Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007

Οι ηγέτες της Οχτωβριανής


Ήταν να μην πάρουν φόρα εκεί στο ΠΑΣΟΚ. Μετά την πανθομολογούμενη δεξιά στροφή των κυβερνήσεων Σημίτη, στο Κίνημα κυριάρχησε η Ποπώτειος στρατηγική του «Εμπρός. Πίσω!».

Με πρωτεργάτες τους δυο Σωματοφύλακες της κυβέρνησης Σημίτη, το ΠΑΣΟΚ άρχισε μια αντίστροφη πορεία προς το παρελθόν σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξανασυναντηθεί με τον σοσιαλισμό. Όμως, άμαθο καθώς είναι και από το σοσιαλισμό και από τα ταξίδια στο χρόνο έφτασε μέχρι την Οκτωβριανή επανάσταση.

Τότε, οι δυο wannabe αρχηγοί θυμήθηκαν την αέναη κόντρα ανάμεσα στα ιδεολογικά ρεύματα των μπολσεβίκων. Ο Λεβ Ναταβίντοβιτς Βενιζέλστάιν συνειδητοποίησε πως είναι η (εις τριπλούν) μετενσάρκωση του Τρότσκι και έντρομος αναγνώρισε στο πρόσωπο του Γγιόργκι Αντρέεβιτς Ντζουγκασβίλι τον Στάλιν. Για του λόγου το αληθές τα επιτελεία των δυο κομισάριων ανέσυραν μια σειρά χαμένων φωτογραφικών ντοκουμέντων που αποδεικνύουν την ομοιότητα.
Λένε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται πότε σαν τραγωδία και πότε σαν φάρσα. Είναι σίγουρο πως βρισκόμαστε στην εποχή της φάρσας. Μοναδικό θύμα των περιστάσεων ο παντέρμος ο σοσιαλισμός αλλά και τα πρόσωπα μιας ιστορικής περιόδου που δεν κατάφεραν να γλυτώσουν από την ξεφτίλα του αγοραίου μάρκετιγκ. (Ευτυχώς τους γλύτωσε ο Βλαδίμηρος, εκτός αν τον κρατούν για το τέλος).





Μετά από αυτό, ό,τι κι αν συμβεί στις 11 Νοέμβρη, δικαιούμαστε να αφιερώσουμε στο νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ένα παλιό σύνθημα που στόχευε τους αριστεριστές στα φοιτητικά αμφιθέατρα:
Εσύ είσαι ο ηγέτης της Οκτωβριανής
Και όχι ο Λένιν ο ρεφορμιστής!

15 χόρεψαν μαζί του:

Ανώνυμος είπε...

Αμ δεν άκουσες το άλλο; Και στη ΝουΔου λένε τώρα ότι δεν είναι σταλινικό κόμμα και ότι οι βουλευτές έχουν δικαίωμα να λένε την προσωπική του άποψη!
Εγώ είμαι βαμμένος σταλινικός, αλλά τρέμω τη στιγμή που θα δω το πεντάπτυχο: Μαρξ, ¨Ενγκελς, Λένιν, Στάλιν, Αλαβάνος σε αλάβαστρο...

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Ερυθρός:
Διαχρονικός και παντός καιρού ο Βησαριόνοβιτς. Ζω για να δω τον Χατζηδάκη και τον Στυλιανίδη να μιλάνε για το "Ζήτημα της εργατοαγροτικής κυβέρνησης". Αν ακούσω και τον Άδωνι να διαβάζει το "Γράμμα στον Τσουγκούνοφ" θα λαλήσω εντελώς.
Προσωπικά ο Αλέκος αλληθωρίζει προς τον Προυντόν αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Τελευταία άκουσε πως "η ιδιοκτησία είναι κλοπή" και σπεύδει να κοινωνικοποιήσει τη μισή Τήνο (η άλλη μισή κατέχεται από το Ίδρυμα της Παναγίας). Εμένα ο φόβος μου είναι άλλος: μην αρχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκστρατεία αποκατάστασης του έργου του Ζαχαριάδη, τώρα με την προσθήκη της ΚΟΕ. Μόνη μου ελπίδα να αντισταθούν σθεναρά οι σ. Ψαριανός, Κοροβέσης και η παλιά γενιά Ρηγάδων.
ΥΓ: Εγώ δε νοιώθω "βαμμένος σταλινικός" ή τίποτα άλλο. Στο κάτω-κάτω, έχω ενστάσεις για το ρόλο του Στάλιν σε σχέση με το ελληνικό κίνημα (τι έκανε ή τι δεν έκανε). Προτιμώ να αυτοχαρακτηρίζομαι ως "βαμμένος κομμουνιστής". Θα έλεγα "ανερυθρίαστα κόκκινος" αλλά με πρόλαβε και το κατοχύρωσε ο Allu Fun Marx.

Ανώνυμος είπε...

Μιας και έγραψες Ζαχαριάδη: ο ρόλος πάει "γάντι" στον Σημίτη: Φεύγει διωγμένος και εξορίζεται. Μετά από κάποια χρονάκια, θα πάει ο τότε πρόεδρος και θα του πει "Κώστα, θα σε φέρουμε πίσω, αλλά κάνει λίγη υπομονή".
Χμμμ...να το συνδέσω με το δικό σου σενάριο...Τότε πρόεδρος λες να είναι ο...Αλέκος; ή ο...Αλέξης; :)

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Ερυθρός:
Πωπω! Η φαντασία σου είναι πιο διεστραμένη απ τη δική μου. Αν πάρουμε το σενάριο σου, θα είναι ο Αλέξης.
Αλλά, σε παρακαλώ μη μπλέκεις τους επαναστάτες με τους εκσυγχρονιστές. Για τα μέτρα της εποχής, το Σημίτη θα τον παρομοίαζα μόνο με το Σιάντο και τον Ιωαννίδη. Και οι τρεις μοιραίοι και άβουλοι που νόμισαν πως είναι ηγέτες ενώ δε μπορούσαν να δέσουν τα κορδόνια των παπουτσιών τους.

Ανώνυμος είπε...

Να πω πως άλλα περίμενα κι άλλα βρήκα?Το τι γέλιο έχω ρίξειιι!

Είσαι απίστευτος, αδερφέ! ;)

αριστερό εξτρέμ είπε...

Εγώ που θέλω να βγω στο βουνό (ψάχνω φυσεκλίκια, ξηρά τροφή για τρεις μέρες και άλλα εφόδια) θα ήθελα να ξέρω ποιόν στο ΠΑΣΟΚ ταυτίζουν με το Βελουχιώτη. Τον... Κουλούρη μήπως;

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ renata:
Ρε αδελφούλα, μη μου πεις πως περίμενες να δεις αφιέρωμα για τη μεγάλη Οκτωβριανή επανάσταση!
Για τα σοβαρά έχουμε καιρό μέχρι τις 6 Νοέμβρη. Τώρα προέχουν οι γελοιότητες των νεόκοπων επαναστατών.
Φιλάκια.

@ αριστερό εξτρέμ:
Το ρεπορτάζ μου από το Σμόλνι της Χ. Τρικούπη δεν είναι πλήρες. Αδυνατώ να φανταστώ ποιος ανέλαβε το ρόλο Βελουχιώτη.
Μα κι εσύ θες να βγεις στο βουνό και περιμένεις ηγέτη τον Κουλούρη;

το φτυαράτσι είπε...

Μήπως ζούμε βρε παιδιά στο Κωλοκοτρονίτσι και δεν το έχουμε καταλάβει?Χαχα!Την κουληνύχτα μου!

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ το φτυαράτσι:
Μάλλον στο Κουλο-κοτρωνίτσι μας πάνε ο Περίανδρος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Πόπωτας. :)

Μαίρη είπε...

Απίστευτος είσαι !

κλαπ κλαπ κλαπ

:)))

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Μαίρη:
Υπερβολική σε βρίσκω.
Αυτοί είναι απίστευτοι. Εγώ απλά το δείχνω.
Thank's.

angelos είπε...

sumfwnw me ola ta parapanw..
mono se kati diafwnw.. o koulouris exei polu kalutero energitiko apo pollous allous sto pasok..

ypokeimenikos.blogspot.com

k sto radiofwno: chaosound.listen2myradio.com

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο: Δηλαδή ο Τάκης βγαίνει προπονητάρα; τρελό κοουτσάρισμα με Ρεάλ. Ή είναι παροδικό;...Ο ΤΑΚΗΣ;

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Ερυθρός:
Πάντα ήταν.
Τώρα που του έφυγε και το άγχος, ποιος τον πιάνει;
Εδώ, μερικοί μερικοί έκαναν προπονηταρά τον cazzo Μαλεζάνι.

Ανώνυμος είπε...

xaxxaxa! poli kalo! fantazesai? ekana k ego mia antipasokiki anartisi...nomizo oloi oi bloggers kanoun plin tou venizelou!!!