Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

Το ΛΑ.Ο.Σ. «εις την επανάστασιν» στέλνει περήφανο χαιρετισμό


Μόλις πριν λίγους μήνες τα φασιστόμουτρα του ΛΑ.Ο.Σ. ντύνονταν με την προβειά του «δημοκράτη» για να ψαρέψουν ψήφους αφελών. Τα κατάφεραν.
Κατάφεραν να μπάσουν στο κοινοβούλιο μερικούς λάτρεις των τομαριών που το κατέλυσαν πριν 41 χρόνια.
Τώρα πια, ο πρόεδρος του, απαλλαγμένος από τα δεσμά της προεκλογικής επίδειξης νομιμοφροσύνης προς τη δημοκρατία, ζητά να αμνηστευθούν οι δικτάτορες επειδή –λέει- πέρασαν ήδη 41 χρόνια (εδώ ξεπέρασε και τον παλιό του αρχηγό: ο Κ Μητσοτάκης έβαζε ως όριο λήθης τα 10 χρόνια).
Ο άθλιος Καρατζαφέρης δε δίστασε να παρομοιάσει την περίπτωση των χουντικών με τη νομιμοποίηση του… ΚΚΕ και του Χαρίλαου Φλωράκη.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ρ/σ του ΑΝΤ1 είπε:
«Από το 1949 που ξεκίνησε ο εσωτερικός πόλεμος, εγώ δεν το λέω εμφύλιο, δεν το λέω αντάρτικο, εγώ τον λέω εσωτερικό πόλεμο, μέχρι το 1974 σε 25 χρόνια δόθηκε πλήρης αμνηστία και γι αυτό μπόρεσε και ο Φλωράκης και ήταν μέσα στη βουλή, και σωστά ήταν.
ΕΡ. Το 74
ΑΠ. Ναι από το 74. Τώρα από το 1967 έχουν περάσει 40 χρόνια και δεν δημιουργούνται οι ίδιες συνθήκες αμνήστευσης. Εγώ λέω, θέτω θέμα το 74 σε 25 χρόνια αμνηστεύσαμε μια κατάσταση που κόστισε σε όλη την Ελλάδα, δεν θέλω να μπω σε λογικές, από το 1967 μέχρι τώρα είναι 41 χρόνια μπορούμε και εκεί να δείξουμε την ανάλογη πολιτική;»
Παρά τις αντιδράσεις, ο πρόεδρος του Λ.Α.Ο.Σ. επιμένει να ζητά αμνηστία για τους δυο δικτάτορες που παραμένουν στη φυλακή (Ν. Ντερτιλής και Δ. Ιωαννίδης) ταυτίζοντας πρόστυχα τους θύτες με τα θύματα.

Μετά από αυτά, εμένα μου φαίνεται πολύ ήπιο το σχόλιό του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ που σημειώνει:
«Στην ίδια μοίρα βάζει ο Γ. Καρατζαφέρης τους αγωνιστές για τα λαϊκά συμφέροντα με τους πρωταγωνιστές βαθύτατα αντιλαϊκών ενεργειών. Το γεγονός αυτό συνιστά ενέργεια απαράδεκτη, που συγκρούεται με την ιστορική αλήθεια.
Πέφτουν οι μάσκες και βγαίνει στην επιφάνεια ποιες αρχές και ποιες αξίες αντιπροσωπεύει ο ΛΑ.Ο.Σ. Το ΚΚΕ και ο Χαρίλαος Φλωράκης μάχονταν κατά της πλουτοκρατίας και των Αγγλοαμερικανών συμμάχων τους. Η χούντα του 1967 - 1974 βρισκόταν στην απέναντι πλευρά. Οι θυσίες των κομμουνιστών είναι αμέτρητες.
Καθείς εφ' ω ετάχθη και μαζί ο Γ. Καρατζαφέρης».

Γιατί μιλάμε τόσο ευγενικά στα φασισταριά σύντροφοι; Αυτοί σήμερα, που νομίζουν πως ο λαός ξέχασε, ζητούν αμνηστία. Σε λίγα χρόνια θα ζητούν να ξανανοίξουν τα ξερονήσια. Και σε μερικά ακόμα θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν τον Α.Ν. 375 και θα ζητούν εκτελέσεις. Κι εμείς θα τους λέμε μόνο «καθείς εφ' ω ετάχθη»;
Είμαστε σε πόλεμο με τους οπαδούς του ολοκληρωτισμού. Σε ανειρήνευτη πάλη κι αγώνα.

13 χόρεψαν μαζί του:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς πάντως που είναι και γκαντέμης σαν τον... πολιτικό ευεργέτη του. Τα μοναδικά εν ζωή χουνταία καθάρματα στον Κορυδαλλό, είναι σήμερα ο Ιωαννίδης και ο Ντερτιλής. Ο πρώτος είναι αντιπαθής στους "πατριώτες" για το Κυπριακό. Παρ΄ ότι θα περίμενε κανείς πως οι ακραιφνείς φασίστες θα ήταν με τον Ιωαννίδη και τον Σαμψών, είναι τόσο κολλημένοι οι ακροδεξιοί με κάποιες πραδοσιακές αξίες όπως είναι π.χ. το "ράσο" που εξαιρέσει Μιχαλόπουλου, Καψάλη και κανα - δυο ακόμη, δεν πέρασε το σλόγκαν "Κάστρο της Μεσογείου" για τον Μακάριο (μη σου πως πως από συνήθεια μπορεί να του φίλαγαν και το χέρι, τέτοια παβλοφικά σκυλάκια που είναι...).
Ο δεύτερος, "τους τα χάλασε" με τις "κακές παρέες" στον Κορυδαλλό εδώ και τεσσεράμισυ ("τεσσερισήμισυ" που θα έλεγαν οι Έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι) χρόνια ("κουφό" κι αυτό, έ;).

αριστερό εξτρέμ είπε...

Είναι άλλωστε γνωστό το απόσμασμα ομιλίας στο 1ο συνέδριο του ΛΑΟΣ όπου μια κυρία (η χήρα του Αγγελή;) εκθείαζε την «επανάσταση». Είναι γνωστό πως το «μυστρί» αποκαλείται στρατηγός ενώ το κράτος του δίνει σύνταξη στρατιώτη (ουάου ως εφ λχίας μπορώ να τον διατάξω να φάει σκατά; Να κάνει το γύρο του ξενοδοχείου που παραθερίζει στην Ανάβυσσο με εν δυο κάτω τραγουδώντας τη Διεθνή;)

A.F.Marx είπε...

Ο Καρατζαφέρης είναι εξπέρ στις αντικομμουνιστικές αθλιότητες...
Η απάντηση του γραφείου τύπου της Κ.Ε του ΚΚΕ είναι ήπια όπως ακριβώς έπρεπε να είναι.
Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να αποφυλακιστούν τα γερόντια που παραμένουν εντός της φυλακής.
33 χρόνια φυλάκισης είναι αρκετά.
Άλλωστε η χειρότερη φυλακή γι΄αυτούς είναι η έξω κοινωνία τώρα

το φτυαράτσι είπε...

Περι πολιτικών είμαι πολύ κουλή!Γι'αυτό την κουλημέρα μου!!!

Σταυρούλα είπε...

ΉΠια? Χμ! Δεν μπορώ να σου σχολιάσω ήπια, αδερφέ.
Εκεί να σαπίσουν, όπως άφησαν κι άλλους και σάπιζαν ζωντανοί, "Αρμόδιους" και "Αριστογείτονες"!

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ zalmoxis: Από τα πρώτα χρόνια του εγκλεισμού τους οι χουντικοί ήταν χωρισμένοι σε τρεις ομάδες: η "αγία τριάς", οι χαμηλόβαθμοι και ο Ιωαννίδης. Κατά τα άλλα, όμως: "Όλοι οι σκύλοι μια γενιά".

@ αριστερό εξτρέμ: Καψόνια στον Στυλιανό; Μαγκεψάμεν νέους;
Σε βλέπω στη Μακρόνησο να κουβαλάς "βράχο βράχο τον καημό σου" όταν το ΛΑ.Ο.Σ. έλθει εν τη βασιλεία του.

@ A.F.Marx: Κι εγώ δεν έχω πρόβλημα με τα χούφταλα που βρίσκονται στον Κορυδαλλό. Δεν κινδυνεύει κανένας απ' αυτούς. Όμως, το θέμα είναι συμβολικό και παιδαγωγικό. Κι άλλοι βγήκαν λόγω "ανήκεστου βλάβης". Αλλά να περιμένουν να τους ζητήσει η δημοκρατία συγγνώμη που τους φυλάκισε πάει πολύ.
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ είναι πολιτική, όπως πρέπει. Σίγουρα το κόμμα δε μπορεί να εκφράζεται εν θερμώ όπως εμείς. Όμως, αυτή η καταληκτική φράση με τρελαίνει. Σου παρομοιάζουν τον Χαρίλαο με τον δικτάτορα, σου χλευάζουν μια ιστορία αγώνων και θυσιών. Ε, πες κάτι παραπάνω από το "καθείς εφ' ω ετάχθη".

@ φτυαράτσι: Καλησπέρα και σε σένα.

@ renata: Αδερφούλα, ξαναλέω πως δε με νοιάζουν τα 2 γερόντια. Με νοιάζει τι μήνυμα περνάει στα μικρά παιδιά: βουτάς ένα τανκ, ματοκυλίζεις τη χώρα, πας φυλακή και βγαίνεις. Δεν τρέχει τίποτα. Όλοι μπορούν να το κάνουν. Κι αυτά τους τα λένε εκλεγμένοι βουλευτές. Έλεος.
ΥΓ: Σωστοί και οι τυρρανοκτόνοι. Όμως, από την ιστορία της αρχαίας ελλάδας εγώ θαυμάζω το Διογένη που ξεφτύλισε με τη στάση και την απλότητα του ένα τενεκεδένιο στρατιωτάκι που όλοι έτρεμαν. Αυτό που οι Καρατζαφέρηδες αποκαλούν Μέγα.

Ανώνυμος είπε...

Ποιό είναι το περίεργο; Δεν ξέρεις ότι τόσ μέσα στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ομοιδεάτες του Καρατζαφέρη; Για να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι θέλουν να μας επιβάλλουν την δικτατορία της ελεύθερης αγοράς. Αλλά όπως είχε πει και ο Μητσοτάκης έχουμε πολύ ασθενές μνημονικό. Και κάτι τελευταίο, ο Χριστόδουλος είχε πει ότι εκείνο τον καιρό διάβαζε, δεν είμαι ούτε καν χριστιανός, μακριά από εμένα αυτή η βλακεία, αλλά πόσοι Έλληνες διάβαζαν εκείνα τα χρόνια και πόσοι αγωνίστηκαν ενάντια στη χούντα;

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ akamas: Δεν έχω αυταπάτες για πολλούς οπαδούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον αυτοί φοβούνται το κράξιμο και δεν λένε τόσο χοντρά (άσχετα πως δεν θα τους κακόπεφτε).
Για τον Δούλο (και μόνο το όνομα τα λέει όλα): κι εγώ στα χρόνια της Χούντας διάβαζα γιατί είμουν μαθητής στο Δημοτικό. Και παρόλα αυτά κάτι είχα καταλάβει από μισόλογα μεγάλων και κυρίως από τα τρομαγμένα μάτια τους όταν έβαζαν χαμηλά το ραδιόφωνο. Κανένας ενήλικος δεν ήταν τόσο απορροφημένος από τη μελέτη που να μην καταλάβει τι τρέχει επί 7 χρόνια. Ούτε χαχόλοι μέσα στο "ποίμνιο" δεν τα μασάνε αυτά. Δε θυμάμαι ποιος τον αποκάλεσε Χουντόδουλο αλλά ήταν πολύ εύστοχος.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Με εμένα με ανησυχεί το γεγονός ότι έχει κάμποσο καιρό που κάποιοι "καθηγητές" πανεπιστημίου, ιστορικοί και μη , πάνε να βγάλουν ΄λάδι τους ταγματασφαλήτες, μέχρι και τον τσολάκογλου (με τα ίδια μου τα αυτιά το άκουσα αυτό!)την ίδια στιγμή που θέλουν να μας πείσουν οτι το ΕΑΜ ήταν μια τρομοκρατική οργάνωση. Στο ίδιο μήκος κύματος, κινούνται και για τη Χούντα.Και το πιο τραγικό δεν είναι ότι αυτοί είναι οι γνωστοί Δεξιοί, ξυλοκόποι και καθυστερημένοι, αλλά "προοδευτικοί" και λυτρωμένοι από αγκιλώσεις!Ελεος!Δεν ξέρω αν η ανακοίνωση έπρεπε να είναι πιο σκληρή, δεν έχει καμια σημασία για μένα το ύφος, αλλά αν αυτές τις αντιλήψεις που κυκλοφορούν μπορούμε να τις τσακίσουμε τώρα που είναι νωρίς!

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ: Δεν καταλαβαίνω γιατί "το πιο τραγικό δεν είναι ότι αυτοί είναι οι γνωστοί Δεξιοί, ξυλοκόποι και καθυστερημένοι, αλλά "προοδευτικοί" και λυτρωμένοι από αγκιλώσεις".
Ποιος λέει πως τα καθηγητικά πτυχία κατατάσσουν αυτόματα κάποιον στους "ιστορικούς" ή τους "προοδευτικούς". Πολλές φορές αυτή η ομάδα είναι τρισχειρότερη από τον κλασσικό "δεξιό ξυλοκόπο". Ακριβώς επειδή κόβει κούτσουρα με "επιστημονικό" τρόπο.
Νομίζω πως επιβάλλεται να τους τσακίσουμε ιδεολογικά πριν γίνουν επικίνδυνοι. Και δε νομίζω πως υπάρχει καλύτερος τρόπος από τη ξεφτίλα των "απόψεων" τους. Εδώ βοηθούν κι από μόνοι τους. Κάνουν ό,τι μπορούν για να αυτογελοιοποιούνται.

εξαποδώ είπε...

Καλημέρα! Να πιαστώ από αυτό που είπε η @παρτιζάνα γιατί θεωρώ ότι είναι από τα "ωραία" των τελευταίων ετών.
Ασφαλώς όλοι γνωρίζετε ότι για την ακροδεξιά δεν υπήρξε αντίσταση κατά των Γερμανών από μέρους του ΕΑΜ. Η κατοχή ήταν απλά η αφορμή ώστε οι κομμουνιστές και οι συνοδοιπόροι τους να βγουν στο βουνό μόνο και μόνο για να προβάρουν τον εμφύλιο πόλεμο. Γι αυτό και περισσότερο επιτίθονταν σε Έλληνες παρά στα στρατεύματα κατοχής. Έτσι η ακροδεξιά δικαιολογούσε την αμνήστευση των ταγματασφαλιτών και των δωσιλόγων από το εμφυλιακό και μετεμφυλιακό κράτος της. Αυτοί ήσαν οι γνήσιοι "πατριώτες", οι οποίοι εξαναγκάστηκαν να αμυνθούν (με γερμανικά όπλα) στις εμφυλιοπολεμικές τακτικές των κομμουνιστών.
Το ωραίο, λοιπόν, είναι ότι έρχεται μια συγκεκριμένου τύπου "αριστερή" ιστοριογραφία ("Ιοί" και το λοιπό συνάφι) και ισχυρίζεται ακριβώς το ίδιο πράγμα! Δεν υπήρξε εθνική αντίσταση υπό την ηγεσία του ΕΑΜ, σαν κυρίαρχης οργάνωσης, στην Κατοχή, αλλά ένας αδυσώπητος εμφύλιος πόλεμος από μεριάς της Αριστεράς ήδη από τα πρώτα χρόνια της Κατοχής! Η ιδεολογική στόχευση (για το σήμερα) είναι προφανής. Άξιοι διάδοχοι των ανταρτών είναι τα "παιδιά" των Εξαρχείων και οι "αριστεροί" διανοούμενοι της Παντείου και όχι όσοι ακόμη εμπνέονται από τα οράματα της Αντίστασης.
Έτσι, το ένα χέρι (υπεραριστερό) νίβει το άλλο (ακροδεξιό), αλληλοτροφοδοτούνται και επιχειρούν να προβούν σε μια άνευ προηγουμένου αναθεώρηση της Ιστορίας.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ εξαποδώ: Γεια. Έχεις δίκιο κι εσύ κι η Παρτιζάνα. Έχουν πάρει εργολαβία τη συκοφάντηση των λαϊκών αγώνων όλοι οι "διανοούμενοι" μια που ο λαϊκίστικος αντικομμουνισμός έχει γίνει θλιβερός και επιζήμιος.
ΥΓ: "το ένα χέρι (υπεραριστερό)..."!
:)
Πολύ καλό. Το άλλο με τον Τοτό θα το ξέρεις, βέβαια!

εξαποδώ είπε...

Ξέχασα τα εισαγωγικά!