράς έμπνευσης και δύναμης. Έχω βαρεθεί να μιλώ για την αλήθεια που υπάρχει πέρα από το μύθο σε σοβαρές πολιτικές συζητήσεις. Δεν έχω την απαίτηση από όλους τους ομοϊδεάτες μου να έχουν την ίδια άποψη με μένα αλλά μια σχετική αντίδραση την περίμενα. Θυμίζω πως εγώ μπήκα στο blog της Παρτιζάνας όταν η συζήτηση είχε περάσει και είδα πως δεν είχε κάνει ούτε μια αναφορά στην απαράδεκτη αναφορά για τον ΝΖ. Τα υπόλοιπα είναι θέμα ταμπεραμέντου. Αντέδρασα όπως είδατε.
Εμένα η συμπεριφορά του "ρήγα" (δεν τον κατονόμασα αλλά αφού μόνος του παρουσιάζεται ας τον αναφέρω) δεν είναι καθόλου διαφορετική από του "κυρίου" που αναφέρει ο enraged:
http://soenraged.blogspot.com/2007/12/blog-post_20.html
Τσάμπα μαγκιά και life style και πετάμε καμιά μακακία για νάμαστε in. Μπορούν να τα κάνουν με τους Αλαβάνους τους ή με τα εν ζωή στελέχη του ΚΚΕ αλλά ΟΧΙ για ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για το λαϊκό κίνημα. Οι χριστιανοί λένε "μη δώτε τα άγια τοις κυσί" (μην παραδίνετε τα ιερά στους σκύλους). Κι αυτό για μένα ήταν το μεγάλο "αμάρτημα" της Παρτιζάνας.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ ange-ta: Καλή μου φίλη το σχόλιο μου είναι ΑΘΛΙΟ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Όχι όμως προβοκατόρικο ούτε υπαινίσεται τίποτα. Τα κεφαλαία γράμματα είναι μια φράση που χρόνια πριν τη χρησιμοποιούσαμε για να πικάρουμε νεαρούς ξερόλες. Κι αυτή τη σημασία έχει παρά τη χυδαιότητα του. Όσοι με παρακολουθείτε θα ξέρετε πως γενικά δεν είναι αυτό το στυλ και το ήθος μου. Όμως, ήταν μια αντίδραση του ιδίου επιπέδου με την πρόκληση.
Δεν είμαι περήφανος γι' αυτό και ζήτησα να διαγραφεί αφού διαβαστεί. Από τη στιγμή, όμως, που το αρχικό προβοκατόρικο σχόλιο δεν αναιρείται δεν έχω κανένα λόγο να το αφαιρέσω. Στο κάτω κάτω, αν αρέσει της Παρτιζάνας να έχει στο blog της απαράδεκτα σχόλια ας μην έχει μόνο ένα.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ afmarx: Γενικά δεν είμαι υπέρ της λογοκρισίας (δες και το προηγούμενο μου ποστ). Είμαι κατά του spaming και των trolls. Τον τύπο πρώτη φορά τον είδα εκεί. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό παληκάρι, ευαίσθητος ή χαβαλές, καθηγητής πανεπιστημίου ή λιμενεργάτης. Ούτε έχω κάτι μαζί του. Για μένα είναι troll επειδή σε ένα χαβαλέ θέμα πετά χολή κατά ιστορικών προσώπων. Πέρα από το δικό μου κόλλημα για το Ζαχαριάδη, θα αντιδρούσα το ίδιο κι αν πετούσε παρόμοιες φράσεις για το Λεωνίδα Κύρκο ή κάποιον άλλο "αναθεωρητή".
Το σοβαρό είναι αυτό που λες: Τι είναι "σάτιρα" κι ως πού μπορεί να φτάσει. Επειδή κι εσύ πιστεύεις πως δε μπορεί το επίπεδο της κοινωνίας να θεωρεί "σάτιρα" τον "μακάκα" και τον "φούστη", νομίζω θα με καταλάβεις. Δε δικαιολογώ την απαράδεκτη συμπεριφορά-αντίδραση μου. Εξηγώ τα κίνητρα της. Και (ως Αμετανόητος) δε μετανιώνω γι αυτή. Και τώρα που είμαι ηρεμότερος νομίζω πως θα έκανα τα ίδια. Όπως λέει κι ο Αραγκόν:
"Κι αν να ξανάρχιζα μου μελλόταν:
τον ίδιο δρόμο θα κάνα ευθύς".

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Ρήγας:
Ας πούμε μερικά πράγματα χωρίς πάθος:
1. Υπερασπίζεσαι την παληκαριά της Παρτιζάνας επειδή σε στήριξε. Καλά έκανε ως φίλη. Έκανε, όμως, έκπτωση από τα πιστεύω της (νομίζω δηλαδή πως είναι πιστεύω της) για να το κάνει. Κι αυτό γι αυτήν είναι κηλίδα. Αυτό της καταλογίζω. Ακόμα και μετά την ΑΘΛΙΑ και οργισμένη παρέμβαση μου δεν βρήκε μια κουβέντα να πει "για το πάπλωμα".
2. Εσύ μετά απ' όλα αυτά, αποκατέστησες τα πράγματα παραδεχόμενος πως δεν έπρεπε να μιλήσεις έτσι και σ'΄αυτό το ποστ; Δεν ξέρω γιατί δεν ξαναμπήκα εκεί. Αν τόκανες, είσαι παληκάρι. Αν όχι, ένα κοινό troll που δικαιώνει όλους τους χαρακτηρισμούς που σου εκτόξευσα.
3. Δεν έχω κανένα λόγο να σε "χτυπήσω" όπως μου ζητάς ("χτύπα εμένα" κλπ). Να αντιπαρατεθώ μαζί σου ΝΑΙ. Θα δω το ποστ σου κι αν είναι πολιτικό θα παρέμβω σοβαρά χωρίς ύβρεις. Αλλιώς θα προσπεράσω. Δε μ αρέσει να τρολάρω. Βρίζω (και μάλιστα αισχρά) μόνο όταν αντιληφθώ πως ο διάλογος δεν αποδίδει μόνο όταν χαλάς το σαπούνι που είπε κι ένας σ.
4. Δεν μπαίνει θέμα ηλικίας. Η σοβαρότητα δεν μετριέται έτσι. Μπορεί ένας 18αρης να είναι σοβαρότερος και εγκυρότερος από έναν 80αρη. Κατά συνέπεια δεν ξεκινάμε με υπεροχή 44ρηδως έναντι 29αρηδων.
5. Το σημαντικότερο: Λες πως μια συζήτηση για την ιστορία της αριστεράς (εγώ λέω του ΚΚΕ γιατί από αυτό ξεκίνησαν όλα) δεν ενδιαφέρει την κοινωνία. Τότε γιατί την προκαλείς στο ξεκούδουνο (μιλώντας για την οικογενειακή σου κατάσταση); Γιατί εσύ ένας νέος άνθρωπος αναμασάς αντικομμουνιστικά επιχειρήματα της ηγεσίας του ΚΚΕ εσ δεκαετίας 70; Ή δεν γνωρίζεις την Ιστορία (γιαυτό η αναφορά στα 29 σου χρόνια) ή το κάνεις ιδεολογικά και σκόπιμα. Μελετώντας σοβαρά την Ιστορία του ΚΚΕ θα διαπιστώσεις πως είναι ένα σύνολο μεγλαείου και τραγωδίας. Οι πρωταγωνιστές της εποχής ήταν ΟΛΟΙ ήρωες γιατί έζησαν σε καταστάσεις απίστευτες που θα είχαν τσακίσει οποιονδήποτε από μας. Έκαναν και λάθη. Όχι από κακία, μίσος ή συμφέρον. Από την ταχύτητα με την οποία έπρεπε να πάρουν αποφάσεις. Εμείς σήμερα από το ζεστό μας σπιτάκι μπορούμε να αναλύσουμε εκατομμύρια φορές τις κινήσεις τους και να βρούμε διάφορα "κίνητρα". Αυτοί είχαν δευτερόλεπτα για να πάρουν μιαν απόφαση. Εμείς οι κομμουνιστές απαλλαγμένοι από το άγχος των ηγετών της οπουρτουνιστικής κλίκας στο ΚΚΕ (να δικαιώσουν κατοπινά τα λάθη τους και να τα επιρρίψουν σε άλλους) τιμάμε το ίδιο όλα τα πρόσωπα της τραγωδίας ακόμα κι αν η δράση του ενός προκάλεσε ταλαιπωρίες στον άλλον. Ήρωας κι ο Βελουχιώτης, ήρωας κι ο Πλουμπίδης κι ο Καραγιώργης κι η Χρύσα. Κομμάτια από τη σάρκα μας. Ήρωας κι ο Ζαχαριάδης που κατηγόρησε πολλούς από αυτούς. Κομμάτι από τη σάρκα μας. Εγώ προσωπικά θαυμάζω για τη δράση και τους αγώνες του ακόμα και τον Παρτσαλίδη ο οποίος τη μια έλεγε πως "ο στρατηγός του ΔΣΕ πρέπει να βαρά προσοχή στον τελευταίο Σοβιετικό στρατιώτη" και την άλλη σήκωνε το λάβαρο της "ανεξαρτησίας του ΚΚΕ από τους... Σοβιετικούς". Στάση για την οποία κέρδισε το παρατσούκλι ΜΟΑς (Μήτσος Ο Απερίγραπτος). Ποιος είμαι εγώ να τον βρίσω; Μπορώ ν αντέξω τα μισά έστω απ' όσα άντεξε εκείνος;

Δεν έχω καμία αντίρρηση να συναντηθούμε στα γουναράδικα. Έτσι κι αλλιώς το τομάρι μου είναι κρεμασμένο εκεί από τότε που είμουν 14 ετών. Με χαρά μου θα δω κι άλλες αλεπούδες.

Ανώνυμος είπε...

Το να αφήνει κάποιος να λέει ο άλλος την γνώμη του ελεύθερα ακόμα και με ύβρεις μερικές φορές (πράγμα λάθος βέβαια που το χρεώνεται αυτός που βρίζει, και αυτόν προσβάλει, ουχί αυτόν που το ανέχεται.....), δείχνει ανοχή στην άλλη άποψη, ανεκτικότητα στο διαφορετικό, και μια βαθιά δημοκρατική αντίληψη....Μακάρι λοιπόν σήμερα, να λειτούργησε έτσι και το ΚΚΕ....θα ήταν και άλλοι εκεί....

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Ρήγας: Βλέπουμε αλλιώς τη "δημοκρατική αντίληψη" και την "ενότητα μέσα στη διαφορετικότητα".
Για μένα το να μπαίνω κάπου και να βρίζω παίζοντας με τα νεύρα των άλλων δεν συνιστά "ελευθερία να λέει ο άλλος την γνώμη του ελεύθερα". Πολύ απλά γιατί άλλο γνώμη (τεκμηριωμένη καλά ή κακά) κι άλλο βρισιά. Είδες από τον τίτλο του ποστ πώς τη λέω.
Δε με νοιάζει αν ο γράφων αυτοχαρακτηρίζεται. Μ' ενδιαφέρει να μην υπάρχουν κραυγές αλλά διάλογος. Από το νηφάλιο διάλογο ποτέ δε χάνει αυτός που έχει κάτι να πει. Χάνει πάντα όποιος έχει μάθει να μιλά μόνο με ύβρεις, πιασάρικα κλισέ και συνθήματα.
Αν το ΚΚΕ δεχόταν να συζητά σοβαρά τις εξυπνάδες για τα ΚΝΑΤ, "αν δεν υπήρανε οι ΚΝίτες κι η ηρωίνη" κι άλλα τέτοια "πολιτικά" ίσως να είχε πάνω από 25%. Δεν θα είχε όμως μέσα εμάς που είμαστε σήμερα εκεί. Και -κυρίως- δεν θα ήταν ΚΚΕ!
Από ένα κόμμα "μπάτε σκύλοι αλέστε" όπου ο καθένας θα λέει το μακρύ και το κοντό του και τελικά δε θα γίνεται τίποτα, προτιμώ αυτό που υπήρχε χθες, υπάρχει σήμερα και θα υπάρχει κι αύριο.
Η σταθερότητα αρχών δεν είναι πάντα "αγκύλωση". Ούτε κάθε νεωτερισμός είναι a priori "πρόοδος".

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές ότι δεν εννοώ αυτό και το καταλαβαίνεις πολύ καλά. Θυμάμαι όμως το περιστατικό που ο Ζινόβιεφ και ο Κάμενεφ δημοσίευσαν την ημερομηνία της Οκτωβριανής Επανάστασης σε μια αστική εφημερίδα, ο Λένιν εισηγήθηκε την διαγραφή τους, και παρόλα αυτά μέσα στην ΚΕ μειοψήφισε. Και βρικόταν σε επαναστατική περίοδο για να μην ξεχνιόμαστε....
Επίσης εγώ ουδέποτε αμφισβήτισα ούτε τους αγώνες της ΚΝΕ (στην δικτατορία, στα πανεπηστήμια αργότερα), ούτε μίλησα για της κουταμάρες του Πανούση περί κνιτών και ηρωίνης....Αλλά απο την άλλη δεν μπορείς να αφαιρείς το δικαίωμα στον άλλον και στο απλό μέλος να κάνει κριτική στην αφεαυτού πρωτοπορία (θεωρία που διαμορφώθηκε για τις συνθήκες της υποβαθμισμένης μορφωτικά εργατικής και αγροτικής τάξης στην Ρωσία), η οποία έχει το αλάθητο επειδή ακριβώς είναι πρωτοπορία. Και επίσης πρωτοπορία που δεν επιβεβαιώνεται απο τα ίδια τα πράγματα, ή την ίδια την ζωή όπως έλεγε ο μέγιστος Χαρίλαος(καμμία σχέση σαν πολιτικός με τις προηγούμενες ηγεσίες του ΚΚΕ), είναι μια τρύπα στον νερό......

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Ρήγας:
Είπες πως "δεν μπορείς να αφαιρείς το δικαίωμα στον άλλον και στο απλό μέλος να κάνει κριτική στην αφεαυτού πρωτοπορία, η οποία έχει το αλάθητο επειδή ακριβώς είναι πρωτοπορία".
Πότε έδειξα εγώ να το αρνούμαι; Εγώ πρώτος πρώτος κάνω κριτική και ιδιαίτερα σκληρή και στις πρωτοπορίες και στις ουραγοπορείες του χώρου μου με στόχο να γίνουμε όλοι καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι.
Αλλά, να αποκαλείς τον Ζαχαριάδη "μαλάκα" μόνο κριτική δεν είναι. Να τον συγκρίνεις με τον Χαρίλαο ή τον Κολιγιάννη και να τον βρεις ελλιπέστερο, είναι κριτικό συμπέρασμα και δικαίωμα σου.
Ο χαρακτηρισμός του "μαλάκα" δεν έχει νόημα κριτικής αλλά εμπάθειας.
Και παρατηρώ πως γι' αυτό αποφεύγεις να αναφέρεσαι.

αριστερό εξτρέμ είπε...

Ναι το σχόλιο του εκτός από άσχετο είναι και απαράδεκτο. Και τον εκθέτει. Τον είπε μαλάκα για το «τα όπλα παρά πόδα» μια τόνωση ηθικού σε έναν ηττημένο λαό. Χίλια δύο ήταν ο Ζαχαριάδης, μαλάκας όχι. Αλλά εσύ Ρηγά τι θα έβαζες στη θέση αυτής της φράσης για να μη χαρακτηριστείς μαλάκας χρόνια μετά; Θα άλλαζαν στάση οι κυβερνήσεις απέναντι στους αριστερούς;

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως η όλη μάχη δίνεται χωρίς προφανή σκοπό. Η ιστορία του Κόμματος, είναι λίγο πολύ γνωστή. Τόσο σε μας όσο και στους παντός είδους οπορτουνιστές-προδότες-αποστάτες και όσους τους ακολουθούν.

Το να υπερασπιζόμαστε την ιστορία και την "σάρκα από τη σάρκα μας" είναι απόλυτα θεμιτό, όμως στο internet μου φαίνεται ανούσιο. Πόσο μάλλον όταν ο "αντίπαλος" δεν έχει επιχειρηματολογία, ώστε να προσπαθήσεις τουλάχιστον να την αποδομήσεις, όπως θα έπρεπε.

Αν η διαφορά μας αυτή, προέκυπτε, στο δρόμο ή σε οποιονδήποτε χώρο πλην αυτού, μπορεί να λυνόταν με διάφορους τρόπους κυρίως λόγω του κακόβουλου χαρακτήρα του σχολίου, το οποίο μόνο στόχο τον διάλογο δεν έχει. Όμως εδώ, τι;

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ αριστερό εξτρέμ: Καλά, τώρα περιμένεις σοβαρή απάντηση στο ερώτημα σου; Ένας άνθρωπος που πάνω σε συζήτηση για τους πόντιους αποκαλεί "μαλάκα" έναν ηγέτη μπορεί να σου απαντήσει με λογικά επιχειρήματα γιατί το κάνει;
Όσοι κι αν τον ρώτησαν έκανε το "κουφό ελάφι".

@ Proletar: Δεν υπερασπίζομαι ούτε την ιστορία του Κόμματος ούτε το ίδιο το Κόμμα στο internet. Απλά, μου φάνηκε άθλιο αυτό που έγινε και το σχολίασα.
Δεν ξέρω αν το παρατήρησες αλλά το ποστ δεν αναφέρεται στον Ρήγα. Αυτός έχει δικαίωμα να τρολάρει όσο θέλει. Αναφέρεται περισσότερο στο άτομο που θα έπρεπε να έχει αντιδράσει ακαριαία και με πιο κομψό τρόπο από μένα. Φαίνεται πως η συμπάθεια στο Ρήγα την ώθησε σε εκπτώσεις ιδεολογικού πολιτικού χαρακτήρα. Ο καθένας διαλέγει με ποιους θα πάει και ποιους θ' αφήσει.

αριστερό εξτρέμ είπε...

Αναρωτιέμαι αν θα λάβω ποτέ απάντηση, όχι απαραίτητα από τον Ρήγα.
Και για να κάνω λίγη πλάκα με το Ζαχαριάδη: Κατά τους χριστιανούς έπρεπε να ανακηρυχτεί άγιος γιατί κατά την εκταφή του βρέθηκε άλιωτος όπως ο Βησσαρίων. (Κάνω γαργάρα ότι η παγωμένη γη της Σιβηρίας διατήρησε σε άριστη κατάσταση το σώμα του νεκρού)

αριστερό εξτρέμ είπε...

Άντε και σαν φτάσετε στο τέρμα, αφού θα έχετε απολογηθεί για τα ιδεολογικά σφάλματα της νιότης σας, ζητήστε ειλικρινά συγνώμη κουκουλωμένοι στο πετραχήλι του χουντικού παπά της ενορίας. (παράδειγμα οπορτουνισμού προς παραδειγματισμό υπ. αριθ. 356)

Unknown είπε...

ειμαι κατα της διαγραφης κ τα σκατα πρεπει να φαινονται,μονο ετσι μπορεις να εκτιμησεις τα σωστα.

Ανώνυμος είπε...

Ανοίγεις ένα μεγάλο θέμα που δεν μπορεί να κλείσει με μια διαγραφή της παρτιζάνας από το blog σου. Όλοι μας μπορούμε να έχουμε την οποιαδήποτε κρίση για πρόσωπα και γεγονότα και μερικοί θεωρούν ότι αντί να ρκφράσουν τις πολιτικές τους διαφορές μπορούν να βρίζουν και να συκοφαντούν. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να δούμε τι γίνεται γενικότερα με τέτοια φαινόμενα. Δεν έχει περάσει πολύς καιρό ς από τότε που είχαμε την ευκαιρία να δούμε στο δικό μου το blog δυο περιπτώσεις που λασπολογούσαν ενάντια στα δυο κόμματα της αριστεράς και το πρόβλημα είναι πως αντιμετωπίζονται ανάλογες περιπτώσεις. Μπορούμε να βλέπουμε πρόσωπα και γεγονότα από διαφορετικές οπτικές, αλλά το πρόβλημα είναι πως θα καταφέρουμε να εκφράζουμε την διαφωνία μας με επιχειρήματα.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Ας μιλήσω και γω, η πέτρα του σκανδάλου!
Εγώ ρε παιδιά, ήθελα να σας πω πόσο ερωτευμένη είμαι, γι αυτό και σηκωσα το ποστ με τίτλο "Ρε τι πάθαμε!". Αλλά ουδείς, πλην ενός, δεν έπιασε το νόημα!
Δεν θέλω να οδηγώ εγώ την κουβέντα, στο δικό μου το μπλογκ, εγω ρίχνω απλά μια ιδέα και ολοι μαζί συζητάμε, βριζόμαστε, απαντάμε, συμφωνούμε...Ο καθένας μπορεί να απαντήσει σε κάτι που του αρέσει ή δεν του αρέσει, δεν είναι θέμα μόνο της Παρτιζάνας.. Εγω έτσι το βλέπω μια φορά..Γι αυτο και δεν εσβησα το σχόλιο.Τι έχασες μωρέ μια φίλη και μια συναγωνίστρια!Αντε και συ τώρα μη με τσατίζεις!τα φιλιά μου και την αγάπη μου στον αμετανόητο, που αν δεν ήταν αυτός δε θα ήμανε εδω τώρα!Ελπίζω να με συγχωρέσει μέρες που είναι!

Ανώνυμος είπε...

Επίτηδες δεν μπήκα καθόλου στη συζήτηση όλες αυτές τις μέρες. Τώρα βλέπω ότι η Παρτιζάνα το λήγει ια χαρά. Άντε ρε παιδιά να το τελειώνουμε αυτό το πράγμα. Έχουμε μπροστά μας άλλα πράγματα (κινητοποιήσεις απεργίες κτλ), είναι ερωτευμένη και η αντάρτισσα, πάει στα κομμάτια να το κλείσουμε. Ας έρθει στο δικό μου ο Ρήγας να γλεντήσει (φιλαράκι σου παρτιζάνα μου, αλλά δεν θα χαριστώ, παρότι είμαι υπέρ του Ζαχαριάδη, αλλά όχι τόσο υπέρ του, όσο ο Αμετανόητος, με την έννοια ότι καταλογίζω στην τότε ηγεσία συνολικά όμως, όχι προσωπικά, κάποια παραστρατήματα).
Άντε να φάμε κανένα μελομακάρονο με την ηρεμία μας.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

Χθες και σήμερα έτρεχα για δουλειές και στον ελεύθερο χρόνο μου προσπαθώ να διορθώσω μερικές ανωμαλίες που μου δημιούργησαν κάποια προγράμματα. Στο διάστημα αυτό περάσατε πολλοί και είπατε τη γνώμη σας. Σας οφείλω κάποιες παρατηρήσεις:

@ Stilvi: Κι εγώ είμαι κατά της διαγραφής σχολίων που εκφράζουν άποψη. Τη δέχομαι (όχι με ευχαρίστηση) όταν κάποιος μέσα από το blog μου θίγει τρίτα πρόσωπα κι όταν πρόκειται για καθαρό spamάρισμα. Στο κάτω-κάτω, εγώ δεν διέγραψα κανέναν από πουθενά. Απλά έσβησα το link της Παρτιζάνας. Ούτε την εξαφάνισα από τη blogόσφαιρα ούτε τη φίμωσα. Απλά, όλοι μας linkάρουμε blogs που μας αρέσουν και τα προτείνουμε στους επισκέπτες μας. Εμένα το blog της Παρτιζάνας μετά απ' αυτό που έγινε μου φάνηκε πως δεν πρέπει να το προτείνω στους επισκέπτες μου. Τόσο απλό είναι.

@ akamas: Συμφωνώ πως όλοι κάποια στιγμή πρέπει να υιοθετήσουμε κανόνες συμπεριφοράς όχι με την έννοια των κανόνων λειτουργίας αλλά να ξέρουμε τις αντοχές του καθενός. Αν, π.χ., ξέρω πως έχεις μια ιδιαίτερη ευαισθησία σ' ό,τι αφορά την ΑΕΚ (ξέρω πως είσαι Θρύλος γι αυτό φέρνω το παράδειγμα) δεν είναι σωστό από τη μεριά μου να περνάω από το blog σου και να λέω "πόσο μαλάκας είναι το Ντέμης, πόσο τρίχας ο Φερέρ" κλπ. Ναι μεν το ήθος μου με χαρακτηρίζει ωστόσο δε φταις σε τίποτα να φρικάρεις κάθε φορά που με διαβάζεις. Got the point; Αυτό μου συνέβη.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση εγώ δεν είδα καμιά διαφωνία (γιατί το θέμα ήταν ο έρωτας) και καμία γνώμη. Ήταν ένα καθαρό spamαρισμα κάποιου που βρήκε χώρο να φιλοξενήσει τις εμμονές του. Θα παρατήρησες πως αν και προκλήθηκε από πολλούς, το έβαλε στα πόδια αφού πρώτα έβγαλε μερικούς δεκάρικους περί "διαφορετικότητας στην άποψη". Με σένα έχω διαφορετικές απόψεις και μπορώ να τις συζητήσω. Μ' εκείνον τι να πω; Αν ο Ζαχαριάδης είναι μαλάκας κι ο Κολιγιάννης κερατάς;

@ Ερυθρός: Μια με τις μαλακίες αυτού του Ρήγα, μια μ' αυτά που λες για τις ευθύνες της τότε ηγεσίας, θα με αναγκάσεις να ανεβάσω ένα ποστ για το Νίκο Ζαχαριάδη πολύ νωρίτερα απ' όσο θάθελα. Εκεί να δεις τι έχει να γίνει.
ΥΓ: Μελομακάρονα και κουραμπιέδες μου τα κόψανε μέχρι περίπου τα Φώτα. Με κρέμες Αραβοσίτου θα κάνω γιορτές (μπλιαχ).

@ ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ: Σε άφησα τελευταία για ευνόητους λόγους.
1. Συγχαρητήρια για την ερωτική σου διάθεση. Εύχομαι η κατάσταση να είναι μέλι κι όλα να είναι ονειρεμένα.
2. Ο έρωτας δε σημαίνει υποχώρηση από τα πιστεύω μας. Είπαμε "τυφλός" αλλά όχι υπεύθυνος για παραχωρήσεις. Κι αυτό που έγινε με τον Ρήγα ήταν παραχώρηση.
3. Ακόμα κι αν είμουν υπερβολικός και άδικος στο ΑΘΛΙΟ σχόλιο μου περίμενα από σένα να καταλάβεις τις ευαισθησίες μου και με κάποιο τρόπο (όχι απαραίτητα αυτόν που πρότεινα) να πάρεις θέση. Δεν τόκανες. Η συνέχεια για μένα ήταν μονόδρομος. Τους λόγους τους διάβασες εισαγωγικά.
4. Δέχομαι το χέρι που απλώνεις αλλά κάτι μου λείπει (και δεν είναι εγωισμός): Αν όλα επανέλθουν στο statous qvo ante (akama το λατινικό για πάρτι σου) σημαίνει πως δεν έγινε τίποτα και πως εγώ είμαι ένας μαλάκας που γκρινιάζει. Χωρίς να εκβιάζω ή να προσπαθώ να επιβάλλω κάτι, νομίζω πως το λιγότερο που μου οφείλεις είναι ένα τόσο δα σχόλιο που να αποκαθιστά τα πράγματα σε σχέση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Καμιά αναφορά σε Αμετανόητους και τρίχες.
4. Δεν υπάρχει κάτι να σου συγχωρήσω γιατί δεν έκανες τίποτα σε μένα. Άλλον έθιξε όλη αυτή η κατάσταση. Στο Νίκο και στην κομμουνιστική σου συνείδηση οφείλεις μια επανόρθωση.
5. Όπως και νάχει θα έχεις πάντα την αγάπη μου και τη στήριξη μου σε ό,τι ζητήσεις.

_._._

Καλές γιορτές σε ΟΛΟΥΣ με Υγεία, Ευτυχία με ορμή και αντοχή για τους νέους αγώνες που έρχονται.

Ανώνυμος είπε...

Μέσα για τη συζήτηση για την περίοδο εκείνη. Μόνο ειδοποία καμπόσο νωρίτερα πότε θα την βάλεις, να κάνω οικονομίες για να πάρω και κανένα βιβλίο παραπάνω. Με τα λεφτά της πρόνοιας έχω μάθει να κάνω super οικονομικό προϋπολογισμό :P

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω μαζί σου, ιδίως όταν το συγκεκριμένο άτομο προσπαθεί να οικειοποιηθεί τον χώρο στον οποίο ανήκω εγώ για να επιτεθεί στο ΚΚΕ. Ξέρεις ότι έχω κάποιες διαφωνίες με την πολιτική του ΚΚΕ, τόσο τώρα όσο και παλαιότερα, αλλά δεν μου επιτρέπεται να εκφράζομαι με τον τρόπο αυτό για άτομα τα οποία έχουν αγωνιστεί, όσο και αν διαφωνώ με κάποια πράγματα που έκαναν. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει κανείς το έργο του Ζαχαριάδη, όσο και αν έχει μαζί του κάποιες διαφωνίες σε κινήσεις τακτικής σε κάποια θέματα, θυμάσαι ότι το είχαμε συζητήσει και στο ποστ που είχες βάλει για τα Δεκεμβριανά. Καλές γιορτές και από εμένα και καλοί αγώνες.

Ανώνυμος είπε...

Όπα, δίκιο Αμετανόητε: κακώς προτρέπω κι εγώ να μπει γρήγορα τέτοιο post. Ας δούμε τί θα γίνει με τα συλλαλητήρια, τις απεργίες και ό,τι ακολουθήσει και αργότερα θα βρούμε το χρόνο και για αυτά.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ akamas: Είσαι ακριβώς μέσα στο πνεύμα μου. Και χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτό. Με αυτή τη διάθεση μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις διαφορετικές μας απόψεις για να βγει κάτι καλό.

@ Ερυθρός: Εγώ το σκεφτόμουν για το Μάη με την ευκαιρία της γέννησης του ΝΖ. Αλλά αν το θες νωρίτερα, πες το. Το έχω σχεδόν έτοιμο. Μου λείπει κάτποιο ηχητικό ντοκουμέντο που σε συνεργασία με ένα παλιό σ. πάμε να ετοιμάσουμε, αλλά χαλάλι. Όποτε είσαι έτοιμος από διάβασμα, πες.
Ενδεικτική βιβλιογραφία:
1. Πέτρου Ανταίου: Θύτης και θύμα.
2. Νίκος Ζαχαριάδης: Συλλογή έργων
3. Δ Βλαντά: Ο Νίκος Ζαχαριάδης και οι 22 συνερ4γάτες του
4. Ελευθέριου Σταυρίδη: Τα παρασκήνια του ΚΚΕ
5. Πάνου Γιαννικόπουλου: Υπόθεση Ζαχαριάδη
6. Λευτέρη Αποστόλου: Νίκος Ζαχαριάδης
7. Β. Παπανίκου: Νίκος Ζαχαριάδης στο Νταχάου
8. Πέτρου Τουλούδη: Το κρυφό αρχείο της εξορίας
9. Πέτρου Τουλούδη: Η επέμβαση ρης Χρουτσοφικής ηγεσίας στο ΚΚΕ
10. Περικλή Ροδάκη: Νίκος Ζαχαριάδης
11. Βασιλή Νεφελούδη: Ντοκουμέντο
12. Βασίλη Νεφελούδη: Αχτίνα Θ
13. Πάνου Δημητρίου; Η διάσπαση του ΚΚΕ
14. Γ Πετρόπουλου: Η καθαίρεση του Ν Ζαχαριάδη
15. Ν. Ζαχαριάδη: Προβλήματα καθοδήγησης του ΚΚΕ
16. Η 3η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ
17. Ντοκουμέντα της 6ης και 7ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ (1967 και 1957) *

* Τα 2 τελευταία δεν πολυκυκλοφορούν στο εμπόριο, αλλά υπάρχουν στα ΑΣΚΙ. Τα έχω κι εγώ φωτοτυπημένα και δεμένα αλλά είναι κομμάτι ογκώδη.
Καλό διάβασμα.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Ερυθρός: Παρέλειψα το Αντικείμενο του Φ Γερμανού και το Οδός Παυλώφ 22 του Λεονταρίτη καθώς και τις "συνομιλίες" του Αχ Παπαϊωάννου με το ΝΖ γιατί τα 2 πρώτα πέρα από μυθιστορηματική αφήγηση δεν προσθέτουν στοιχεία ενώ το 3ο δε μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστο ιστορικό ντοκουμέντο. Στηρίζεται μόνο στο λόγο του ΑΠ για πράγματα που υποτίθεται πως του είπε ο ΝΖ κατ ιδίαν.

Ανώνυμος είπε...

Για Μάη καλά είναι. Ούτως ή άλλως, έμεινα με 40€ μέχρι τις 20 του Γενάρη (πρόλαβα και πήρα άλλα βιβλία).
Ό,τι παίζει σε μαρτυρίες θα το κοιτάξω αλλά απ'έξω απ'έξω, εκτός και είναι ντοκουμενταρισμένες (γενικά δεν τις εμπιστεύομαι). Από ΑΣΚΙ ίσως βρω κάτι (έχω και γνωστό).

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Ερυθρός: Για υλικά από τα ΑΣΚΙ υπάρχει και το πρόσωπο που σου έχω πει. Έχει παραπάνω απ' όσα έχω εγώ. Και είναι και πιο κοντά σου γεωγραφικά.

Ανώνυμος είπε...

Καλές Γιορτές με Αμετανόητους Χορούς
και παραγωγική να είναι η έλευση του 2008.
Οδυνηρή η νέα χρονιά για τους δυνάστες και τους "μετανιωμένους"
θεράποντες της αγοραίας "ουτοπίας".

Ανώνυμος είπε...

Άντε καλές διακοπές

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον αργά μπαίνω στη κουβέντα, μπορεί να το χετε κλείσει κιόλα σαν θέμα, αλλά δε βαριέσαι:

Κατά σειρά:

@Ρηγάς
Είπε ο τύπος:
"Το να αφήνει κάποιος να λέει ο άλλος την γνώμη του ελεύθερα ακόμα και με ύβρεις μερικές φορές (πράγμα λάθος βέβαια που το χρεώνεται αυτός που βρίζει, και αυτόν προσβάλει, ουχί αυτόν που το ανέχεται.....), δείχνει ανοχή στην άλλη άποψη, ανεκτικότητα στο διαφορετικό, και μια βαθιά δημοκρατική αντίληψη....Μακάρι λοιπόν σήμερα, να λειτουργούσε έτσι και το ΚΚΕ....θα ήταν και άλλοι εκεί...."

Σίγουρα όμως δε θα σουνα εσύ εκεί, και μη παριστάνεις πως σε κόφτει πόσο δημοκρατικό είναι το ΚΚΕ, γιατί δε σε κόφτει και φαίνεται. Για σένα το ΚΚΕ είναι τελειωμένη υπόθεση φίλε, αλλά σαν οπορτουνίστικη σκατόμυγα δε το λες ξεκάθαρα, μπας και βρείς κανέναν να σε ακούσει εδώ μέσα. Έρμε, κούνια που σε κούναγε!
Άκου εδώ, θα μας πει και ο ΣΥΝασπίτης προδότες της επανάστασης!!!

@Rocean
Δεν μπορεί να έχουν και οι 2 δίκιο ρε σ/φε!

@Αμετανόητος
Ομολογώ δε διάβασα όλα τα σχόλια εδώ, αλλά τον πυρήνα της συζήτησης τον έχω πιάσει.
Έχεις άδικο σ/φε. Για εμένα έχεις άδικο και τέλος!
ΟΚ, έχουμε διαφορετική αντίληψη για το τί σχόλια αφήνουμε και τί όχι, αυτό το δέχομαι, όπως μπορώ να δεχτώ πως η δική μου είναι ίσως η λανθασμένη, στη γενική περίπτωση μιλώντας.
Ίσως εγώ είμαι υπερβολικά ελαστικός, και στο δικό μου μπλόγκ, με τη λογική μου πως "όταν γράφει κάποιος κοτσάνες, ακόμα και προβοκατόρικες, και να τον διαβάσει κάποιος, θα φανεί πόσο καραγκιόζης είναι".

Αλλά ως προς τη συγκεκριμένη περίπτωση έχεις άδικο, 100% για μενα. Και είναι και ακόμα πιο χαζό το να κόψεις το λινκ της παρτιζάνας για το σχόλιο του άλλου του μαλάκα στο μπλόγκ της.
Γιατί έχεις άδικο? Γιατί το ποστ της ήταν για ένα συγκεκριμένο θέμα, και θα ταν λάθος από τη μεριά της να μπει σε ένα ποστ με το συγκεκριμμένο θέμα σε μια συζήτηση με τον κάθε καραγκιόζη.
Τέτοια άτομα, με τέτοια "επιχειρήματα", σε τέτοια πόστ, απλά πρέπει να τα δουλεύεις. Το πολύ! Και αυτό έκανα και σε κείνο το ποστ από τη μεριά μου. Ίσως όχι στο βαθμό που θα θελα βέβαια...

Όταν έχεις ένα πιο πολιτικό ποστ και έρχεται και σου λέει τα ανάλογα, οκ, να απαντήσεις, να του τρίψεις τα επιχειρήματα και τις προβοκάτσιες του στη μαπα one by one, μέχρι να σου ζητήσει συγγνώμη και να ρθει γονατιστός να ζητάει να ενισχύσει οικονομικά το κόμμα.
Και νομίζω έχει δείξει η παρτιζάνα ότι ούτε έχει κάποιο πρόβλημα να απαντήσει, ούτε χαρίζεται σε κανέναν.

Ίσα ίσα, είναι χωσιματίας, άμα τα πάρει!
Απλά το μπλόγκ της έχει επιλέξει να είναι κάπως πιο χιουμοριστικό-ειρωνικό στις αρχικές τις τοποθετήσεις, πράγμα που αρέσει και σε μένα προσωπικά (αν και θέμα γούστου καθαρά).

@Παρτιζάνα
Μόνο ένας κατάλαβε το υπονοούμενο στο ποστ σου, ε? Επειδή δλδ δεν είπα τπτ για να μη το χαλάσω για τους υπόλοιπους?
:-(

ΖΗΤΩ Ο ΛΕΝΙΝ
ΖΗΤΩ Ο ΣΤΑΛΙΝ
ΖΗΤΩ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΖΗΤΩ ΚΙ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ!

Πλάκα πλάκα ρε συ αμετανόητε, κυκλοφορεί κανένα τραγούδι με το Ζαχαριάδη, γιατί δε θυμάμαι να έχω κανένα;

Αν σε ενοχλεί το ότι που και που βρίζω, πε το. Προσαρμόζομαι σύμφωνα με τα θέλω του οικοδεσπότη. Αν χωράν και στα δικά μου. Και αυτό χωρά...

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ a8liothtes: Για τα πιο πολλά που αναφέρεις έχω μιλήσει και δε θα προσθέσω τίποτα νέο.
Όμως, επειδή μ' "έξυσες", για τα τραγούδια σχετικά με το Ζαχαριάδη έχω να αποκαλύψω το εξής: Τέτοια τραγούδια δεν έχουν ηχογραφηθεί (κι αν είχαν κάποτε, θα ήταν σε περιορισμένη έκδοση κι άντε βρες τα). Συνήθως τραγουδιόταν στόμα-στόμα άντε το πολύ με μια κιθάρα. Ήταν πάνω σε ρώσικες μελωδίες όπως τα περισσότερα της εποχής. Ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα της (κομματικής) μόδας επειδή ο ΝΖ θύμωνε όταν τα άκουγε (παρά τις μ@λ@λ@κίες που λέγονται περί προσωπολατρίας) και μετά το 1956 ήταν μάλλον ανεπιθύμητα.
Από ευτυχή σύμπτωση συνάντησα ένα παλίο σ. που και τα ξέρει και έχει καλή φωνή. Σχεδιάζω μετά τις γιορτές να τον ηχογραφήσω με συνοδεία οργάνων παιγμένων από τσακάλια της ΚΝΕ για να τα διασώσω. Αυτό είναι το ηχητικό ντοκουμέντο που λέω στον Ερυθρό. Θα το έχω και θα το έχετε σύντομα ελπίζω.

Ανώνυμος είπε...

@Αμετανόητος
Ωραία λοιπόν, το καλύτερο δώρο για το νέο έτος και τα 90χρονα του κόμματος! Περιμένω πώς και πώς!

Όσο για το άλλο, αφού δε θες κι εσύ δε το συνεχίζω. Μακάρι να το ξανασκεφτείς πάντως. Κατ' εμέ είναι κρίμα για έναν "ρήγα" να χαλάει η e-νότητα του "ταξικού πόλου του κινήματος των μπλόγκερς".
:-P

Χρόνια μας πολλά, αγωνιστικά & αμετανόητα!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Χρόνια πολλά και υπόσχομαι ότι το 2008 θα φροντίσω να καταθέτω τα δείγματα της κομματικότητάς μου, εκτός από τα αμφιθέατρα, τη δουλειά μου, τις σπουδές μου, κτλ κτλ και στο μπλογκ μου, γιατί δε γίνεται να φτύνεις αίμα κάθε μέρα με τους ταξικούς σου αντιπάλους και να χαζολογείς στο μπλογκ!Απολογούμαι και δεσμέυομαι ότι το 2008 θα κάνω γύρα σε όλα τα μπλογκς και θα επισημαίνω τα άθλια σχόλια και θα ζητάω από τους συν-μπλόγκερς μου να σβήνουν ΄,ο,τι δεν μου αρέσει και θεωρώ ότι προσβάλει τα όσια μας!
Επίσης δεσμέυομαι ότι θα βάλω ένα σύστημα που κόβει τα σχόλια που δε μου αρέσουν από την αρχή και θα απαντάω σε όλα και δε θα αφήνω άλλους να απαντάνε σε μαλακίες, γιατί εκτός του ότι μπορεί να αμφισβητηθεί η κομματικότητά μου μπορεί να βρω και το μπελά μου..
Και για να κλείσω με κάτι που απάντησα και στο Ρήγα στο αμαρτωλό πλέον ποστ: Σο ποδάρ, αντάμα με το ΚΚΕ (στο πόδι, δίπλα στο ΚΚΕ)..Αντε και του χρόνου...

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ: Λυπάμαι γιατί είτε δεν κατάλαβες τίποτα απ' όσα έγιναν είτε προσπαθείς να διακωμωδήσεις την κατάσταση.
Είχα την ψευδαίσθηση πως ειδικά εσύ θα καταλάβαινες το νόημα της παρέμβασης μου. Τελικά, το κατάλαβαν πολλοί άλλοι (είτε συμφώνησαν είτε όχι) εκτός από σένα.
Το σχόλιο σου δείχνει πως στην κουβέντα αυτή δεν είμαι ο μόνος αμετανόητος. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό. Θα δείξει η ζωή.
Εγώ δεν αμφισβήτησα την κομματικότητα κανενός. Ούτε γυρίζω στα blogs για να κάνω την Ιερή Εξέταση όπως υπαινίσεσαι. Στο κάτω κάτω, in real life έχουμε το μόνο σοβαρό και αξιόπιστο κριτή της δράσης μας και σε καμιά περίπτωση τα blogs δε μπορούν και δεν πρέπει να τον υποκαταστήσουν. Εκεί η άλλη αντίληψη δεν αντιμετωπίζεται με συστήματα ου κόβουν τα ανεπιθύμητα σχόλια αλλά με διάλογο. Ούτε με ειρωνίες που σκοπό έχουν να μειώσουν και να περιθωριοποιήσουν το σύντροφο μας.
Πάντα στη ζωή (αληθινή ή δικτυακή) ο καθένας διαλέγει με ποιους θα πάει και ποιους θ αφήσει. Εσύ διάλεξες τους Ρηγάδες. Μαγκιά σου.
Καλή τύχη. Και καλές γιορτές.

elafini είπε...

Εγώ θα ευχηθώ απλά Χρόνια πολλά κια καλές γιορτές

(θα κατέβεις τελικά?)

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ elafini: Υπάρχει μια περίπτωση προς τα τέλη της άλλης εβδομάδας. Αν τα καταφέρω, θα σας ειδοποιήσω.
Χρόνια πολλά.

angelos είπε...

k polu kala ekanes..

Ανώνυμος είπε...

@Αμετανόητος
Σαν τελευταία παρέμβαση δική μου σε αυτή τη κουβέντα θα σου πώ ό,τι έχεις βάλει και το ΝΖ να λέει. Τί να πώ, δε μου ρχεται τπτ άλλο: Κρίμα Αμετανόητε, κρίμα...