Μάθανε πως...
…πηδιόμαστε, πλακώσανε και «όλες οι φυλές του Ισραήλ».
Πήρα ένα από τα πολλά spam που σίγουρα θα έχετε πάρει κι εσείς. Ξέρετε αυτά που απευθύνονται σε φύτουλες που κάθονται στο pc τους κι ελπίζουν πως θα κερδίσουν εκατομμύρια.
Πέρυσι, «είχα κερδίσει το αγγλικό Λόττο», μετά από ηλεκτρονική κλήρωση. Μου ζητούσαν απλώς γύρω στα 500 ευρόπουλα για το courier που θα μου έφερνε την επιταγή.
Αργότερα, ένας «Δρ Μουτόμπο» (ή κάπως έτσι) υποδιοικητής της τράπεζας της Μποτσουάνα είχε ένα τεράστιο ποσό που ανήκε σε δυο γερμανούς που σκοτώθηκαν σε αεροπορικό ατύχημα και –ώ του θαύματος- δεν είχαν συγγενείς. Επειδή αυτός δεν μπορούσε να τα πάρει μόνος του (ρε, λέτε στη Μποτσουάνα να ισχύουν οι νόμοι που απαγορεύουν σε κρατικούς λειτουργούς να τσεπώνουν ξένο χρήμα; Κι εμείς τη λέμε «μαύρη» ήπειρο) εγώ, λοιπόν, θα παρουσιαζόμουν σα μοναδικός κληρονόμος, θα τσέπωνα το χρήμα και θα του έδινα το 60% αντί να τον καταγγείλω. Πόσα ήθελε να φάει δεν έμαθα γιατί βαριόμουν να του απαντήσω. Είχα πάρει και κάτι χοντρές ανάποδες γιατί (ως καθωσπρέπει Αρτέμης) τηλεφώνησα στην Ασφάλεια και τους ζήτησα να μιλήσω με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ναι. Τόσο μαλάκας ήμουνα που νόμισα πως αν μια φορά κι εγώ στη ζωή μου πάω σ’ αυτούς (μέχρι τώρα εκείνοι έρχονται σε μένα και με χαϊδεύουν με κλομπς, με ψεκάζουν με αποσμητικά ανοιχτού χώρου και με φιλοξενούν στο τμήμα για να έχουν παρέα στις νυχτερινές βάρδιες γραφείου), θα συνέβαλα στην πάταξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Οι έξυπνοι μαθαίνουν από τα λάθη των άλλων, οι μαλάκες από τα λάθη τους. Εγώ έφαγα την πρώτη ψιλή όταν το «όργανο» μου εξέφρασε άγνοια για την ύπαρξη της δίωξης ΗΕ. Ο δεύτερος μπάτσος τους μπάτσου ήταν το αμίμητο: «Σας έβλαψαν; Σας πήραν χρήματα; Σας προσέβαλαν λόγω και έργω (άλα τις γλωσσομάθεια);». Όταν του είπα πως δεν έγινε κάτι τέτοιο σε μένα αλλά θα μπορούσε να συμβεί σε κάποιον άλλο, ήρθε το τελικό χτύπημα: «καλύτερα μην ασχολείστε με τέτοια πράγματα» και μου έκλεισε το τηλέφωνο (κοινώς «μη μας τα κάνεις τσουρέκια»).
Λίγους μήνες μετά, τα ΜΜΕ είπαν πως εξαρθρώθηκε κύκλωμα αφρικανών χάκερς που έκαναν τέτοιες λαμογιές (είπαν και παραδείγματα περιπτώσεων). Το ερώτημα είναι: ποιοι ήταν τόσο έξυπνοι που να πιάσουν τους χάκερς; Πάντως όχι οι Κλουζώ της Ασφάλειας. Το πιθανότερο είναι πως αυτοί που πιάσανε θα ήταν σαν τον χάκερ της φωτογραφίας.
Παρ’ όλα αυτά, το συγκεκριμένο spam διακρίνεται για το σενάριο του, το λυρισμό του και τις πολιτικές του κατευθύνσεις. Γι αυτό το επισυνάπτω στα αγγλικά και –για όσους δεν πήραν το Lower- σε μετάφραση με σχόλια δικά μου:
«Dear Friend,
I am John England, an Army contractor attached to the
engineers in
On the 30th day of June 2007, I and my group of men under my supervision were alerted on the need of some urgent reconstruction works in
only sealed box of them all, I told my men to open the box in order to find out the contents and when they were opened to our amazement the boxes contained US Dollars which amounted to $46M after time was taken to count them in bundles and rolls.
I however instructed them to keep this in high secrecy so that we can have the money to our selves, they all agreed to the plan, I wisely took the decision for us to share the money between our selves right there in the room to avoid suspicion in moving the very large box and that led me to having US$10.2 Million US$10,200,000) as my own share of the money after which I concealed it in one box and decided to get the money out of the country but first I hid the money in a safe and untraceable location.
I am now in desperate need of a Reliable and Trustworthy person like you who would receive, secure and protect these boxes containing the US Dollars for me up on till my assignment elapses here. I cannot leave the boxes here in Iraq like most of my men have foolishly done due to many reasons one of which is because Iraq is getting unsafe and dangerous everyday and a full blown civil war among Shiites and Sunni Iraqis may start any moment. I assure and promise to give you 14% of this fund,
however feel free to negotiate what you wish to have as your percentage in this deal.
Please assure me of your keeping this topmost secret within you so that my job would not be jeopardized. Kindly get back to me through my personal e-mail: johnnyingland@yahoo.co.uk
My Sincere regards,
John England»
Και τώρα εις άψογον ελληνικήν:
«Αγαπητέ φίλε,
Είμαι o John England , ένας συμβασιούχος του στρατού (σ.σ.: κοινώς μισθοφόρος) συνεργαζόμενος με το Σώμα Μηχανικού του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ. Ο λόγος για τον οποίο σου εξηγώ τα συμπεράσματά μου είναι επειδή επιδιώκω τη βοήθειά σου που θα συμβάλλει πάρα πολύ στην πραγματοποίηση του ονείρου μου (σ.σ.: I have dream).
Στις 30 Ιουνίου του 2007, εγώ και οι άνδρες που διοικώ προειδοποιηθήκαμε για την ανάγκη μερικών επειγουσών εργασιών αναδημιουργίας στην οδό Χάιφα, ένα μακρύ δόμο με πολυώροφα κτίρια που χτίστηκαν και ήταν κατηλημένα από το Σαντάμ Χουσεΐν όταν ήταν ζωντανός εδώ στη Βαγδάτη (σ.σ.: πώς τα κατέλαβε αφού αυτός τα έχτισε;). Αμέσως φτάσαμε στην περιοχή και, όπως αρχίσαμε να δουλεύουμε, προς μεγάλη μας έκπληξη, ανακαλύψαμε μια τεράστια υπόγεια αποθήκη σε ένα από τα κτήρια (σ.σ.: φοβερό! Ξέρεις πόσο δύσκολο πράγμα είναι να ανακαλύψεις μια τεράστια αποθήκη;). Ερευνώντας την αποθήκη, με έκπληξή ένα πολύ μεγάλο κιβώτιο προσεκτικά κρυμμένο και σφραγισμένο μαζί με πολυάριθμα άλλα κουτιά γεμάτα με διαφορετικά στοιχεία. Όμως, με τράβηξε το μεγάλο κιβώτιο που ήταν το μόνο σφραγισμένο κιβώτιο απ’ όλα. Είπα στους άνδρες μου να ανοίξουν το κιβώτιο προκειμένου να δούμε το περιεχόμενο του κι. όταν αυτοί το άνοιξαν, προς έκπληξη μας, δολάρια των ΗΠΑ που ανέρχονται 46 εκατομμύρια όταν τα μετρήσαμε τις δέσμες και τα ρολά (σ.σ.: ποιοι τα έκρυψαν εκεί; Ο Μπιλ Γκέιτς έκανε διακοπές στο Ιράκ; Και τι σόι φαντάροι είναι αυτοί που έχουν το χρόνο και την άνεση σ’ ένα βομβαρδισμένο μέρος να μετρούν 46 εκατομμύρια dollars;).
Εντούτοις, τους συμβούλεψα να τηρήσουν άκρα μυστικότητα γι’ αυτό για να κρατήσουμε τα χρήματα για τους εαυτούς μας (σ.σ.: υπεράνω χρημάτων μάχονται για τα ιδανικά του Μπους). Όλοι συμφώνησαν με το σχέδιο. Με σοφία, αποφάσισα να μοιραστούμε τα χρήματα εκεί στο δωμάτιο για να αποφύγουμε τις υποψίες που θα προκαλούσε η κίνηση ενός τόσο μεγάλου κιβωτίου και με ώθησαν (σ.σ.: με κλωτσιές;) να πάρω στην κατοχή μου 10,2 εκατομμύρια (10,200,000 $) ως μερίδιο μου . Μετά, τα έκρυψα σε ένα κιβώτιο και αποφάσισα να τα πάρω έξω από τη χώρα αφού, πρώτα, τα έκρυψα σε ασφαλές και απόμερο μέρος.
Τώρα βρίσκομαι σε απελπιστική ανάγκη εξεύρεσης ενός Δοκιμασμένου και Αξιόπιστου προσώπου, όπως εσείς, (σ.σ.: γιατί ρε; Με ήξερες κι από χτες;) που θα λάμβανε, θα εξασφάλιζε και θα προστάτευε για μένα αυτά τα κιβώτια που περιέχουν τα δολάρια των ΗΠΑ μέχρι να τελειώσει η αποστολή μου εδώ. Δεν μπορώ να αφήσω τα κιβώτια εδώ στο Ιράκ, όπως ανόητα έχουν κάνει οι περισσότεροι από τους άνδρες μου, για πολλούς λόγους: ένας από τους οποίους είναι επειδή το Ιράκ γίνεται καθημερινά επισφαλές και επικίνδυνο κι ένας πλήρης εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των Σιιτών και Σουνιτών Ιρακινών μπορεί ν’ αρχίσει οποιαδήποτε στιγμή (σ.σ.: ρε, είναι και γνώστης των διεθνών εξελίξεων). Βεβαιώνω και υπόσχομαι να σας δώσω 14% αυτού του κεφαλαίου (σ.σ.: τι λες ρε φίλε; Για αμερικανάκια μας πέρασες; Άκου 14% ο γύφτουλας. Να πάρεις εσύ τόσα). Εντούτοις αισθανθείτε ελεύθερος να διαπραγματευτείτε το ποσοστό που επιθυμείτε να έχετε σ’ αυτή τη διαπραγμάτευση (σ.σ.: 99% take it or leave it).
Παρακαλώ, βεβαιώστε με πως θα κρατήσετε αυτό το κορυφαίο μυστικό ώστε η δουλειά μου να μην διακινδυνεύσει (σ.σ.: να είσαι σίγουρος. Στόμα έχω και μιλιά δεν έχω κι εγώ και οι πρόγονοι μου: ο Εφιάλτης, ο Πηλιογούσης, ο Αρτέμης Μάτσας, ο Δήμος Σταρένιος…). Ευγενικά απαντήστε μου μέσω του προσωπικού μου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: johnnyingland@yahoo.co.uk (σ.σ.: μιλάμε για μεγάλη μυστικότητα).
Με τους ειλικρινείς σεβασμούς μου,
John England».
Περιμένω απόψεις επί του θέματος. Όχι της σαχλαμάρας αλλά γύρω από το φαινόμενο.
Στο κάτω κάτω, στο Δίκτυο μπορεί να κυκλοφορούν και κανα δυο πιο μαλάκες από μένα.
0 χόρεψαν μαζί του:
Δημοσίευση σχολίου