Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

Μη… Κυβερνητική κυβέρνηση


Ο αγαπητός φίλος και διαδικτυακός συναγωνιστής Rocean έχει ένα προσωρινό πρόβλημα με το blog του (www.error.gr) Μέχρι να ηττηθούν οριστικά οι αντιδραστικές δυνάμεις που πίστεψαν ότι μπορούν να τον θέσουν εκτός μάχης, ο Rocean θα μιλά μέσω του Αμετανόητου blog. Το παρακάτω post είναι δικό του. Απολαύστε το:

Εντάξει. Η κυβέρνηση πιάστηκε στον ύπνο χωρίς κανένα σχέδιο πρόληψης. Κι έγινε ό,τι έγινε. Θα περιμέναμε ίσως να κάνει κάτι μετά.
Και τι είναι αυτό που κάνει τελικά; Να λειτουργεί σαν φιλανθρωπική οργάνωση. Σαν να κάνει έναν τηλε-μαραθώνιο. Σαν να κάνει ένα γκαλά. Θα ανοίξει ένα ειδικό ταμείο, λέει... Έναν λογαριασμό στην τράπεζα. Όπου και ιδιώτες θα βάζουν λεφτά για ενίσχυση αυτών που καταστράφηκαν. Δηλαδή θα κάνουν ελεημοσύνη.
Και ήδη άρχισαν. Από το ΠΑΣΟΚ μέχρι διάφορους άλλους φαταούλες φραγκάτους δίνουν την ελεημοσύνη τους, προς άφεση αμαρτιών. Να τους έχει καλά και ο Θεός και να πάνε και στον Παράδεισο.

Αυτό είναι λοιπόν το κοινωνικό έργο της κυβέρνησης. Αυτή είναι η προστασία των κατοίκων από διάφορες καταστροφές.
Μην ανησυχείτε από εδώ και πέρα.
Καταστραφήκατε από σεισμό; Θα κάνει η κυβέρνηση έναν τηλε-μαραθώνιο.
Καταστραφήκατε από πλημμύρα; Μην χαλιέστε καθόλου. Η Κυβέρνηση μαζί με την Μαριάνα Βαρδινογιάννη θα διοργανώσουν ένα γκαλά, για πάρτη σας.
Καταστραφήκατε από πυρκαγιά; Οι τράπεζες θα κάνουν πέτρα την καρδιά τους και θα ξοδέψουν μερικά φράγκα από τα υπερ-κέρδη τους, για να σας ανακουφίσουν. Ενώ το ΠΑΣΟΚ θα θυσιάσει ένα μέρος, από τα τεράστια ποσά που ξοδεύει για να πληρώνει τον πανάκριβο τηλεοπτικό χρόνο για τα σποτάκια του και για άλλες διαφημίσεις, για να μπορέσετε να καλύψετε τα πρώτα σας έξοδα.

Βλέπετε; Όλο το σύστημα δουλεύει για εσάς. Θυσιάζει το παντεσπάνι του για εσάς. Να κοιμάστε ήσυχοι. Μόνο μην πάθετε τίποτα που δεν έγινε σουξέ στα κανάλια. Κακό του κεφαλιού σας τότε. Πάρτε κανά 600αρι ευρώ κι άντε στα τσακίδια.

Υ.Γ. Αααα... και κάτι άλλο που θα σας ανακουφίσει. Αναστέλλονται οι οφειλές σας προς το κράτος και άλλες υπηρεσίες. (λες και είχατε σκοπό να τις πληρώσετε μετά από αυτό που πάθατε).
Πάντως, μη νομίζετε πως θα γλιτώσετε. Όλα κι όλα. Το κράτος χρειάζεται χρήματα για να λειτουργεί σωστά και να σας προστατεύει από διάφορες καταστροφές. Δεν μπορεί να σας τα χαρίσει. Θέλετε να αποδυναμωθεί; Θέλετε να μην μπορεί να προσλάβει πυροσβέστες και να αγοράζει τεχνικά μέσα; (αν και δεν αναγκαία πλέον, μιας και δεν χρειάζεται από εδώ και πέρα καμιά πυροπροστασία. Καήκανε όλα. Δεν έμεινε τίποτα)

2 χόρεψαν μαζί του:

Ανώνυμος είπε...

Tnx για την φιλοξενία. Ένα τεχνικό προβληματάκι έχω με το blog. Ελπίζω να λυθεί μέσα στην βδομάδα. Πάντως μου έτυχε την χειρότερη στιγμή. Μέσα στις μεγάλες καταστροφές και στην προεκλογική περίοδο. Που θα πάει? Μέχρι τις 16 θα είμαι και πάλι online... :-)

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ rocean

Πάντως εμένα δε μου είσαι βάρος :)

@ όλους

Μη...κυβερνητική κυβέρνηση.
Όπως λέμε "μη πόλεμος", "non paper", "μη κοινωνική πολιτική".