Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Ψήφος στο ΚΚΕ: Επένδυση στο ΚΟΚΚΙΝΟ του ΑΓΩΝΑ


Η φράση «δεσμευόμαστε μπροστά στη νεολαία και στους νέους ψηφοφόρους» για συνέχιση και ένταση των αγώνων ήταν η τελευταία που άρθρωσε δημόσια το ΚΚΕ κλείνοντας την προεκλογική του εκστρατεία στο Πεδίο του Άρεως.
Ούτε μονομαχίες «φως – σκότους», ούτε τιτανομαχίες «τίμιων – κλεπτών» ούτε «θα» με ημερομηνία λήξης, ούτε οικειοποίηση των αγώνων που κάνουν εκ του ασφαλούς οι απόντες.
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προτίμησε τη δημόσια δέσμευση απέναντι στο λαό πως και μετά τις 17/9 στον αγώνα του απέναντι σε αντιλαϊκά μέτρα θα βρει δίπλα του τους «συνήθεις ύποπτους»: τους κομμουνιστές. Δε ζήτησε λευκή επιταγή στο ΚΚΕ για τη λύση των λαϊκών προβλημάτων ερήμην των ενδιαφερομένων. Ζήτησε επένδυση στο ΚΟΚΚΙΝΟ του ΑΓΩΝΑ.
Όσοι περιμένατε πικάντικες και σαγηνευτικές λεξιπλασίες, δε θα τις βρείτε στο κείμενο που ακολουθεί. Όσοι, όμως, θέλετε να πάρετε μια γεύση από πολιτικό λόγο, μπορείτε εδώ να διαβάστε αποσπάσματα από την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα:

«Σας καλούμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα στις 17 Σεπτέμβρη στους αγώνες που έρχονται, με εφαλτήριο το καινούργιο που μπορεί να βγει από την κάλπη. Ενίσχυση παντού των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

«Είμαστε περήφανοι γιατί έχουμε πυξίδα, δεν ταλαντευόμαστε, δεν πάμε όπου φυσάει ο άνεμος».

«Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι συμβολή για να σηκωθεί ένας πιο ισχυρός κοινωνικοπολιτικός φραγμός στα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Δεν ζητάμε να μας εξουσιοδοτήσετε με λευκή επιταγή για να λύσουμε τα προβλήματά σας για λογαριασμό σας. Οι αγώνες είναι το οξυγόνο, εμείς δεν τους χρησιμοποιούμε ως τοπίο για να φιλοτεχνήσουμε το πορτρέτο μας. Τους παίρνουμε πολύ-πολύ σοβαρά».

«Αυτό που ενδιαφέρει στις 16 Σεπτέμβρη είναι να νιώθουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι δέχθηκαν εκλογικό πολιτικό χτύπημα, ενώ δυνάμωσε αισθητά ο αντίποδάς τους, το ΚΚΕ. Δεν αλλάζει η ΝΔ, δεν αλλάζει το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ από γεννησιμιού της ήταν κόμμα του κεφαλαίου, το ΠΑΣΟΚ έγινε στην πορεία».

«Εμείς δεν στρογγυλεύουμε τις θέσεις μας για να πάρουμε τυφλές ψήφους ούτε μετατρέπουμε την αντίθεσή μας με τα κόμματα της εξουσίας σε βεντέτα με τους αρχηγούς τους».

«Δεν αξίζει μπροστά στην κάλπη να πονοκεφαλιάζουμε ποιο από τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν δίνει καλύτερες προεκλογικές υποσχέσεις. Οι υποσχέσεις τους, τηρουμένων των αναλογιών, μας θυμίζουν τα βιβλιάρια απόρων κορασίδων της Φρειδερίκης και το μουρουνέλαιο που μοίραζαν στα σχολεία στη δεκαετία του '50. Αφού ξεθεμέλιωσαν κατακτήσεις, αφού τα έδωσαν όλα στην πλουτοκρατία, τώρα έρχονται να προσφέρουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Και οι δύο μοιάζουν με κλέφτες που μπαίνουν στο σπίτι σου, σου παίρνουν το μηνιάτικο και σου αφήνουν τα ψιλά».

«Όσο πλησιάζουμε κοντά στην κάλπη τόσο τα τύμπανα του εκβιασμού θα ηχούν δυνατά. Αυτό είναι το καλό σημάδι αυτής της εκλογικής μάχης. Ότι τα δύο κόμματα που χρόνια τώρα εναλλάσσονται στην εξουσία συνειδητοποιούν ότι αυτή την φορά ψηφοφόροι από τα λαϊκά στρώματα των αστικών και ημιαστικών κέντρων, της υπαίθρου, τους πήραν χαμπάρι, θέλουν ή προσπαθούν να ξεφύγουν και από τους δύο. Ότι νέοι άνθρωποι δεν φοβούνται τα διλήμματά τους.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούν παραπλανητικά τον κίνδυνο της ακυβερνησίας, ενώ ξέρουν ότι το σύστημα ακόμη έχει τη δύναμη να αναδείξει αντιλαϊκή κυβέρνηση, κυβέρνηση των επιχειρηματιών. Δεν είναι τυχαίο ότι αναζητούνται αναχώματα και απλώνονται χέρια συνεργασίας. Το θέμα είναι να μη φοβάται ο λαός να ανοίγει δρόμο. Διαφορετικά θα είναι πάντα στη γωνία, κολλημένος στον τοίχο, ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη».

«Δεν πρέπει να τους γίνει το χατίρι στις 16 Σεπτέμβρη. Ένα μήνυμα χρειάζεται το βράδυ των εκλογών, ένα λαϊκό και νεολαιίστικο μήνυμα: Φτάνει πια, το αποφασίσαμε να μην σας δώσουμε το δικαίωμα να μας έχετε στο τσεπάκι και οι δύο».

«Η πολιτική συμμαχιών είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να την κάψουμε με πρόχειρες συμμαχίες για καιροσκοπικούς λόγους…η πολιτική ιστορία του τόπου έχει γνωρίσει συμμαχίες που βοήθησαν το λαϊκό κίνημα, αλλά και συμμαχίες που το τραυμάτισαν και το θέμα δεν είναι να κάνουμε μια συμμαχία με τα μάτια στραμμένα στην κάλπη, μέσα στην οποία χάριν άμεσων και πρόσκαιρων οφελών, κουκουλώνονται διαφορές σε κρίσιμα ζητήματα».

«Οι αγώνες, κύριοι του Συνασπισμού, δεν μπορεί να γίνονται από τη μια μεριά κατά της συντηρητικής πολιτικής και από την άλλη να συνεργάζεσαι στην εκλογή οργάνων σε εργατικά κέντρα και σε ομοσπονδίες και στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με έναν από τους εταίρους, το ΠΑΣΟΚ. Έχουμε να κάνουμε με κυνήγι για κατάκτηση θέσεων ως αυτοσκοπό».

«
Ξέρετε ποιοι είμαστε, ξέρετε τις θέσεις μας. Δεν έχουμε πολλά πρόσωπα, δεν σας μπερδεύουμε. Ξέρετε καλά ότι μπορείτε να εμπιστευθείτε το ΚΚΕ και εσείς που έχετε διαφωνίες μαζί μας, διατηρείτε επιφυλάξεις και ερωτηματικά για θέματα του σοσιαλισμού, για ιδεολογικά ζητήματα».

«Ο αγώνας των κομμουνιστών, των αριστερών που είναι σταθεροί και αταλάντευτοι, δεν είναι ένας μάταιος αγώνας ούτε σήμερα ούτε αύριο. Θα ανταποκριθούμε, γιατί ξέρουμε τι σημαίνει ενότητα λόγων και έργων. Γιατί πιστεύουμε στην εργατική, στη λαϊκή πρωτοβουλία, πιστεύουμε στη νέα γενιά. Δεσμευόμαστε, αυτή είναι η τελευταία μας λέξη, στο λαό. Δεσμευόμαστε μπροστά στη νεολαία, στους νέους ψηφοφόρους».

17 χόρεψαν μαζί του:

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος ήταν πολύς. Στο blog μου έχω φωτό που δεν δείχνουν όμως τον πραγματικό όγκο. Αλλά με βάση αυτά που είδα και μου είπαν...βάλε ότι έπαιζε και μπάλα...άσε...μην πω μεγάλες κουβέντες.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ ερυθρός:

Κι εγώ δεν θα πω μεγάλες κουβέντες. Μόνο τούτη: Παρτιζάνα αποφάσισες ποια βαφή θα βάλεις τη Δευτέρα; Το κόκκινο της φωτιάς ή ένα τόνο σκουρότερο;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ρε παιδιά εσείς μπορέιτε
να μου πείτε τι σημαίνει Κομμουνιστής σήμερα;
Γιατί η Αλέκα χθές το μεσημέρι αυτά που είπε τα λένε και οι άλλοι...
Ρε μπας και μπάζει;

το φτυαράτσι είπε...

Πωπω κοκκινίλα!Θαμπώθηκα!Χαχα!Την κουλημέρα μου!

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ φτυαράτσι:

Γειά. Και πού να έγταφα και για το Θρύλο. Εκεί να δεις κοκκινίλα. :)

@ Ανώνυμος: Πολλά θα μπορούσα να σου πω. Προτιμώ τούτο: Κομμουνιστής σήμερα (όπως και παλιά) είναι εκείνος που αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζόμενων χωρίς να περιμένει προσωπικό όφελος ή βόλεμα. Από πού προκύπτει πως οι άλλοι λένε (και κάνουν) τα ίδια πράγματα;
Κάτι μπάζει αλλά το ρήγμα δεν θα το βρεις στο ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΟΛΕΜΑ Η ΟΦΕΛΟΣ...
ΖΗΤΩ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ΖΗΤΩ Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΙΑΔΑ ΤΗΣ
ΖΗΤΩ Η ΚΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙΑ
ΖΗΤΩ

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ ανώνυμος:

Βρε καλώς το Θόδωρο. Γιατί ρε φίλε γράφεις σαν ανώνυμος; Ντρέπεσαι να πεις ΠΑΣΟΚ; Πώς θα βγεις βουλευτής στο υπόλοιπο Αττικής αν δεν υπογράφεις τις αρλούμπες σου; Στο κάτω κάτω, εδώ δεν είναι το "αθλιότερο έντυπο". Εδώ είναι blog έστω και αμετανόητο.
Καλή επιτυχία στη μάχη του σταυρού. Χαιρετισμούς στον Γιόζεφ Λαλιώτη.

Ανώνυμος είπε...

Φιλιά και στη Μαρίνα. Γιατί ξεχνάτε τη Μαρίνα μου;

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Ερυθρός:
"Φιλιά και στη Μαρίνα".

Α όχι. Αυτό είναι πάνω απ τις δυνάμεις μου. Να φιλήσω την Καϊλή;

Ανώνυμος είπε...

;) Δεκτόν

ΥΓ. Πώς και δεν στην έπεσαν τα συνασπιστήρια ακόμα; είναι κανονικά οργανωμένο σήμερα. Κόψε βόλτα στα blog να δεις. Τρελό γέλιο. Πανικόβλητοι!

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Ερυθρός:
"Πώς και δεν στην έπεσαν τα συνασπιστήρια ακόμα;"

Για ρίξε μια προσεκτική ματιά στα τελυταία σχόλια των πρόσφατων posts μου.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός. Απλά μπερδεύτηκα γιατί έβλεπα μα στέλνουν ομαδικά τα ίδια κείμενα. Τουλάχιστον ο δικός σου "πρωτοτύπησε" Ίσως σου χαμογελάσει κι εσένα η τύχη:))

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΣ!!!

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ "ανώνυμος":
Έλα Αλέκοοοο. Εμείς δεν έχουμε λόγο για πανικούς. Εσύ κοίτα μην πανικοβληθείς όπως το βράδυ του 93.
Ειδικά αν γίνει καμιά στραβή στις Σέρρες και το Ηράκλειο.

Ανώνυμος είπε...

Συντροφοι χαλαρωστε, το οργανο (Ελευθεροτυπια) την εχει κανει καλα τη δουλια της. Θα το δειτε...

Σημασια εχει εμεις τι θα κανουμε.

Μαίρη είπε...

Αυτός που φώναζε περί βολέματος και χαζομάρες χωρίς επιχ/ματα θα του έλεγα απλά ότι εμείς οι "κουκουέδες" όπως χαρακτηριστικά μας φωνάζουν κάτι γιαγιάδες δε βολευόμαστε εύκολα . μας τρώει ο κώλος μας ρε παιδί μου ,δεν μπορούμε να κάτσουμε σε έναν καναπέ με τίποτα . Εϊμαστε στους δρόμους , στα εργοστάσια , στο μπλα μπλα στο Ριζοσπάστη (ουστ 666 , θα έλεγε η γιαγιά, άντίχριστοι κιετσι) .
Και όλα αυτά γιατί? για να βολευτούμε ? που? στο Δημόσιο? ΧΑ ! ποιο Δημόσιο????Να αγοράσουμε μετοχές? ΧΑ! Ξέρεις εμείς οι κουκουέδες δεν αρπάζουμε χρήματα σε μαύρες σακούλες και φακέλους , θα κόψουμε κανα κουπόνι , θα δώσουμε και το υστέρημά μας στο κόμμα να κολήσουμε καμιά αφίσα .

Ομολογ(α)ούμε ότι δεν κλέβουμε κανέναν , ούτε πειράζουμε κανέναν , αντιθέτως ενημερώνουμε τον κόσμο ποιοι τους κλέβουν και μάλλον αυτο ενοχλεί!

Δεν ξέρω καμιά εφημερίδα πλην του Ρ και κανένα κανάλι που να αναφέρει πόσα εργατικά ατυχήματα έχουμε την ημέρα , σου λέει κάτι αυτό?

Και κάτι τελευταίο , όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει αλλά όταν ξημερώσει η μέρα είναι κόκκινη ! :) :) ;-)

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ mary:
"όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει αλλά όταν ξημερώσει η μέρα είναι κόκκινη !"

Το καλύτερο που άκουσα αυτές τις ώρες. Ας βάλουμε όλοι ένα χεράκι να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα.