Τετάρτη 25 Ιουλίου 2007

Σύρος: Η αρχόντισα του Αιγαίου

Ένα μικρό οδοιπορικό σ' έναν επίγειο παράδεισο...
Όσοι δεν μπορούν να τον δουν από κοντά,
ας παρηγορηθούν με αυτό


8 χόρεψαν μαζί του:

elliot afanas είπε...

είχα επισκεφτεί τη σύρο πέρσι το καλοκαίρι. κάναμε διακοπές στο σπίτι ενός φίλου που σπουδάζει εκεί. είναι πολύ όμορφο νησί, από το λίγο που είδα. ειδικά η ερμούπολη, η οποία είναι από τις πόλεις στις οποίες θα ήθελα να ζήσω κάποια μέρα. δεν ξέρω αν μένεις εκεί, πάντως αν ζεις εκεί είσαι πάρα πολύ τυχερός.

μάλιστα όσο ήμουνα εκεί πέτυχα και μια πορεία, αυτή για τις επιθέσεις στο λίβανο και μετά προφεστιβαλική στην πλατεία! είναι να μη σε κυνηγάει τελικά!

Ανώνυμος είπε...

Εύγε εύγε και από εδώ.
Τέλειο :)

elafini είπε...

προσπαθώ να το δωστη δουλειά αλλά μου κολλάει απίστευτα..θα δοκιμάσω αργότερα, αν και φαντάζομαι πως θα είναι όμορφο..έχω έρθει 2 φορές στη Σύρο (Άνω Σύρο, στην Καθολική πλευρά)...πανέμορφη...κιέχετε και το υπέροχο θέατρο στην Ερμούπολη (μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου)...θα το απολαύσω αργότερα...καλημέρα :)

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ eliot afanas
Είναι πράγματι άλλη η ποιότητα ζωής εκεί. Καμιά σχέση με τους ρυθμούς των μεγαλουπόλεων αλλά και με την εγκατάλειψη των τουριστικών πόλεων το χειμώνα. Κρατά ζωή και κίνηση όλο το χρόνο. Με ανθρώπους φιλικούς και (μάλλον υπερβολικά) ανοικτούς σε κάθε ξένο που έρχεται, έτοιμους να τον κάνουν δικό τους από την πρώτη στιγμή.
Από την άλλη, είναι από τα ακριβότερα μέρη της Ελλάδας σε επίπεδο κόστους ζωής.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα τελευταία 2 χρόνια αναγκάστηκα να πάρω το δρόμο της προσφυγιάς σε μια μεγαλούπολη (Πάτρα) λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων της γυναίκας μου. Πώς νοιώθω μακριά της; Όπως μάλλον θα ένοιωθε ο άγγελος του θρησκευτικού μύθου που τον πέταξαν από τον Παράδεισο. Δεν περνά μέρα που να μη νοιώθω σα θηρίο στο κλουβί. Αλλά, "πάλι με χρόνια με καιρούς..."
ΥΓ: Τα τελευταία 3 χρόνια η Σύρος δραστηριοποιείται πολιτικά χάρη στη δημιουργία ενός Συντονιστικού Οργάνου των Δημοσίων Υπαλλήλων που δημιούργησε με προσωπικό αγώνα ένας καλός φίλος και σ. Το Συντονιστικό έχει δραστηριοποιηθεί για πολλά προβλήματα με πρώτο αυτό των φτηνών εισητηρίων και της σωστής ακτοπλοϊκής κάλυψης των νησιών. Οργανώνει αντιπολεμικά συλλαλητήρια, πρωτομαγιάτικες κινητοποιήσεις, περιβαλλοντικές παρεμβάσεις κλπ.
Για τη "σύμπτωση" να πέσεις πάνω σ' ενα τέτοιο ένα έχω να πω: άτομα σαν κι εμάς δεν πέφτουν σε συμπτώσεις. Πέφτουν αυτές πάνω τους. Πάντως, είμαι σίγουρος πως η "σύμπτωση" δεν σε χάλασε καθόλου!!! :) :) :)

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ confused
Χαίρομαι που σου άρεσε. Η γνώμη μιας Θαλασσομπερδεμένης μετράει.
Πάντως -να το πω και δημόσια- τίποτα δεν θα είχε γίνει χωρίς τη βοήθεια σου στο μουσικό σκέλος του εγχειρήματος.
Καλές θάλασσες.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ elafini
Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί σου κόλησε. Δοκίμασε ξανά από το σπίτι.
Όλα όσα είδες από κοντά θα τα δεις και μέσα στο clipάκι. Αν και πάλι έχει προβλήματα, πήγαινε στο www.apopsy.gr Το έχουν κρεμάσει κι εκεί.
ΥΓ: Χαίρομαι που σου άρεσε η Σύρος αν και δεν έχει ελαφίνες όπως η Ρόδος. :)

Unknown είπε...

Πράγματι. Πολύ καλό βίντεο για την ωραία Σύρο. Δυστυχώς έχω περάσει με το καράβι, αλλα δεν την έχω επισκεφθεί. Το κακό είναι ότι δεν θα προλάβω ούτε αυτό το καλοκαίρι :-(

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ mr spock
Δεν πειράζει. Και του χρόνου εκεί θα βρίσκεται.
Φιλική συμβουλή: Να αποφεύγετε τον Αύγουστο (ο κακός χαμός). Καλές περίοδοι: μέσα Ιουνίου-μέσα Ιουλίου και (η μαγεία) Σεπτέμβρης.