Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

MEGAλητήριους Αντικομμουνίσμους

MEGAλη Τρεμούλα τους έπιασε.
Αυτό είναι που λένε «εκπαιδευτική τηλεόραση»


Πολλά blogs έχουν θέμα την κόντρα που προέκυψε ανάμεσα στο ΚΚΕ και το MEGA. Για να αποφύγω τα επαναλαμβανόμενα σχόλια σε όλα αυτά, σκέφτηκα να πω μια άποψη σ’ ένα και μόνο post.

Κρατά καιρό η κολώνια της αποσιώπησης, διαστρέβλωσης θέσεων και χυδαίων εξυπνακίστικων σχολίων από τηλεπερσόνες του MEGA απέναντι στο ΚΚΕ. Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε το κανάλι των Λαμπρακηδοβαρδινογιάννηδων στο ΚΚΕ την περίοδο των εκπαιδευτικών κινητοποιήσεων ήταν χαρακτηριστικός. Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι πως, σύμφωνα με το MEGA, οι πάντες έχουν το δικαίωμα (παίρνοντας το από τη σημαία) να βρίζουν και να λοιδωρούν το ΚΚΕ βαφτίζοντας τον οχετό τους «δημοσιογραφική κριτική» αλλά σ’ εκείνο απαγορεύεται δια ροπάλου να αντιδρά. Σε τέτοια περίπτωση ασκεί «λογοκρισία».
Το ΚΚΕ, μπροστά στις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου, έδωσε τόπο στην οργή. Συμμετείχε σε όλες τις προεκλογικές εκπομπές όλων των καναλιών. Μέχρι που στην περιβόητη «τηλεμαχία», η κα Τρέμη ξαναχτύπησε. Αυτή και μόνη επανήλθε σε ένα θέμα πολυσυζητημένο και απαντημένο προ πολλού: την φοίτηση της κόρης της Αλ. Παπαρήγα σε ιδιωτικό σχολείο. Το ερώτημα (του οποίου οι πάντες ξέρουν την απάντηση) στόχευε αφενός να παρουσιάσει τους κομμουνιστές αναντίστοιχους λόγων και έργων όπως όλα τα άλλα κόμματα και, αφετέρου, να στερήσει από το ΚΚΕ τη μία από τις 6 ευκαιρίες του να μιλήσει πολιτικά.
Η Αλέκα Παπαρήγα εξέθεσε τους MEGAλέμπορους της παραπληροφόρησης παίρνοντας πάνω της τα υπονοούμενα της κας Τρέμη και δίνοντας για πολλοστή φορά απάντηση. Ωστόσο, λίγο αργότερα το ΚΚΕ αποφάσισε να μην ξαναστείλει αντιπροσώπους του στο MEGA. Τότε το MEGA ζητώντας και τα ρέστα προσέφυγε στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο διαμαρτυρόμενο επειδή το ΚΚΕ απέκλεισε το κανάλι. Μίλησαν για «επιλεκτική λογοκρισία» και άλλα τρελά θυμίζοντας αυτό που λέει ο λαός «εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι» (ή «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»). Μάλιστα, ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του MEGA, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, σημείωσε ότι είναι «ανήκουστο ένα πολιτικό κόμμα να αποκλείει έναν τηλεοπτικό σταθμό, για το γεγονός ότι δεν ήταν της αρεσκείας του η ερώτηση της δημοσιογράφου μας προς την ηγεσία του» κάνοντας το άσπρο-μαύρο.
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση στην οποία σημειώνει:
«Το κανάλι MEGA ψευδώς ισχυρίζεται στην επιστολή του προς το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ότι το ΚΚΕ σταμάτησε απ’ την επομένη του Debate να στέλνει εκπροσώπους του στις εκπομπές του MEGA.
Η αλήθεια είναι ότι το ΚΚΕ σταμάτησε για πρώτη φορά να στέλνει εκπροσώπους του στο MEGA εδώ και αρκετούς μήνες, από τότε ειδικότερα που το συγκεκριμένο κανάλι πρωτοστατούσε στις αντι-ΚΚΕ επιθέσεις υιοθετώντας προβοκάτσιες του ΠΑΣΟΚ για τον «Γερμανό» καθώς και τα περί συνεργασίας του ΚΚΕ με τη ΝΔ. Από την ημέρα που το ΚΚΕ κατήγγειλε το ρόλο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στην υπερπροβολή του ΛΑΟΣ από τα κανάλια.
Ανάλογο φαινόμενο είχε παρουσιαστεί και στις τοπικές εκλογές, με την απαράδεκτη συμπεριφορά του Γ. Πρετεντέρη σε στελέχη του ΚΚΕ στις εκπομπές του και με επιλογή στελεχών μας σε αυτές.
Το ΚΚΕ άρχισε να στέλνει ξανά εκπροσώπους του στο ξεκίνημα της επίσημης προεκλογικής περιόδου σεβόμενο τους τηλεθεατές του MEGA. Ωστόσο, οι επιθέσεις στο ΚΚΕ συνεχίστηκαν, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις του, και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Αποκορύφωμα της στάσης του αποτέλεσε η ερώτηση της εκπροσώπου του καναλιού στο Debate, που έγινε η αφορμή για να σταματήσει εκ νέου το ΚΚΕ να στέλνει εκπροσώπους του στο MEGA. Δεν είναι τυχαίο ότι η δημοσιογράφος ήταν η μόνη που έκανε προσωπική ερώτηση, αν και γνώριζε την οικογένεια Παπαρήγα, αφού εργαζόταν στον «Ριζοσπάστη» μαζί με τον σύζυγο της Αλέκας Παπαρήγα Θανάση Παπαρήγα. Η ερώτηση στόχευσε το ηθικό κύρος του ΚΚΕ, την αξιοπιστία του, ότι τάχα άλλα λέει και άλλα κάνει. Ότι το ΚΚΕ δεν είναι κατά της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Το ΚΚΕ έχει αποδείξει έμπρακτα τη συνέπεια λόγων του και έργων. Ακόμα και με την αποχή των εκπροσώπων του από το MEGA, κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου, δείχνουμε και αποδεικνύουμε ότι το ΚΚΕ δεν βάζει την κάλπη πάνω από την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας, της συνέπειας και του ήθους του».

Δεν υποτιμάμε καθόλου τους λόγους που ανάγκασαν το ΚΚΕ να πάρει μια τέτοια απόφαση. Ωστόσο, προσωπική μας γνώμη είναι πως η αποχώρηση υποψηφίων του ΚΚΕ από τα πάνελς του MEGA του στερεί τη δυνατότητα να απαντά στις προκλήσεις δημοσιογράφων του καναλιού αλλά και πολιτικών αντιπάλων οι οποίοι χωρίς «αντίπαλο δέος» λένε ό,τι τους κατέβει για το ΚΚΕ και την πολιτική του. Ίσως –λέμε ίσως- θα ήταν προτιμότερη μια κατά μέτωπο επίθεση των εκπροσώπων του ΚΚΕ σε όλο αυτό τον συρφετό μέσα από τις συχνότητες του MEGA ώστε να φανεί και στον πιο ευκολόπιστο το μέγεθος της αντιΚΚΕδίλας που προωθεί το κανάλι αυτό.
Βέβαια, αυτή μας η άποψη μικρή σημασία έχει άμεσα καθώς ήδη η προεκλογική περίοδος έκλεισε. Έχει όμως κάποια αξία για τη στάση που μπορεί το ΚΚΕ να κρατήσει στο μέλλον σε σχέση με τον συγκεκριμένο σταθμό αλλά και όλους τους υπόλοιπους που –σε καμιά περίπτωση- δεν είναι αυτό που θα λέγαμε «αμερόληπτοι».

11 χόρεψαν μαζί του:

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω πολλές φορές απορώ γιατί το ΚΚΕ στέλνει σε κάποιες εκπομπές εκπροσώπους. Είναι κάποιοι δημοσιογράφοι που είναι άκρως χυδαίοι και δεν έχουν καμιά σχέση με το επάγγελμα του δημοσιογράφου. Μιλάνε και ξερνάνε! Και αυτό το βαπτίζουν κριτική.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Rocean:

Μα ακριβώς γι αυτό το λόγο πρέπει να στέλνει το ΚΚΕ τα τσακάλια του εκεί για να τους τρίβουν τη μούρη. Αλλιώς, αυτοί αλωνίζουν χωρίς αντίλογο. Νομίζω πως θέλει μια πιο επιθετική αντιμετώπιση (Μπογιοπουλικού τύπου).

Από άποψη θέσεων είμαστε καβάλα στ' άλογο. Γιατί να χάνουμε την επαφή μας με τον κόσμο όταν απλά δεν πάμε; Αυτό το φωνάζω από τα πρώτα χρόνια του ΣΥΝ. Αρνούμασταν να μιλήσουμε μαζί τους κι αυτοί κάνοντας τους καλούς παίρνανε πόντους. Ενώ αν τους ταπώναμε δημόσια, πολύς κόσμος θάχε καταλάβει νωρίτερα.

Άκουσα απ' το blog σου τη συνέντευξη της Αλέκας που έλεγε για την Τρέμη. Νομίζω πως θα έπρεπε να παρέμβει στην απόφαση της ΚΕ. Ακριβώς επειδή αυτοί παίζουνε έτσι με Καρατζαφέρη, ΣΥΝ και τ' άλλα βοηθήματα του ΠΑΣΟΚ εμείς εκεί να τους ξεφωνίζουμε. Βέβαια, με σ. που νάχουν ανοσία στην πολιτική αλητεία που θα συναντήσουν.

Μαίρη είπε...

Η αλήθεια είναι ότι κουράστηκα με τόσο αντικομουνισμό και οσο περνάνε τα χρόνια γινεται ακόμα χειρότερος. Όμως πρέπει να αντέξουμε γιατί όσο αυξάνεται ο αντικ/σμός τόσο πιο πολύ μας φοβούνται..
Ο αντικομμουνισμός δεν είναι τυχαίος όσο και αν μας αγανακτεί πρέπει να τον χτυπάμε κάθε μέρα με τα επιχειρήματά μας.

Καλημερα Αμετανόητε σύντροφε και χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχουν κι άλλα έπαναστατικά και "ρομαντικά" blog πλην του δικού μου.

ckoutros είπε...

Παρ' ολο τον αντικομμουνισμο ομως που μας κανουν και την ελαχιστη προβολη των θεσεων μας το ποσοστο του ΚΚΕ θα ανεβει σε αυτες τις εκλογες.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ mary:

Γεια σου και σένα. Καλώς μας ήρθες και ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ.

@ Χρήστος Κούτρος: Ίσως σε λίγες ώρες να τρίβουμε εμείς τα μάτια μας κι αυτοί κάτι άλλο. :)

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνησω γενικα με τη λογικη του αμετανοητου. Οταν σου τα χωνουν χυδαια πρεπει να πηγαινεις και να τους ξεσκεπαζεις. Η συγκεκριμενη περιπτωση παντως του Μεγκα ειχε πιστευω και μια συμβολικη σημασια καθοτι ξεπερασε καθε οριο και μαλιστα προς το προσωπο ενος ηγετη που εχει κερδισει το σεβασμο φιλων κι αντιπαλων με το ηθος της.
Παντως μην πετατε στα συνεφα. Τα μεγαλα ποσοστα ερχονται και δτεριωνουν οταν εχει αναπτυχθει ισχυρο κινημα απο πισω, πραγμα που σημερα δεν ισχυει. Ουτε κι οι οργανωσεις του κομματος ειναι σε τετοια θεση που να εχουν αμεση και πλατια διαρκη επαφη με το λαο. Οχι στο βαθμο που χρειαζεται τουλαχιστον. Αλλοι μπορει να παιρνουν ευκολα ψηφους με το σπρωξιμο των ΜΜΕ, οχι εμεις...
Τα αποτομα τιναγματα εμπρος δεν ηρθε ο καιρος ακομη να τα δουμε.
@mary
ο αντικομμουνισμος θα ενταθει ακομη περισσοτερο στο μελλον. Ειναι κι αυτο σημαδι της επιρροης μας. Γι αυτο καλυτερη ενημερωση, περισσοτερος αγωνας να τον σπασουμε!

Καλο βολι κι απο μενα!

Rizobreaker είπε...

Συμφωνώ με τον Αμετανόητο!
Είναι προτιμότερο να στέλνει το Κόμμα ανθρώπους όπως ο Μπογιόπουλος και η Κανέλλη, να τους κάνουν τη μούρη κιμά, παρά να μη στέλνει κανέναν και να υπάρχει κενό όσον αφορά τις απόψεις του Κόμματος προς τον Λαό...

Dark_Maiden είπε...

Το MEGA και τους δημοσιογράφους του τους γνωρίζουμε πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια.
Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από μία "βαμμένη πράσινη" -όπως η ίδια αφήνει να φανεί- σαν την κυρία Τρέμη.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Dark_Maiden:

Το θέμα δεν είναι τι χρώμα είναι βαμένος ο καθένας. Κι ο Χατζηνικολάου π.χ. είναι βαμένος. Αλητείες, όμως, δεν κάνει.
Να σκεφτείς πως η Τρέμη δεν είχε καμιά δικαιολογία όπως θάχε άλλος δημοσιογράφος που θάκανε την ίδια ερώτηση. Χρόνια τώρα ήξερε πολύ καλά από πρώτο χέρι για το κολέγιο.

Μαίρη είπε...

Σύντροφοι χτες ήμουνα εκλ. αντπ/ος και στο εκλογικό που ήμουνα το αποτέλεσμα ήταν 11% του ΚΚΕ . Ο εκλογικός της Ν.Δ. δεν μπορούσε να το πιστέψει και να λέει " δεν μπορεί θα έχει άκυρα , να τα ξαναδούμε !"

Ήταν πολύ καλή βραδιά αν και περίμενα να μη βγει κυβέρνηση και να ψάχνονται. Δεν πειράζει ο αγώνας συνεχίζεται .
Από τη χτεσινή βραδιά θα μου μείνει η αίσθηση να περνάνε από δίπλα μου κόσμος και βλέποντας το καρτελάκι μου, να μου κλείνουν το μάτι.
Ξανά στους δρόμους λοιπόν γιατί έρχονται χειρότερα...

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ mary:

"να περνάνε από δίπλα μου κόσμος και βλέποντας το καρτελάκι μου, να μου κλείνουν το μάτι".

Εύχομαι την επόμενη φορά να μην κλείνουν μόνο το μάτι αλλά και να φωνάζουν δυνατά.