Σάββατο 7 Ιουλίου 2007

Φυτέψτε... βατράχια!!!


Στη Λάρισα παρουσιάστηκε μια μελέτη με θέμα την «αναδιάρθρωση της φυτικής και ζωικής παραγωγής στη Θεσσαλία». Η μελέτη ανατέθηκε σε μια συγκεκριμένη εταιρεία και η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μάλιστα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εργασίες άνοιξαν με το χαιρετισμό του υφυπουργού Απ. Κοντού. Επομένως ουδεμία αμφιβολία υπάρχει ότι η συγκεκριμένη μελέτη (την οποία αποκάλυψε η εφημερίδα «Πατρίδα») κινούνταν στο πλαίσιο της κυβερνητικής αντίληψης για τα θέματα της αγροτιάς.

Θέλετε να μάθετε τι προτείνουν οι συντάκτες της έκθεσης στο κεφάλαιο της μελέτης με τίτλο «Μέτρο 1: παραγωγή/αναδιαρθρώσεις» για τη Θεσσαλία; Προτείνουν τον προσανατολισμό των κατοίκων της περιοχής σε δραστηριότητες, όπου ανάμεσα στις άλλες, περιλαμβάνονται και εκείνες της εκτροφής... ζαρκαδιών, στρουθοκάμηλων και... βατράχων!!!

Μάλλον θα πρόκειται για τη συνέχεια εκείνου που έλεγε ο Σημίτης στους αγρότες όταν επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ τους καλούσε να φυτέψουν... σπαράγγια.

Οι σημερινοί κυβερνώντες, πήραν τη σκυτάλη και αποδεικνύονται ακόμα πιο προχωρημένοι. Αντί για σπαράγγια, καλούν τους αγρότες να φυτέψουν... βατράχια!

«Το προτεινόμενο πρόγραμμα παρεμβάσεων» της μελέτης που εκπονήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ανόρθωση του αγροτικού εισοδήματος (όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Καρδίτσας, την «Πατρίδα») περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εκτροφή... ζαρκαδιών, στρουθοκαμήλων, και... βατράχων!!!

0 χόρεψαν μαζί του: