Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

Ο εχθρός «χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα»


Βρισκόμαστε μπροστά σε οργανωμένο σχέδιο, λένε. Υπάρχει ασύμμετρη απειλή, λένε.
Σε απλά ελληνικά, παραδέχονται αυτό που πια δεν κρύβεται: πως πίσω από τους εμπρησμούς υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ξένων μυστικών υπηρεσιών. Και έχουν δίκιο. Οι εμπρησμοί που γίνονται με χειρουργική ακρίβεια μαρτυρούν εμπρηστές που έχουν άρτια οργάνωση παρακολουθώντας τις κλιματικές μεταβολές, έχουν τα μέσα να ανάβουν φωτιές σε στρατηγικές περιοχές και που, αν αυτές τεθούν υπό μερικό έλεγχο από το ελληνικό ανέκδοτο που λέγεται «υπηρεσία αντιπυρικής προστασίας», είναι σε θέση να τις αναζωπυρώνουν ταχύτατα.
Αυτό που κανένας δε λέει είναι το ποιες είναι αυτές οι μυστικές υπηρεσίες. Όχι γιατί δεν τις ξέρουν, αλλά επειδή τις ξέρουν πολύ καλά.


free player from mysplayer.com


Το σίγουρο είναι πως οι χειρουργικής ακρίβειας εμπρησμοί δεν είναι έργο οικοπεδοφάγων. Οι περισσότερες περιοχές δεν ενδιαφέρουν αυτά τα υποκείμενα. Ούτε είναι έργο ημεδαπών «τρομοκρατών». Η οργάνωση και εκτέλεση τους δεν ταιριάζει με την παροιμιώδη ελληνική τσαπατσουλιά. Ας αποκλείσουμε και πράκτορες της Αλβανίας, των Σκοπίων ή της Τουρκίας λόγω αναλόγων «ικανοτήτων». Η οργάνωση και εκτέλεση προδίδει και την ταυτότητα των δραστών.
Οι εμπρηστές λειτουργούν ως να βλέπουν από ψηλά τα στρατηγικά σημεία και την πρόοδο της αντιμετώπισης των πυρκαγιών και να δρουν αναλόγως. Ως κάποιος δορυφόρος να τους πληροφορεί. Άρα, αν αποκλειστούν η Αλ Κάιντα και οι ισλαμικές οργανώσεις που δεν διαθέτουν δορυφόρους πάνω από τη χώρα, οι υποψίες πέφτουν πάνω στον παγκόσμιο τρομοκράτη. Το γεγονός πως θύμα των εμπρηστών έπεσε και ο χώρος της αρχαίας Ολυμπίας αποδεικνύει ανθρώπους αφενός αδίστακτους και άθλιους και, αφετέρου, ανθρώπους που δε σέβονται τον πολιτισμό, ίσως επειδή ποτέ δεν είχαν δικό τους. Το γεγονός πως στη νότια Πελοπόννησο η αναλογία πυροσβεστών και πρακτόρων της ελληνικής ΕΥΠ στις καρβουνιασμένες περιοχές είναι τουλάχιστον 2 προς 1 αποδεικνύει πως δεν αναζητούνται απρόσεκτοι που πέταξαν ένα τσιγάρο στο δάσος αλλά επικίνδυνοι εγκληματίες. Φυσικά, η παρουσία πρακτόρων της ΕΥΠ δεν πρέπει να θεωρείται a priori αποτρεπτική. Οι άνθρωποι ίσως απλά να έχουν εντολή να καλύψουν τα όποια ίχνη των δραστών. Προσθέστε και: την απόπειρα ελέγχου της ροής των πληροφοριών για τα μέτωπα της πυρκαγιάς που επιχειρήθηκε απροκάλυπτα το Σάββατο αλλά και την έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Άμυνας και θα έχετε ολοκληρωμένη την εικόνα.
Η Ελλάδα ζει μια καταστροφή ανάλογη του Περλ Χαρμπορ και των δίδυμων πύργων. Εκεί, όμως, καταστράφηκε η πολεμική μηχανή της χώρας ενώ στην πιο πρόσφατη περίπτωση οι λόγοι ήταν ψυχολογικοί. Στην περίπτωση της Ελλάδας η καταστροφή έχει τεράστιες οικονομικές παραμέτρους. Σκεφτείτε μόνο πως οι περισσότερες περιοχές που έγιναν στάχτη είναι αγροτοκτηνοτροφικές, άρα πλουτοπαραγωγικές.
Η ελληνική τραγωδία δεν είναι μεμονωμένη. Τους μήνες που προηγήθηκαν όλη η νότια Ευρώπη (Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, πρώην Γιουγκοσλαβία, Τουρκία) χτυπήθηκε από πρωτοφανείς πυρκαγιές. Με άλλα λόγια, η αγροτική παραγωγή της Ευρώπης δέχτηκε καίριο πλήγμα. Οι ελλείψεις προϊόντων που θα παρατηρηθούν τους επόμενους μήνες (ή χρόνια) από «κάποια αγορά» θα πρέπει να καλυφθεί. Αυτή είναι μια πιθανή εξήγηση των εμπρησμών.
Η δεύτερη και –κατά τους αναλυτές, η πιθανότερη- φαίνεται από μια «σύμπτωση»: οι πληγείσες χώρες πρωτοστάτησαν στην αλλαγή της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ με διμερείς ή διακρατικές συμφωνίες με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο. Κι αυτό δε χαροποίησε καθόλου τις πετρελαϊκές εταιρίες.
Και οι δυο πιθανές αιτίες οδηγούν στον ίδιο ένοχο. Υπάρχει, λοιπόν, το κίνητρο και τα μέσα. Υπάρχει και η διάθεση, δηλαδή η «κουλτούρα» του παγκόσμιου τρομοκράτη. Γι’ αυτό όλοι γνωρίζουν τον ένοχο αλλά κανένας δεν τον καταμαρτυρά. Κυβέρνηση και «αντιπολίτευση» δεν θέλουν και δεν μπορούν να τα βάλουν μαζί του. Προτιμούν να βλέπουν «τα όμορφα χωριά όμορφα (να) καίγονται» και να κρατούν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα. Αποσιωπούν πως η χώρα μας βρίσκεται σε πόλεμο. Έχει δεχτεί μια άνανδρη ύπουλη επίθεση και ο λαός της «αμύνεται του πατρίου εδάφους» για να σώσει ό,τι μπορεί από το βιος του. Γιατί αν το παραδεχτούν, θα πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες τους απέναντι στο λαό.
Όλοι; Όχι ακριβώς. Κάποιοι δε μασάνε τα λόγια τους. «Από τη στιγμή που υπάρχει οργανωμένο σχέδιο, πρέπει οργανωμένα να το αντιμετωπίζουμε. Κι αυτό απαιτεί αυτή τη στιγμή λαϊκή κινητοποίηση» δήλωσε ευθαρσώς η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Και προχώρησε ακόμα περισσότερο, απευθυνόμενη «στα μέλη του ΚΚΕ, στους φίλους και τους οπαδούς, σύμφωνα και με την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου, να τεθούν απολύτως στην υπηρεσία των τοπικών αρχών, φορέων και παραγόντων για να συμπαρασταθούν στους κατοίκους και να συμβάλουν σε όποια προβλήματα μπορούν».
Στο ίδιο πνεύμα και η ανακοίνωση-έκκληση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ:
«Βρισκόμαστε απέναντι σε μια πύρινη λαίλαπα πρωτοφανούς έκτασης και καταστροφής δασών, σπιτιών και νοικοκυριών. Θρηνούμε ανθρώπινες ζωές.
Είναι ώρα άμεσης δράσης.
Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τις Κομματικές Οργανώσεις και την ΚΝΕ σε επαγρύπνηση και άμεση κινητοποίηση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Να κινητοποιήσουν το λαό για να προλάβουν αν είναι δυνατό την εκδήλωση νέων εμπρησμών.
Να κινητοποιήσουν τα συνδικάτα, να απευθυνθούν και να καλέσουν σε ετοιμότητα τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους τοπικούς φορείς.
Αυτή τη στιγμή η αυξημένη λαϊκή επαγρύπνηση και κινητοποίηση είναι ο παράγοντας αποφασιστικής σημασίας για να προληφθούν νέες πυρκαγιές.
Το χέρι των εμπρηστών, αποθρασυμένο από την πολιτική του δικομματισμού, τα διάφορα συμφέροντα και τις τεράστιες ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού, μόνο η λαϊκή κινητοποίηση μπορεί να το εξουδετερώσει.
ΑΘΗΝΑ 25/08/2007».
Ανατριχίλα διαπερνά τον αναγνώστη αυτής της ανακοίνωσης. Θέλοντας και μη το μυαλό τρέχει στο περίφημο «Ανοιχτό Γράμμα στο λαό της Ελλάδας» όπου και τότε η ηγεσία του ΚΚΕ σημείωνε πως ο εχθρός «χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα» και ζητούσε από το λαό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του σε «κάθε βράχο, κάθε ρεματιά, κάθε χωριό, καλύβα με καλύβα, κάθε πόλη, σπίτι με σπίτι».
Όπως και στην επίθεση που πριν 6 δεκαετίες δέχτηκε η χώρα, έτσι και σήμερα, η «πολιτική ηγεσία» εξαφανίζεται στη σιγουριά του «Καΐρου» ή του Μαξίμου αφήνοντας την υπεράσπιση της χώρας στο μόνο που μπορεί και θέλει: στον ελληνικό λαό.
Ο πόλεμος τώρα αρχίζει. «Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και η νίκη θάνε νίκη της Ελλάδας και του λαού της».




Η φωτογραφία είναι από το δορυφόρο της NASA.
Βρε πώς μας «προσέχουν» οι καλοί μας «φίλοι» και «σύμμαχοι».




13 χόρεψαν μαζί του:

Ανώνυμος είπε...

Δε μπορώ να σκεφτώ, δε μπορώ να αναλύσω τίποτα, έχω παγώσει.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ confused

Εγώ τι να πώ που πέρασα απο κει το απόγευμα; Ούτε ο μαύρος από στάχτη αέρας δεν έκριβε το έγκλημα.
Χτες οι φλόγες έφτασαν στις παρυφές ενός χωριού. Τις πρόλαβαν. Σήμερα, η φωτιά άναψε από "πίσω" πυροδοτημένη από κινητό.
300 άτομα παγιδεύτηκαν στην πλατεία περιμένοντας ελικόπτερα να τους μεταφέρουν. Τους γλίτωσε ο άερας που άλλαξε φορά την τελευταία στιγμή.
Στ' ΑΡΜΑΤΑ μωρέ!!!

Clandestino είπε...

Greece under attack δηλαδή? Κατά το δόγμα Bush? Ή μήπως κατά το δόγμα Αθνάρ?
Δε μασάμε κουτόχορτο λέμε........

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Clandestino

Δε μου πέφτει λόγος για το μενού σας. Ελεύθεροι (προς το παρόν) άνθρωποι είστε να βοσκάτε όπου θέλετε.

Ανώνυμος είπε...

Κι εμένα το γράμμα του Ζαχαριάδη μου ήρθε στο μυαλό όταν διάβασα την ανακοίνωση του ΠΓ.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ rocean

Αφού οι καταστάσεις μοιάζουν, είναι σίγουρο πως θα μοιάζουν και οι ενέργειες των κομμουνιστών

εξαποδώ είπε...

Στο Σοφικό οι κάτοικοι και η Τ.Α. ήταν καλά οργανωμένοι, με ομάδες εθελοντών, συνεχείς περιπολίες, κλπ. Η χτεσινή φωτιά μπήκε ακριβώς τη στιγμή που άλλαζαν οι βάρδιες και υπήρχε κάποια χαλάρωση. Μιλάμε για αδίστακτους εγκληματίες που περίμεναν υπομονετικά, μέρες τώρα, λίγα λεπτά αδράνειας για να χτυπήσουν!

Καλά τα λες! Μιλάνε για "σχέδιο" αλλά δεν τολμάνε να πουν ποιούς συνέφερε αυτό το σχέδιο και ποιοι θέλουν να υπενθυμίσουν ποιά είναι τα πραγματικά αφεντικά σ' αυτόν τον τόπο...

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Πριν από ένα μήνα έφταιγαν οι καιρικές συνθήκες και το λιώσιμο των πάγων.Τώρα που έγινε κόλαση με την κυριολεχτική έννοια του όρου, φτιάξαν 'ασύμετρες απειλές΄και επίθεση κατά της χώρας!Και μου σκάει μύτη ο χοντρός με μπουφανάκι και ύφος τεθλιμμένης χήρας, ωσάν τον Μπούς μετά την 11/9!Τρεις μέρες τώρα κοιτούσα σα χαμένη τηλεόραση και δεν έβγαζα άχνα..Υστερίασα όταν άρχισε να βρέχει καταρακτωδώς στη Σαλονίκη..Δεν μπορούσε ρε πούστη μου να πάει το κωλοσύννεφο πάνω από την Ηλεία?!

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ παρτιζάνα
Έτσι όπως είμαστε, ούτε μια βροχή δε μας σώζει. Εκτός αν είναι κατακλυσμός.

@ εξαποδώ
Αγαπητέ μου. Είδα πολλούς που από το ζεστό τους διαμέρισμα άρχισαν να αμφισβητούν τα λόγια μας και να μας λένε "κασσάνδρες" και "ονειροπαρμένους"¨. Μόνο όποιος ήταν εκεί μπορεί να σε καταλάβει. Εγώ κι εσύ αυτά τα είδαμε από κοντά. Οι άπιστοι Θωμάδες όχι.
ΥΓ: Αφού είσαι από Πάτρα στείλε μου , αν θες, ένα e-mail να συντονιστούμε.

Niemandsrose είπε...

Καθόλου τυχαία δε μπορώ να τη δω την ατάκα του Βύρωνα σ'αυτή τη χρονική συγκυρία, όπως εξηγώ στο σημερινό μου ποστ. Καλώς σε βρήκα και στο σπίτι σου Αμετανόητε!

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ NIEMANDSROSE
Αγαπητή μου τίποτα δεν είναι τυχαίο σ' αυτό τον τόπο που όλα γίνονται στην τύχη.
Καλώς μας όρισες στο φτωχικό μας.

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω αμετανοητε. Στα σεναρια ας ειμαστε φιδωλοι. Βεβαια οταν ακους σε μεγαλους ιστοχωρους (in.gr) για αναγκη χουντας και για Παπαδοπουλαιους τι να πεις; ολα παιζονται.
Ειμαι ομως περιεργος. Ειναι δικη σου σκεψη ή παιζει η κουβεντα γενικοτερα και μου ξεφυγε;

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ gogos

Τώρα στα σοβαρά περιμένεις να σου πω δημόσια κάτι περισσότερο; Γι' αυτό υπάρχει και το e-mail μου σε περίοπτη θέση: για συζήτηση που δεν μπορεί να γίνει διαδικτυακά.

Ας πούμε απλά πως είναι σενάριο ενός "ευφάνταστου" κομμουνιστή (και τους ξέρεις αυτούς τους τύπους: παντού βλέπουν "συνομωσίες" του διεθνούς ιμπεριαλισμού) που πρώτος αυτός θα ευχόταν να είναι ψεύτικο. Που ελπίζει πως σ' αυτή την περίπτωση δεν θα γίνει "Κασσάνδρα" για μια ακόμη φορά.