Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

Η UEFA και οι επιλεκτικές «ευαισθησίες» της


Λένε πως ο αθλητισμός ενώνει. Πώς οι αθλητές και όσοι εμπλέκονται μ’ αυτόν διακρίνονται για την ευαισθησία τους. ΨΕΜΑ!

Μπροστά στο κέρδος και τις σκοπιμότητες οι «αξιότιμοι» ΑΛΗΤΕΣ της UEFA πουλάνε και το πτώμα της μάνας τους.

Οι «ευαισθησίες» τους είναι επιλεκτικές και στη βάση σκοπιμοτήτων.

Ενώ ακόμα η Ελλάδα καπνίζει η συμμορία που λυμαίνεται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, δια του προέδρου της, δήλωνε: «Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε για την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την Ελλάδα το τελευταίο σαββατοκύριακο, η οποία προκάλεσε μεγάλη θλίψη και θρήνο σε τόσους πολλούς ανθρώπους της χώρας σας. Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας στη θέα ενός τόσο τραγικού γεγονότος. Εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA και της διοίκησης, καθώς επίσης εκ μέρους ολόκληρης της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής κοινότητας, εκφράζουμε τη συμπαράσταση και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε ολόκληρο το ελληνικό έθνος. Η σκέψη μας είναι μαζί σας σε αυτές τις δύσκολες και θλιβερές στιγμές».

Λίγες μέρες μετά η ΑΕΚ ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα της οποίας οι παίκτες θα’πρεπε να κάνουν το «χρέος» τους συμμετέχοντας σε αγώνα. Οι παίκτες ζήτησαν το αυτονόητο: να αναβληθεί ο αγώνας ΑΕΚ-Σεβίλη μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση στη χώρα. Τότε οι «ευαίσθητοι» της UEFA είπαν ΟΧΙ.

Πριν έξι χρόνια οι ίδιοι είχαν αναστείλει τις αθλητικές δραστηριότητες της Ευρώπης στη μνήμη θυμάτων από άλλη ήπειρο. Καλά έκαναν; Κακά έπραξαν; Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του. Όμως, η γενοκτονία μιας χώρας που ανήκει στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ευρώπης δεν ήταν ικανός λόγος για να συγκινηθούν. Άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά.




ΥΓ:
Τελικά, ο αγώνας ΑΕΚ-Σεβίλη αναβλήθηκε όχι λόγω της τραγικής κατάστασης στην Ελλάδα, αλλά από ένα άλλο τραγικό γεγονός: τον άδικο θάνατο του 22χρονου ποδοσφαιριστή της Σεβίλης Αντόνιο Πουέρτα από καρδιακή προσβολή.

Εξαιρετικά τραγικό γεγονός που, όμως, τονίζει αντί να απαλύνει τη μικροψυχία, την αναλγησία και, τελικά, την ΑΛΗΤΕΙΑ των πατρόνων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Αντίο στον αδικοχαμένο Αντόνιο. Όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο ας τον θρηνήσουμε όπως ακριβώς θρηνούμε και τα δικά μας θύματα αυτού του θανατερού Αυγούστου που πήρε άδικα και αναίτια τόσους εκλεκτούς.

11 χόρεψαν μαζί του:

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

Έχω πει -και το εννοώ- πως δεν θα υπάρξει τίποτα δικό μου στο post "Διαblogικό WC".
Καθένας είναι ελεύθερος να πει ό,τι νομίζει. Κι όποιος νομίζει πως θίγεται, ας του απαντά.
Δεν πρόκειται να κόψω κανένα σχόλιο σε κανένα post μου εκτός από τα απολύτως υβριστικά σεξιστικού περιεχομένου κατά οποιουδήποτε είτε σχόλια που παρακινούν σε πράξεις βίας ή παραπέμπουν σε ανήθικου περιεχομένου links.
Κατά συνέπεια, όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου, ας γράφει σχόλια σε άλλα posts.
Για επικοινωνία που δεν πρέπει να απασχολεί κείνους που περνάνε τυχαία από δω, υπάρχει και το e-mail μου ρε παιδιά.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

Τελικά, όσα κι αν του κάνουν αυτοί που το εμπορεύονται, το ποδόσφαιρο δε θα πάψει ποτέ να είναι το πιο ΛΑΪΚΟ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ άθλημα.

Γράφω βουρκωμέμος απ' αυτά που μόλις είδα στο Άνφιλντ Ρόουντ. Σύσσωμο το γήπεδο της Λίβερπουλ άκουσε χωρίς γιουχάρισμα το «Johnny Todd», τον ύμνο της "μισητής" Έβερτον. Και το άκουσε με την ίδια κατάνυξη με την οποία απόλαυσε τον δικό του "εθνικό" ύμνο, το ΘΡΥΛΙΚΟ «You 'll Never Walk Alone».
Στη συνέχεια, οι θεατές χειροκρότησαν για ένα λεπτό στη μνήμη του 11χρονου οπαδού της Έβερτον Ρις Τζόουνς, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν λίγες μέρες έξω από μια παμπ του Λίβερπουλ την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του. Και χειροκρότησε τους γονείς και την οικογένεια του μικρού οι οποίοι τίμησαν το παιδί τους φορώντας τη φανέλα της Έβερτον.
Ούτε ένα γιουχάισμα ούτε ένα πρόσωπο αλλιωμένο από οπαδικό μίσος. Ούτε ένα εμετικό σύνθημα σαν αυτά που ακούγονται στα ελληνικά γήπεδα για τους νεκρούς άλλων ομάδων.

Σκεφτείτε πχ να γινόταν αυτό στο Καραΐσκάκη στη μνήμη του δολοφονημένου οπαδού του ΠΑΟ. Ή στη Λεωφόρο στη μνήμη των αδικοχαμένων της Θύρας 7. Ας μη το σκεφτούμε καλύτερα. Θα προσβάλουμε τον πολιτισμό των φιλάθλων της Λίβερπουλ που απόψε δίδαξαν πολιτισμό.

Το ποδόσφαιρο ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.

david santos είπε...

tHANKS FOR POSTING.

Thelw na synodeysw ston pono elliniko ston koinotiko ola gia tin adifago kai anekselegkti pyrkagia aftis tis teleftaias Paraskevis sta ypostirigmata tis Peloponnisou, sto notiodytiko simeio tis Athinas, pou stoixisan tin zwi se 63 synanthrwpous sas.

David Santos

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ david santos

Agapite adelfe apo tin Portogalia. Sygkinithika poly diavazontas to sxolio sou.
Milontas sto onoma ton Ellinon, tha ithela na se eyxaristiso gia ti sympathia sou.
I xora mas ypoferei opos ypefere i dikia sou prin ligous mines.Einai elpidoforo gia mas na synantame anthropous pou theloun na moirastoun ton pono mas.
S' eyxaristo
PS: Epetrpse mou na prostheso to blog sou sta links mou an kai den xero Portogalika. Sa mia praxi aderfopoiisis.

(and in English)

Dear brother from Portugal. I am very moved reading your comment.
Speaking in the name of Greeks, I would like to thank you for your sympathy.
Our country suffers as yours did a few months ago. It's hopefull for us to meet humans willing to share our pain.
Thank you
PS: Allow me to link your blog in my links eventhough I don't speak Portuguese. As an act of brotherhood.

OLA

Matrix είπε...

*Είναι και η UEFΑ ένα είδος κάστας που μαίνεται στο πιο λαικό άθλημα όπως λές...

Μπροστά της η ΕΠΟ και οι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι Παναγίες...

Πολύ καλό άρθρο...

Για τους νεκρους μας ανθρώπους ΟΡΓΗ...

Για τον νεαρό ποδοσφαιριστή ΚΡΙΜΑ...

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ matrix:
"Για τους νεκρους μας ανθρώπους ΟΡΓΗ...
Για τον νεαρό ποδοσφαιριστή ΚΡΙΜΑ..."

Με λίγες κουβέντες είπες όσα εγώ σ' όλο το post.
Νά'σαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΜΠΛΟΓΚ? ΕΧΕΙΣ 'ΠΡΑΣΙΝΙΣΕΙ' ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ?
ΠΕΣ ΤΟ! Κ Α Ν Ε Κ Α Τ Ι !

blogactionday.org

On October 15th, bloggers around the web will unite to put a single important issue on everyone’s mind - the environment. Every blogger will post about the environment in their own way and relating to their own topic. Our aim is to get everyone talking towards a better future.

Blog Action Day is about MASS participation. What would happen if every blog published posts discussing the same issue, on the same day?

One issue. One day. Thousands of voices.

blogactionday.org
goodcleantech.com


ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ. ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΝΕΙ. . .

Ανώνυμος είπε...

Τότε, με τους δίδυμους πύργους στην Νέα Υόρκη, θυμάμαι που ο Παναθηναϊκός έπαιζε νομίζω με γερμανική ομάδα. Ζήτησαν από τον κόσμο να τηρήσει ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς στους πύργους. Η Λεωφόρος φώναζε: "Φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι'. Αντίστοιχα αντέδρασαν στο ευρωπαϊκό τους παιχνίδι οι οπαδοί της ΑΕΚ. Δεν ξεχνιούνται αυτά τα πράγματα...ούτε από την UEFA.
Κάηκαν δεν ξέρω κι εγώ πόσα εκατομμύρια στρέμματα στην Πορτογαλία, πόσα στην Ισπανία, στην Ιταλία, πλημμύρες αλλού κτλ. Ναι, αλλά τα έσδοα των ΠΑΕ ανα την ήπεριο δεν θίγονταν. οπότε προς τί οι φωνές;
Τώρα, με τον θάνατο του νεαρού ποδοσφαιριστή (σε τέτοια ηλικία; μήπως να δούμε και το θέμα των αναβολικών στον αθλητισμό και πώς συνδέεται με τον επαγγελματικό αθλητισμό;) θα έπεφτε κράξιμο αν δεν έκαναν πίσω.Δεν τους πήρε ο πόνος για το παιδί.
Είναι που ο Πλατινί θα υποστηρίξει περισσότερο τη μπάλα...

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ vanias
"μήπως να δούμε και το θέμα των αναβολικών στον αθλητισμό και πώς συνδέεται με τον επαγγελματικό αθλητισμό;".
Πω πω τι θέμα ανοίγεις τώρα! Ούτε με 15 posts δε πιάνεται. Έχεις απόλυτο δίκιο γι αυτό. Λόγω της βαβούρας των ημερών λέω να το αφήσω προς το παρόν.
Θυμάμαι τη φάση με τον αγώνα του Παναθηναϊκού. Πρέπει να ήταν με τη Βέρντερ. Ήταν μάλλον η μοναδική φορά που συμφώνησα με τους οπαδούς αυτής της ομάδας.

@ ανώνυμο
"ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ. ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΝΕΙ"
Δε φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι ελεύθερος. :)
Δεν ξέρω πού τη βρήκες αυτή την ανακοίνωση και γιατί την πέταξες σε αυτό το post. Υπάρχουν και παλιότερα πιο σχετικά με το θέμα που φέρνεις.
Ομολογώ πως αυτή την πρεμούρα για μια κίνηση που θα γίνει στις... 15 Οκτώβρη δεν την καταλαβαίνω. Ειδικά αυτές τις μέρες που η Ελλάδα καίγεται να ασχολούμαστε με μια περιβαλλοντική εκδήλωση που θα γίνει σ' ενάμιση μήνα. Θα μπορούσε κάποιος να μας πει ότι "των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδωμεν".
ΥΓ: Ούτε κι εγώ δαγκώνω. Ούτε τους ανώνυμους, ούτε όσους έχουν ονοματεπώνυμο, ούτε όσους με πυροβολούν τελευταία με nonreply comments.

Ανώνυμος είπε...

Καλά εκεί στην UEFA είναι γνωστοί φραγκοφονιάδες πόσο μάλλον τώρα με τον κ. Πλατινί ;)

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ cofused

Καλά τα λες αλλά με απογοήτευσες λίγο. Περίμενα πως θα σχολίαζες την αναφορά στο ήθος των "reds" ειδικά εσύ που έχεις φτιάξει το καπταπληκτικό post για το θρύλο του Άνφιλντ.
You'll never walk alone.
Και για όσους δεν το είδαν:
http://seaconfused.blogspot.com/2007/05/youll-never-walk-alone.html