Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007

Αφιερωμένο στους εραστές του junk food


Πριν λίγο ένας φίλος έστειλε το παρακάτω μέιλ. Ομολογώ πως τα έχασα. Θα ήθελα να μην το πιστέψω. Αλλά, αν τα μισά απ’ όσα λέει είναι αλήθεια, τότε αλίμονο στους λάτρεις του «γρήγορου ναι, πρόχειρου όχι» φαγητού. Δείτε και κρίνετε:
“Αν νομίζεις ότι αυτό που τρως στα McDonald's είναι «κιμάς σόγια» ή κρέας αλόγου, αφού διαβάσεις αυτά που ακολουθούν, θα ευχόσουν να είχες φάει τον υγιεινό «κιμά σόγιας» και το μη τοξικό κρέας αλόγου.
Σύμφωνα με πηγές εξουσιοδοτημένες από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, προέκυψε πρόσφατα, ότι το κρέας που χρησιμοποιούν τα McDonald's για τα Χάμπουργκερ, προέρχεται από τεράστια «ζώα», χωρίς πόδια και κέρατα, τα οποία τρέφονται μέσω συνδεδεμένων σωλήνων στα στομάχια τους και που στην πραγματικότητα δεν έχουν κόκαλα, αλλά μικρούς χόνδρους που δεν αναπτύσσονται ποτέ.
Όποιοι τα έχουν δει, διαβεβαιώνουν ότι είναι πολύ αντιπαθή πράγματα, διότι πέρα από το ότι παραμένουν ακίνητα για όλη τους τη «ζωή», δεν έχουν μάτια, ούτε ουρά και σχεδόν δεν έχουν τρίχωμα (!), στην πραγματικότητα τα κεφάλια τους έχουν το μέγεθος της μπάλας του τένις και το μόνο που διαφαίνεται είναι αυτό που τους έχει μείνει για «στόμα». Δηλαδή δεν έχουν αυτά τα οποία δεν μπορούν να μετατραπούν σε τροφή, τα άχρηστα για τις εταιρείες fast food. Η γενετική παραποίηση την οποία έχουν υποστεί, τα έχει μετατρέψει σε άψυχα αντικείμενα με τρομακτική ζελατινώδη εμφάνιση .
Όταν η κυβέρνηση προσπάθησε να τους αναγκάσει να αποσύρουν τις ανακοινώσεις τους που λένε ότι τα χάμπουργκερ τους έχουν βάση βοδινό κρέας, δικαιολογήθηκαν λέγοντας ότι στα λατινικά «βάση βοοειδών» σημαίνει ΠΡΑΓΜΑ, και ότι παράγουν κρέας ΠΡΑΓΜΑ, οπότε ναι, μπορούν να λένε ότι το κρέας που χρησιμοποιούν έχει ΒΑΣΗ ΒΟΟΕΙΔΩΝ. Παρόλο που το επιχείρημά τους δεν στέκει και είναι αρκετά δόλιο, η Οικονομική δύναμη είπε ότι το προσυπογράφει, αφού δωροδοκήθηκαν πολλοί άνθρωποι, σε διαφορετικές θέσεις, σε πολύ υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια. Για αυτό το λόγο, η McDonalds έχει την πολυτέλεια να ανακοινώνει ότι αυτό που βάζουν στα χάμπουργκερ είναι 100% κρέας που έχει ΒΑΣΗ ΒΟΟΕΙΔΗ, δηλαδή κρέας «ΠΡΑΓΜΑ», εκείνων των πραγμάτων που τα αφήνουν να μεγαλώνουν σε ψευδό-στάβλους και με διαδικασίες αμφιβόλου ηθικής.
Αλλά ΠΟΤΕ δε θα δείτε να υπάρχει καμία επεξήγηση ή ανακοίνωση όπου τα McDonald's να λένε ότι το κρέας που χρησιμοποιούν είναι «Βοοειδών», που είναι η κατάλληλη ονομασία για τον γενικό καθορισμό των ταύρων και των αγελάδων. Το χειρότερο από όλα αυτά, δεν είναι ότι τα McDonalds χρησιμοποιούν τη γενετική παραποίηση για να διατηρήσουν μεγαλύτερη την παραγωγή, αλλά ότι αυτό το κρέας, έχει έμμεσες επιπτώσεις στην υγεία.
Οι ουσίες και οι τοξίνες που αναπτύσσουν τα «ΠΡΑΓΜΑΤΑ» που εκτρέφουν τα McDonald's, προκαλούν με το πέρασμα του χρόνου μη αναστρέψιμες ζημιές στην υγεία.
Αν νομίζατε ότι αυτό το κάνουν μόνο τα McDonalds, πρέπει να ξέρετε ότι τα χάμπουργκερ των McNuggets και των McPollo, γίνονται από τα περισσεύματα της παραγωγής των KFC (παρακάτω θα διαβάσετε το σημείωμα σχετικά με τα KFC, και θα μάθετε την ποιότητα «φαγητού» που μας πουλάνε).
Τα πρώτα αποτελέσματα λοιπόν, φαίνονται την επομένη που έχετε φάει χάμπουργκερ των McDonald's. Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, υφίστανται δυσπεψία και κολίτιδα. Αρχικά φαινόταν ότι αυτά τα συμπτώματα δεν ήταν ύποπτα αλλά με το πέρασμα του χρόνου, η ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ των έμμεσων επιπτώσεων είναι ευδιάκριτη. Είναι ένα φαινόμενο παρεμφερές με αυτό του AIDS, εφόσον επωάζεται και παραμένει κρυμμένο για πολλά χρόνια, μέχρι τη στιγμή που λίγο λίγο φανερώνει τις κακοήθεις επιπτώσεις του.
Παρόλο που δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, σε μέρη όπως τον Καναδά, την Αυστραλία και φυσικά τις ΗΠΑ, έχει γνωστοποιηθεί από επιστήμονες ειδικευμένους στο αντικείμενο, ότι η νόσος του Αλτσχαϊμερ σχετίζεται με την κατανάλωση χάμπουργκερ των McDonald's, όπως και άλλες ασθένειες των οποίων η προέλευση δε σχετίζεται με άλλες αιτίες.
Όπως διαπιστώνετε, όλα αυτά είναι εξαιρετικά δυσάρεστα, και για αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό όλοι να μάθουν, τι ποιότητα «φαγητού» μας προσφέρουν σε αυτά τα μέρη. Δεν θα επιτρέψουμε να μας πουλάνε κάτι που δεν είναι αυτό που λένε. Μόνο με την πίεση θα μπορέσουμε να προκαλέσουμε να χρησιμοποιούν τα McDonald's αληθινό κρέας βοδινού και όχι κρέας «ΠΡΑΓΜΑ».
Και το KENTUCKY; Τα KFC έχουν εδώ και χρόνια ξεφύγει από την παράδοση. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που τρώνε στα KFC με θρησκευτική ευλάβεια. Δεν ξέρουν όμως τι πραγματικά τρώνε. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης έρευνας για τα KFC που έγινε στο πανεπιστήμιο του Νέου Χαμσαϊρ, ανακαλύφθηκαν ορισμένα ενοχλητικά γεγονότα. Πρώτα από όλα παρατηρήθηκε ότι η εταιρεία άλλαξε το όνομά της. Από Kentucky Fried Chicken (Τηγανιτά Κοτόπουλα Κεντάκι) έγινε KFC. Μπορεί κάποιοι να πουν, Ε και; Αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν λόγω του τρόπου παρασκευής «FRIED»(τηγανιτά). Δεν είναι όμως αυτό.
Ο λόγος που μετονομάστηκε σε KFC είναι γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «CHICKEN». Γιατί τα KFC δε χρησιμοποιούν «αληθινά κοτόπουλα». Χρησιμοποιούν γενετικά παραποιημένους οργανισμούς. Αυτά που αποκαλούν «κοτόπουλα» διατηρούνται ζωντανά μέσω διασωληνώσεων στο σώμα τους που διοχετεύουν αίμα και θρεπτικές ουσίες στη δομή τους. Δεν έχουν ράμφη, φτερά ούτε πόδια. Η δομή τους έχει περιοριστεί δραματικά ώστε να περιέχει μόνο κρέας. Αυτό είναι πολύ καλό για τα KFC εφόσον δεν έχουν μεγάλο κόστος παραγωγής. Δεν χρειάζεται να τα ξεπουπουλιάζουν, ή να αφαιρούν ράμφος ούτε πόδια.
Η κυβέρνηση τους υπέδειξε να αλλάξουν όλα τα μενού τους έτσι ώστε να μην αναφέρεται πουθενά η λέξη «κοτόπουλο». Αν προσέξετε θα το παρατηρήσετε. Ακούστε και τις διαφημίσεις τους. Δε θα δείτε ή θα ακούσετε τη λέξη «κοτόπουλο»”.

Αν, μετά απ’ όλα αυτά έχετε ακόμα όρεξη για κανένα χάμπουργκερ ή κοτομπουκιές, τι να πούμε; «Καλή χώνεψη»;

13 χόρεψαν μαζί του:

ckoutros είπε...

Ευτηχως στη Λιβαδεια που μενω δεν εχουμε μεγαλες αλυσιδες εστιατοριων
και δεν τρωμε τετοιες μα..κιες.
Λες ο "Καλομηρης" απ' οπου περνω κανα σουβλακι να προμηθευετε με χοιρινο "πραγμα".
Α, να και το blog μου: politicathletics.blogspot.com.

ckoutros είπε...

Αχ, πεινασα.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ χρήστος κούτρος

Άραγε έτσι έλεγες κι όταν έτρωγες χαμπουργκεράκι;
Εγώ, πάντως, δεν έχω εμπιστοσύνη πια ούτε στη γυναίκα μου και θα επιβλεπω τι βάζει στο φούρνο. Αμα δε βελάξει πρώτα (το κρέας όχι η γυναίκα) πηρούνι δεν πιάνω

Unknown είπε...

Μωρέ, καλά κάνω και τα έχω κόψει εδώ και πολλά χρόνια :-)

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ mr spock

Την καλύτερη δουλειά κάνεις. Κι εγώ όταν είμουνα εργένης με πίτες την έβγαζα. Έτσι κι αλλιώς μου φαίνονται άνοστα σαν κι αυτούς που τα φτιάχνουν (us capitalists)

Manoliscus είπε...

Αγαπητέ Αμετανόητε, έγραψες:

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης έρευνας για τα KFC που έγινε στο πανεπιστήμιο του Νέου Χαμσαϊρ, ανακαλύφθηκαν ορισμένα ενοχλητικά γεγονότα.

Χωρίς να θέλω να κάνω τον εξυπνάκια κι εγώ δε δίσταζα να δίνω βάση στα παραπάνω, μέχρι που το έψαξα λίγο περισσότερο. Το πανεπιστήμιο του Νέου Χάμσαϊρ λοιπόν ουδέποτε έκανε τέτοια έρευνα.
http://www.unh.edu/BoilerPlate/kfc.html

Πιστεύω επομένως πως μπορούμε να είμαστε κομμάτι πιο επιφυλακτικοί με τα όσα ακούμε, καθώς αγαθές προθέσεις δεν έχει κανένας! Συμφωνώ μαζί σας πως είναι άνοστα, όμως εγώ μια φορά τη γαστρεντερίτιδα στην ψησταριά του Ελληνάρα του κυρ Μήτσου την τσίμπησα.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ emmanouil
Αγαπητέ φίλε.
Μου δίνεις την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.
1. Θα πρόσεξες πως εγώ δεν υιοθετώ (αλλά ούτε απορρίπτω) την "πληροφορία". Απλά την παραθέτω ώστε, μέσα από συζήτηση, να δούμε αν και πόσο ισχύει. Κι εσύ συμβάλεις σ' αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε, έμαθα πως κι άλλο blogs την έχουν δημοσιεύσει παλιότερα.
2. Σε μένα ήρθε με mail από άνθρωπο που θεωρώ σοβαρό και αξιόπιστο γι' αυτό τη δημοσίευσα αν και δε σου κρύβω πως το ύφος της με ξένισε: μοιάζει πολύ αμερικάνικη και σα να είναι γραμμένη από κάποια ανταγωνιστική εταιρία όσων κατηγορεί.
3. Διάβασα το link που λες αλλά κι αυτό δε μου φαίνεται σαν ιστοσελίδα πανεπιστημίου. Μάλλον σα μια παιδαριώδης απόπειρα ανασκευής και ευτελισμού της πληροφορίας.
4. Ανεξάρτητα από τη πιθανότητα να είναι ένοχες ΜΟΝΟ οι αναφερόμενες αλυσίδες junk food, το πρόβλημα παραμένει: τρώμε μεταλαγμένα και τοξικά κρέατα κι από ποιούς;
5. Είμαι ο τελευταίος που θα μιλήσει για υγιεινή διατροφή (σπάνια την εφαρμόζω). Ωστόσο επειδή ασχολούμαι με μικρά παιδιά είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος σ' αυτό που τρώνε. Δυστυχώς, αν τα βάλεις σήμερα να διαλέξουν ανάμεσα στη ψησταριά του κυρ Μήτσου και τα McDonalds ο κυρ Μήτσος θα πρέπει να κατεβάσει ρολά. Γι αυτό η παιδική παχυσαρκία και παθήσεις ενηλίκων (χοληστερίνη, σάκχαρο) επιτίθενται σε τόσο νεαρές ηλικίες.
6. Σε καμιά περίπτωση δεν ισχυρίζομαι πως τα ταχυφαγάδικα από χέρι σερβίρουν βρώμικα και ανθυγιεινά ενώ τα ελληνάδικα ό,τι υγιεινότερο. Άλλωστε, εμείς έχουμε ειδική κατηγορία φαγάδικων, τα "βρώμικα".
7. Τελικά, χωρίς να με ενδιαφέρει η προέλευση τους, θυμώνω μ' αυτούς που θησαυρίζουν πουλώντας θανατηφόρα σκευάσματα στα λαϊκά στρώματα (αδυνατώ να πιστέψω πως οι βλαστοί της Βοστώνης ή της Εκάλης τρέφονται με junk food).

Αυτά τα "λίγα" προς το παρόν. Σ' ευχαριστώ για τη συμβολή σου στη συζήτηση. (Είδα πως μας ήρθες "φρεσκοξυρισμένος ΣΥΡΙΖΑ από το Κολχοζ :) :) ).

Manoliscus είπε...

Αμετανόητε θα συμφωνήσω μαζί σου και πραγματικά πιστεύω πως η προσέγγιση σου ήταν αμερόληπτη και ανοιχτή σε διάλογο! Γι' αυτό άλλωστε πήρα και το θάρρος να συμμετέχω. Το ίδιο mail το έχω λάβει 3-4 φορές από διαφορετικούς φίλους μου και πλέον μου κάνει εντύπωση η ευκολία με την οποία το προωθούν. Ίσως επειδή κάνει εντύπωση, ανεξαρτήτως τεκμηρίωσης.

Ως προς την σελίδα, είναι ο επίσημος ιστότοπος του πανεπιστημίου (http://www.unh.edu/index.html)

Πάντως όπως και να χει, το διατροφικό πρόβλημα είναι υπαρκτό και έντονο και δυστυχώς έχει λάβει έντονα ταξικές διαστάσεις: Ενώ κάποτε οι πλούσιοι ήταν υπέρβαροι και οι φτωχοί αδύνατοι, σήμερα είναι οι φτωχοί υπέρβαροι και οι πλούσιοι προσέχουν να παραμείνουν αδύνατοι!

Όσο για το ξύρισμα, είναι στα πλαίσια ενός γενικότερου πολιτικού φρεσκαρίσματος.. πιστεύω ο μπαρμπέρης να μού κανε καλή δουλειά
:)

ευχαριστώ για την φιλοξενία!

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ emmanouil
Εμένα δε με εντυπωσιάζει η ευκολία αναπαραγωγής ενός τέτοιου θέματος. Ποιος δε θα ανησυχούσε με την προοπτική όχι μόνο της ύπαρξης τέτοιων πλασμάτων αλλά και του ενδεχομένου να αποτελούν αυτά τη διατροφή του;
Δεν αμφισβητώ τη διεύθυνση που έδωσες για το πανεπιστήμιο. Απλά, μου έκανε εντύπωση η "φτωχή" σελίδα του σε σχέση με τις ιστοσελίδες των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων αλλά και πως το 90% των επιχειρημάτων ενός πανεπιστημίου είναι η απόπειρα τεκμηρίωσης της ύπαρξης μηνυμάτων-φάρσα όπως ισχυρίζεται πως είναι το επίμαχο.
Έχεις απόλυτο δίκιο για την ταξικότητα της παχυσαρκίας. Κυριότερη αιτία της είναι η κακή διατροφή λόγω οικομικών προβλημάτων, τρόπου ζωής και εργασίας κλπ. Τεράστια αυτή η συζήτηση.

ΥΓ1: Ο μπαρμπερης έκανε καλή δουλειά. Μόνο φρόντισε να μην του λες ανέκδοτα την ώρα που σε ξυρίζει :)

ΥΓ2: Μην ευχαριστείς για το αυτονόητο. Το blog αυτό λειτουργεί στα πρότυπα της αρχαίας Αγοράς ή, μάλλον, της πρωτόγονης κομμουνιστικής κοινωνίας που περιγράφει ο Μαρξ. Οποιοσδήποτε μπορεί να μπει, να πει ό,τι θέλει (εκτός από βρισιές σε τρίτους) και να πάρει ό,τι νομίζει χρήσιμο. Δεν υπάρχει η αίσθηση της ιδιοκτησίας ή της απόλυτης αλήθειας εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Να δείτε το Fast Food Nation και εκείνη την ταινία (δε θυμάμαι το όνομά της) που ένας τύπος τρώει επί ένα μήνα μόνο ΜακΝτόναλτς. Παιδία, μια αηδία σας λέω!ο άνθρωπος ξερνούσε μετά από κάποιο διάστημ ακαι μόνο που πλησίαζε το σάντουιτς στο στόμα του! Να μην πουμε για τα χίλια δυο που έπαθε ο οργανισμός του..μ'αυτ΄απου ΄μας ταϊζουν πιστεύω πως σε 3-4 γενιές από τώρα θα επανέλθει στον άνθρωπο η ουρά και ίσως αποχτήσουμε και πράσινα αυτιά...

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ partizana

Με την ουρά δεν έχω πρόβλημα. Αλλά, τα πράσινα αυτιά!!! Μπορεί να ταιριάζουν στον George Papandreou αλλά εμένα δε μου πάνε. Για κόκκινα θα το συζητούσα. :)

Ανώνυμος είπε...

Εμένα πάντως τα αυτιά μου είναι ήδη κόκκινα από την αυξημένη πίεση και τα νεύρα!και γενικώς η μούρη μου, για τους ίδιους λόγους!κι αυτό ακόμα δεν είναι φυσιολογικό!πρέπει να τρώμε σωστά και να έχουμε πλήρη ψυχική ηρεμία.Για μια ζωή χωρίς σκοτούρες ρε γαμώτο!

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ partizana

Τα κόκκινα αυτιά είναι προτέρημα. Μπορεί να τα χρειαστεί το ΚΚΕ για καμιά προεκλογική αφίσα.
Για τη "ζωή χωρίς σκοτούρες ρε γαμώτο!" αναμένετε μέχρι τη σοσιαλιστική κοινωνία. Ή, καλύτερα, κάντε κάτι για νά'ρθει γρηγορότερα.