Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Για τη μεγάλη αριστερά της μαστούρας

Οι απολογητές της αστικής δημοκρατίας λένε πως στο κοινοβούλιο εκλέγονται οι καλύτεροι και οι ικανότεροι. Ανάμεσα, λένε, σε πολλούς ικανούς ο λαός επιλέγει τους άριστους.

Ένας από τους 300 άριστους έλληνες είναι ο Γρηγόρης Ψαριανός. Από χθες και επίσημα μέλος της βουλής. Ο κύριος αυτός, καλυπτόμενος πλέον πίσω από τη βουλευτική ασυλία, μπορεί άνετα να προπαγανδίζει τη μαστούρικη ιδεολογία του χωρίς καμία συνέπεια.

Σημειολογικά, μια μέρα πριν την επίσημη ανακήρυξη των βουλευτών ο «επαναστάτης» Γρηγόρης εμφανίστηκε σε μια καλά σκηνοθετημένη εκπομπή του Μέγκα για να μας πείσει πως τα ναρκωτικά δεν είναι δα και τίποτα σπουδαίο και να επιχειρηματολογήσει υπέρ της Καλαματιανής φούντας σε σχέση με τις άλλες ποικιλίες. Μάλιστα ο δημοσιογράφος που του έκανε τη συνέντευξη «απορούσε» με την ειρωνεία πως οι αστυνομικοί της βουλής θα οφείλουν να στέκονται προσοχή στο πέρασμα του.
Ο νέος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να δυναμώσει το μπλοκ των κοινοβουλευτικών που μάχονται για μια καλύτερη ελλάδα μέσα από την απελευθέρωση των ναρκωτικών που θα κρατούν σε αφασία τους πολίτες της. Τώρα πια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δε θα νοιώθει τόσο μόνος όταν από τα έδρανα της βουλής θα μάχεται για την καλλιέργεια μαριχουάνας στα μπαλκόνια μας. Πιθανόν μαζί με το νέο «εθνοπατέρα» να ξεκινήσουν καμπάνια για τη νομιμοποίηση τους. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν τόσο κάθετα αντίθετο με τις κρατικοποιήσεις, θα μπορούσαμε να μιλάμε για τη δημιουργία μιας νόμιμης κρατικής επιχείρησης (με την ομπρέλα της βουλής των ελλήνων) παραγωγής «αγνής» φούντας με δοκιμαστές που θα εγγυώνται την ποιότητα της (σκεφτείτε λίγο το σλόγκαν: «το χασισάκι που προτιμούν οι βουλευτές»). Έτσι για να χτυπήσουν επιτέλους και τα βρώμικα κυκλώματα των παράνομων ναρκεμπόρων.

Εύγε στο νέο μέλος του κοινοβουλίου. Εύγε και στο κόμμα του τον ΣΥΡΙΖΑ που τολμά να δίνει γροθιές στο κατεστημένο και να μπαίνει μπροστάρης σε αγώνες και κινήματα της νεολαίας όπως το κίνημα του άρθρου 16, το κίνημα των bloggers και, τώρα, το κίνημα των επαναστατών της φούντας. Για τη μεγάλη αριστερά της μαστούρας.
Ίσως, τελικά, το παρακάτω φωτομοντάζ που έφτιαξε η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το blog σαλάτα εποχής θα πρέπει να γίνει η κυρίαρχη πολιτική αφίσα του ΚΚΕ το επόμενο διάστημα.


89 χόρεψαν μαζί του:

elafini είπε...

τα μάτια του ανθρώπου τα λένε όλα...λένε...τι να πω για το ύφος τώρα...)

(ευχαριστώ για τη συμπαράσταση...σύντομα mail)

καληνύχτα :)

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ elafini: Ποιανού τα μάτια; Του Γρηγόρη ή τα δικά μου; :)
Περιμένω νέα σου

Ανώνυμος είπε...

Εκλογές, κόμματα
με φρου φρου κι αρώματα.
Διαδηλώσεις, κόμματα
μ' ανοιγμένα στόματα.

Ψηφοδέλτια σταύρωνα
κι ολη νύχτα καύλωνα.
Στης βουλής τα έδρανα
αχ κι εγώ να έκλανα.

Δεν μπορώ άλλο Θανάση
στα εικοσιπέντε έχω γεράσει.
Δεν μπορώ άλλο Θανάση
κάνε στάση.

Υπουργεία, τέρατα
γαμημένα κέρατα.
Φέξε μου και γλίστρισα
ως της γης τα πέρατα.

Στα σχολεία γάματα
γράμματα σπουδάματα.
Του Θεού τα πράματα
φτύστα τους κατάμουτρα.

Δεν μπορώ άλλο Θανάση
στα εικοσιπάντε έχω γεράσει.
Δεν μπορώ άλλο Θανάση
κάνε στάση.

Πληρωμές, χαρτόσημα
φόροι, γραμματόσημα.
Στο γαμήσι πρόστιμα
μαγκιά, κλανιά κι απόστημα.

Μπάτσοι, αυρες, ράμματα
'ξηγημένα πράγματα.
Τώρα στα γεράματα
μάθε γέρο γράμματα.

Δεν μπορώ άλλο Θανάση
στα εικοσιπάντε έχω γεράσει.
Δεν μπορώ άλλο Θανάση
κάνε στάση.

ΣΤΙΧΟΙ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ...

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Ανώνυμος:

"Στης βουλής τα έδρανα
αχ κι εγώ να έκλανα".

Τελικά, the dreams come true.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!!! Δεν φτάνουν για τον Γρηγόρη και τον Γιωργάκη...
Ευτυχώς ο Κοροβέσης καίει εγκαφαλικά κύτταρα με αλκοοόλ μόνο (ή μήπως όχι;).

Ανώνυμος είπε...

Τι κρίμα που το ΚΚΕ δεν κάνει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να ρουφήξουμε κι εμείς αυτή την τεράστια διαννόηση. Χάνουμε σύντροφοι. Χάνουμε!

Dark_Maiden είπε...

Στο ίδιο πνεύμα είμαστε πάλι, αγαπητέ συνάδελφε :)
Μπροστά στην κόρη του, λέει, δε βρίζει. Μπροστά από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου, ξεσκίζεται.
Το παιδί του είναι ιερό, τα παιδιά των υπολοίπων Ελλήνων είναι "γαμώ τη μάνα τους"!
Να ακούν τα μύρια όσα και την προπαγάνδα υπέρ των ναρκωτικών: "Η κόκα σε ανεβάζει, σε έχει συνέχεια στην τσίτα" -->τάδε έφη ο νέος εθνοπατέρας (κάφρος, θα έλεγα εγώ)!

Μαίρη είπε...

Τα άτομα που κάνουν χρήση ναρκωτικών αδιαφορούν για τα πολιτικά δρώμενα της χώρας αλλά και τα παγκόσμια. Έχουν φτιάξει έναν δικό τους κόσμο και δε θέλουν να σκέφτονται . Έχω γνωρίσει πολλά τέτοια παιδιά όλων των ηλικιών , έχω μιλήσει μαζί τους και σαν να έχουν βάλει όλοι μια κασέτα μου λένε το ίδιο πράγμα . Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική , είναι όλοι ίδιοι εγω δεν είμαι με κανέναν και δεν ψηφίζω κανέναν.
Έρχεται ο ΣΥΝ λοιπόν ψάχνοντας απεγνωσμένα να πάρει ψήφους από άτομα του "αναρχικού" χωρου και άτομα που παίρνουν ναρκωτικά , μιλώντας για τη νομιμοποίησή τους.
Είναι τυχαίο που φίλη μου 27 ετών ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ επειδή θέλει λέει να κάνει "μαύρο" ελεύθερα και βρίσκει συμπαράσταση σε αυτό το κόμμα?

...ασχολούμαστε και μαζί τους και τους δίνουμε αξία, αλλά τι να κάνεις? να μην τα πεις?

Ανώνυμος είπε...

orismenoi milane gia aristera

to kke einai mia tragika diastrevlosh ths alithias

opos ola ta orthodoksa kinimata
sthrizonte sto foviko tou psifoforou
gia thn proodo

an kitaksei ston kathrefti to kke tha dei to laos-kabotzh

kalhmera

DARK_ERA είπε...

Einai afto poy htan stin ekpomph Protagonistes??? Me pio komma vgike

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

Ψοφάτε για μαστουροσυζήτηση βλέπω.
Πάμε λοιπόν:

@ Erythros: Μπα αυτοί όποτε θέλουν βρίσκουν. Τυχαία, λες, ο Γρηγόρης; τόριξε στο Καλαματιανό; Τώρα που κάηκαν οι φυτείες της Ηλείας;

@ Rocean: "για να ρουφήξουμε κι εμείς αυτή την τεράστια διαννόηση".
Αυτοί δεν τη λένε ακριβώς "διακόηση". "Τρίφυλο" τη λένε. :)

@ Dark_Maiden: το περίεργο θάταν να μην είμασταν στο ίδιο πνεύμα συναδέλφισα.
Ξέρεις τι λένε; Τα ζώα ποτέ δεν κοπρίζουν στη φωλιά τους.

@ mary: Νάταν μόνο η φίλη σου. Χρόνια τώρα οι ολίγον επαναστάτες και ολίγον τσιγαρόβιοι ψηφίζουν "ανανεωτική αριστερά". Και το παίζουν αμφισβητίες με θολό μάτι.

@ Ανώνυμος νο 2: Δεν πολυκατάλαβα το σκεπτικό σου. Ίσως επειδή είμαι ξενέρωτος. Το ΚΚΕ όταν κοιτάει στον καθρέφτη βλέπει τη νικηφόρα επανάσταση του Οκτώβρη, της Κούβας και του Βιετνάμ. Κατά το Λάος, την Καμπότζη και το υπόλοιπο "χρισό τρίγωνο" αλληθωρίζουν οι απανταχού πρεζάκηδες και CIA.

@ DARK_ERA: Ναι είναι αυτός που δείξανε στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές" του Σταύρου Θεοδωράκη. Τώρα πού πρωταγωνιστεί ο "κύριος βουλευτής" δεν ξέρω. Ίσως στο Burfly του Bukofski σε μια πιο χοντρή και σοφιστικέ έκδοση του Mickey Rourke.

Ανώνυμος είπε...

@mary: Τουλάχιστον αυτοί που παίρνουν ναρκωτικά και απαξιώνουν τα πάντα, έχουν μια δικαιολογία. Οι υπόλοιποι που δεν παίρνουν ναρκωτικά και έχουν τις ίδιες απόψεις είναι το πρόβλημα...

Βέβαια παίζουν και άλλα είδη ναρκωτικών. Αποχαύνωση από τα ΜΜΕ, το life style, το σχολείο κτλ

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα σας είναι ο Συνασπισμός και δεν κοιτάτε τα χάλια σας που από τα πολλά ναρκωτικά έπεσε ολόκληρο το ανατολικό μπλογκ.

Νίκος Σαραντάκος είπε...

Εγώ πάντως βλέπω τον Ψαριανό, τον ΣΥΝ και το ΚΚΕ να βρίσκονται από την ίδια μεριά του φράχτη.

νσ

OUTSIDE THE WALL είπε...

Ποινικοποιήση της βλακείας υπάρχεί; Τη μουρή κι αυτός ο Ψαριανός. τελικά πολυ δικιο έχεις όταν λές the dreans come true. Ο καθένας με τις φιλοδοξίες του. Αυτό το νέο πολιτικό προφίλ προσπαθεί να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Όσοι τρελοί προσέλθετε.
Το Βαμβασκούλα, το Γεωργίου και τον Αλέφαντο στη βουλή να μην μας μείνει άντερο...Αλλά δύσκολο το βλέπω δεν είναι δήθεν τρελοί, είναι από τους κανονικούς, τους αυθεντικούς.

Niemandsrose είπε...

Όπως είπε και η mary πιο πάνω είναι πολύ γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ψηφοφόρους μόνο και μόνο γιατί υπερασπίζεται την αποποινικοποίηση. Ο Ψαριανός είναι η ενσάρκωση του όλου εγχειρήματος.
Όσο για το θέμα της αποποινικοποίησης δεν εξαντλείται όχι σε ένα comment αλλά ούτε σε χιλιάδες. Δικαίωμα πάντως.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Rocean: Γι αυτό λένε "μακριά από τα ναρκωτικά και το Συνασπισμό" :)

@ Νίκος Σαραντάκος: Γιατί αγαπητέ μου Νίκο; Έχεις δει πολλούς ΚΚΕδες να στρίβουν χόρτο;

@ Ανώνυμος νο 3: Δε σας τα λένε καλά στις μαζώξεις σας. Το "ανατολικό μπλογκ" γέμισε ναρκωτικά όταν οι ΗΠΑ, η ΕΕ κι ο Pizza Hut boy το "απελευθέρωσαν".

@ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ: Έχει καταντήσει κουραστική αυτή η ιστορία. Υπάρχουν δεκάδες τρόποι να αφήσετε ένα nick για να καταλαβαίνει ο κόσμος ποιος μιλά κάθε φορά. Αυτή η επέλαση ανωνύμων (που κανείς δεν ξέρει αν μιλά με τον ίδιον ή με άλλο κάθε φορά) είναι εκνευριστική για όλα τα blogs.
Υπάρχουν δυο κατηγορίες ανανωνύμων: η μια αφορά αυτούς που δεν ξέρουν πως είναι εύκολο να φτιάξουν ένα nick κι έτσι καταχωρούνται ως ανώνυμοι. Υπάρχουν βέβαια και οι θρασύδειλοι που spamάρουν στα blogs και αποπροσανατολίζουν τις συζητήσεις καλυπτόμενοι στην ασφάλεια της ανωνυμίας τους. Για τα νούμερα αυτά, η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια.
Όπως κι αν έχει από δω και μπρος εγώ θα πάψω να απαντώ σε ανώνυμα σχόλια και καλώ όσους επισκέπτονται το Αμετανόητο blog και διαβάζουν τέτοια να μην απαντούν ανοίγοντας βλακώδεις συζητήσεις με νούμερα που ντρέπονται να λένε ανοιχτά τη γνώμη τους.

Ανώνυμος είπε...

Για τα φασιστοειδή που παρουσιάζονται στο ΚΚΕ και στο ΛΑΟΣ δεν μας λες τίποτε, μαύρος και κόκκινος φασισμός.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Ο Panagiotis Spyropoulos είπε:
"Ποινικοποιήση της βλακείας υπάρχεί;".
Δυστυχώς όχι Παναγιώτη μου. Το μόνο φάρμακο για τη βλακεία είναι ο (αυτο)περιορισμός της. Ο Ν. Ζαχαριάδης έλεγε μια σοφή κουβέντα:
"Η βλακεία είναι θείο χάρισμα. Δεν πρέπει, όμως, να της γίνεται κατάχρηση".

@ NIEMANDSROSE: Τριανταφυλάκι εδώ δε μιλάμε για αποποιβιθκοποίηση ή μη. Μιλάμε για εν ψυχρώ διαφήμιση ναρκωτικών. Και μάλιστα από "λεβέντη" που έχει εξασφαλισμένη την ατιμωρισία. Αν εσύ κι εγώ βγαίναμε στο δρόμο και μοιράζαμε διαφημιστικά για πρέζες θα μας μπουζούριαζαν. Το ρεμάλι αυτό όχι. Αυτό είναι το σκάνδαλο.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ "Ανώνυμος": Τώρα κατάλαβα ποιος είσαι.
Δε σου φτάνει ο χώρος που σου έχω παραχωρήσει να αφοδεύσεις; Το γέμισες κιόλας το Διαblogικό WC ;

Rizobreaker είπε...

Παιδιά το μόνο που αξίζει να κρατήσουμε από αυτό το θέμα είναι η αφίσα που έφτιαξαν οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ για να πικάρουν το ΚΚΕ, αλλά τελικά γύρισε εις βάρος τους! Γιατί προτιμούμε το δρόμο της αλήθειας κι ας είναι δύσκολος και όχι της χασικλίδικης ενότητας και της αφασίας... Γι' αυτό παιδιά "μακριά από ΟΛΑ τα ναρκωτικά κι απ' το ΣΥΡΙΖΑ..."!!

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Rizobreaker:
"μακριά από ΟΛΑ τα ναρκωτικά κι απ' το ΣΥΡΙΖΑ..."!!

Μεγάλε, έγραψες. Να προωθήσουμε το σποτάκι σου στους αρμόδιους συντρόφους. :)

DARK_ERA είπε...

kala den einai kai ypanthropos epidi kani tsigariliki. Dikeoma toy. As min to diafimizei omos

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ DARK_ERA: Κανένας εδώ δεν τον είπε υπάνθρωπο (εμένα προσωπικά δε μου αρέσουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί). Για τη τσάμπα "μαγκιά" του λέμε.

Μαίρη είπε...

Εμένα πάλι δε με ενοχλεί καθόλου που κάποιοι μπαίνουν ως ανώνυμοι να πουν την άποψη τους και ο λόγος είναι οτι ουσιαστικά και εμείς όλοι ανώνυμοι είμαστε , δεν αλλάζει τίποτα ένα ψευδώνυμο εκτός αν παραπέμπει σε κάποιο blog και γνωρίζουμε στο περίπου τι πρεσβεύεικαι πάλι όμως είμαστε ανώνυμοι. Με ενοχλεί όμως όταν ο ανώνυμος είτε ο "επώνυμος" γράφει μια αερολογία χωρίς να τη βασίζει πουθενά χωρίς καμιά επιχειρηματολογία.
Θα μου άρεσε πολύ ο κάθε ανώνυμος που μπαίνει να γράψει κάτι να τεκμηριώσει μια άποψη ωστε να γίνει διάλογος ακόμα και αν είναι αρνητικός με τον κομμουνισμό και τις θέσεις του. Τώρα να μπει κάποιος να βρίσει και να φύγει σημαίνει ότι έχει πολλά κόμπλεξ και απωθημένα τα οποία καλύτερα να τα κρατήσει στο σπίτι του και να μην τα βγάζει κρυμμένος πίσω από την "ασφάλεια" του πληκτρολογίου του.

Ανώνυμος είπε...

Όταν μιλάς για την αριστερά θα πρέπει να είσαι πολύ πιο προσεκτικός γιατί εμείς έχουμε δώσει πολλούς αγώνες ενάντια στον φασισμό, κόκκινο και μαύρο και δεν παίρνουμε ναρκωτικά όπως εσείς για να προχωρούμε συντεταγμένοι προς τον τοίχο φορώντας παρωπίδες για να χτυπήσουμε το κεφάλι μας. Να χαίρεστε το ΛΑΟΣ και τον Χριστόδουλό σας και καλή συμπόρευση.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ akamas:
Βρε καλώς τοοον.
Δεν έχω καμμιά αμφιβολία πως δώσατε και δίνετε σκληρούς αγώνες "ενάντια στον φασισμό, κόκκινο και μαύρο". Είναι γνωστό πως ο ΣΥΝ είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων για:
τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων,
την υπεράσπιση των μειονοτήτων στις χώρες της πρώην ΣΕ και της πρώην Γιουγκοσλαβίας,
την υπεράσπιση της ελληνοτουρκικής φιλίας που δοκιμάστηκε από τον "συνωστιμό" της Σμύρνης,
την ενότητα της μεγάλης αριστεράς (ΠΑΣΟΚ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις),
τον εξανθωπισμό της ΕΕ, αλλά και στην τιτάνια μάχη για τη νομιμοποίηση της κάναβης.
Αυτοί του οι αγώνες, άλλωστε, ανταμείφθηκαν με την εκλογή του Γρηγόρη στη βουλή.
Κατανοώ επίσης πως αυτοί οι σκληροί αγώνες δεν του έχουν αφήσει καιρό για να ασχοληθεί με επιμέρους προβλήματα όπως:
οι μισθοί πείνας εργαζομένων και συνταξιούχων,
το ασφαλιστικό,
η ιδιωτικοποίηση της παιδείας,
τα εργατικά ατυχήματα,
οι εργασιακές σχέσεις-λάστιχο
και άλλα επουσιώδη.
Αν όλα αυτά τα θεωρείς "ναρκωτικά" και το τρίφυλο ηδύποτο, δικαίωμα σου. Άσε εμας να βράζουμε στη "μαστούρα" μας και να χτυπάμε το κεφάλι μας στον "τοίχο" μαζί με άλλους 600.000 εργαζόμενους.
Α, ναι. Καλό το παραμυθάκι με τον Καρατζαφέρη αλλά δεν έχει δράκο. Για βάλτε τη Ρεπούση να γράψει κανένα νέο έπος.
Τέλος, καλό είναι να προσέχουμε τι λέμε για το Χριστόδουλο. Τις εποχές που το ΚΚΕ τον ξέχεζε κάποιοι άλλοι του φιλούσαν το χέρι στη βουλή. Άσχετα αν σήμερα μιλάνε για πολιτικό όρκο. Δυστυχώς γι' αυτούς, εκτός από τη μνήμη υπάρχουν και φωτογραφίες.

ΥΓ: Είδες που δεν δαγκώνουμε εδώ μέσα όταν κάποιος μιλά με τ' όνομα του; Και δεν κόβουμε κανέναν. Όχι σαν κάτι άλλους.

@ mary:
"Τώρα να μπει κάποιος να βρίσει και να φύγει σημαίνει ότι έχει πολλά κόμπλεξ και απωθημένα".
Ακριβώς αυτό εννοούσα αγαπητή μου. Έτσι κι αλλιώς όλοι κρυβόμαστε πίσω από ένα nick. Για τους δικούς του λόγους ο καθένας. Άλλοι γιατί δεν τολμούν κι άλλοι γιατί δεν θέλουν να δεσμεύσουν τον χώρο όπου ανήκουν με τις προσωπικές τους απόψεις. Συνήθως οι πιο ανώνυμοι από όλους μας είναι οι συμπλεγματικοί.

Ανώνυμος είπε...

Γεια!
Μάλλον πρέπει να σε διαβάζω συχνότερα!Πριν από λίγο έγραψα ένα σχόλιο για τον εν λόγω κύριο στον "Άθλιο". Σε άσχετη συζήτηση βέβαια,(για την ΚΟΜΕΠ) αλλά δεν μπορούσα ρε γαμώτο!Το παραθέτω λοιπόν:
..."Και μιας και είπα περιτύλιγμα, (ξεφεύγω τώρα αλλά δεν μπορώ να μην το σχολιάσω), έτυχε να δω λίγο από την συνέντευξη του Ψαριανού στον Θεοδωράκη. Κάντε κανένα σχόλιο, αν την είδατε. Εμένα μου φάνηκε ότι ο τύπος είναι μόνο περιτύλιγμα: Να κάνουμε σαματά, να πούμε και καμμιά “επαναστατική” κορώνα και αυτό είναι όλο.
Είπε μάλιστα και το σύνθημα “Να καεί να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή”, όντας “επαναστάτης βουλευτής”. Όχι ότι τραβάω και κανένα ζόρι αν θα καεί, αλλά ρε πούστη μου, αυτός είναι ο σύγχρονος πολιτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ; Ωραία, την καίμε. Και μετά; Άσε που μου θύμησε και κάτι “πολιτικά” συνθήματα που λέγανε παλιά η ΕΑΑΚ σε φοιτητικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα: “Το δέντρο όλο στου υπουργού τον κώλο” (Εννοούσαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο επί Αβραμόπουλου).
Εντάξει, συμφωνώ ότι αυτά πιάνουν στον κόσμο και κυρίως στη νεολαία. Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, θα έπρεπε να πιάνουν στα 15χρονα που έχουν δύσκολη εφηβεία.
Να υποθέσω ότι όλοι όσοι τον εξέλεξαν βουλευτή έχουν μυαλό 15χρονου ή είναι τραβηγμένο;"

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ cris:
Το έθεσες πολύ σωστά λέγοντας πως "ο τύπος είναι μόνο περιτύλιγμα". Κι όμως, από αυτό το περιτύλιγμα θαμπώθηκαν πολλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και έστειλαν το νούμερο στη βουλή για "να κλάνει" (όπως τραγουδούσε κάποτε) και να την κάψει (από τα μέσα;). Αδιαφόρησαν για μια σειρά άλλα αρκούντως πολιτικά και σίγουρα πιο αξιόλογα στελέχη αυτού του κόμματος και ψήφισαν μια σαπουνόφουσκα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δε λέω πως καλώς ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, λέω, όμως, πως αφού έκαναν την πρώτη απολίτικη πράξη, πέρασαν και σε μια δεύτερη προτιμόντας αυτόν από άλλους συνυποψήφιους με πιθανότατα πιο σοβαροφανή πολιτικό λόγο.
Μάλλον, όλα αυτά είναι "ψιλά γράμματα" για το 4ο κόμμα του κοινοβουλίου το οποίο προκειμένου να ψαρέψει σε θολά νερά δε θα δίσταζε να βάλει υποψήφιο ακόμα και τον "Τσάκα".
Τελικά εδώ μιλάμε για ακόμα σκληρότερα ναρκωτικά που λέει κι ο rocean: τα ΜΜΕ τα οποία εκπαίδευσαν τόσα χρόνια τους πολίτες να απέχουν από τα πολιτικά δρώμενα αλλά να τρέχουν στα sms να ψηφίζουν σε τηλεπαιχνίδια διάφορα νούμερα. Τώρα, αυτό γίνεται πλέον in real life με ψηφοφόρους που ψηφίζουν κόμματα και υποψήφιους με κριτήρια 15χρονων.

Ανώνυμος είπε...

Αν θυμάμαι καλά δεν μου έχεις δώσει απαντήσεις για τα φασιστικά εγκλήματα του πατερούλη του Στάλιν, ούτε για την συμφωνία που υπέγραψε με τον Χίτλερ. Ένα άλλο θέμα είναι η συμφωνία της Βάρκιζας και το τελευταίο είναι η πτώση του ανύπαρκτου σοσιαλισμού στο ανατολικό μπλογκ. Από εκεί και πέρα να μιλήσουμε για τη γενιά των 700 ευρώ και για τη γενιά του άρθρου 16 που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και συνεχίζει να είναι δίπλα της και όχι δίπλα στην εκκλησία και στο ΛΑΟΣ για να αλλάξει το βιβλίο της έκτης δημοτικού όπως τοΚΚΕ. Βλάκα, ε βλάκα. Που έχεις το θράσος να μιλήσεις και για αγώνες. Συνοδοιπόρε του φασισμού και του όπιου του λαού.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι τελευταίο. Σύμφωνα με τον Μαρξ είναι παράνομο για ένα κομμουνιστικό κόμμα να συμμετάσχει σε εκλογές και ο μόνος τρόπος διεκδίκησης της εξουσίας είναι η επανάσταση. Μαρξιστή του κώλου.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ akamas:
1. Δηλαδή αν δεν μιλήσω για το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ δεν μπορώ να πάρω μέρος σε μια λαϊκή κινητοποίηση;
2. Τι είναι αυτή η περίφημη γενιά του άρθρου 16; Κάτι σαν τη γενιά του Πολυτεχνείου; Τη γενιά του 114; Τι ηλικιακό πλαφόν έχει; Έχει σχέση με τη γενιά των bloggers;
3. Ελπίζω ο Μαρξ να μας συγχωρήσει που συμμετέχουμε στην παρανομία των εκλογών. Εδώ συγχώρεσε εκείνους που τον επικαλούνται μέσα στην ευρωβουλή, σε μας θα εξαντλήσει την επαναστατική του αυστηρότητα;
4. Καλύτερα να είναι κάποιος μαρξιστής του κώλου παρά να βλέπει μια ζωή τον κώλο του μαρξιστή.
5. "Βλάκα, ε βλάκα. Που έχεις το θράσος να μιλήσεις και για αγώνες. Συνοδοιπόρε του φασισμού και του όπιου του λαού". Κρίνοντας τα παραπάνω από τη σκοπιά του εκπαιδευτικού, θα τα χαρακτήριζα μνημείο παραλληρηματικού και ασύντακτου λόγου. Να το προσέξεις in real life. Το ότι τα εκθέτεις σε blog δείχνει πως η αδυναμία εκφοράς ορθού λόγου αντικαθίσταται από ύβρεις και "λίθους, πλίνθους και κέραμους και άλλα ατάκτως ερημμένα".

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως ο Akamas, είναι με την γραμμή Ψαριανού. Πρέπει να ήταν κάτω στις φωτιές για τζάμπα μαστούρα. Και τώρα του βγαίνει στα σχόλια! :-)

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς δεν περιμένω να μάθω από εσένα ελληνικά.Δηλαδή τα άτομα που αγωνίστηκαν να αποτρέψουν την αναθεώρηση του άρθρου 16 δεν τα έχεις ακούσει; Αλλά ξέχασα, τους αγώνες που δεν μπορεί να καπελώσει το ΚΚΕ απλά τους αγνοεί, πάγια φασιστική τακτική επαναστάτη του κώλου

Ανώνυμος είπε...

ΚΚΕδες είστε καραγκιόζηδες ρε... Νούμερα. Όταν μιλάτε για την πρωτοπορία (ΣΥΡΙΖΑ) των κινημάτων (είναι πολλά)να προσέχετε τα λόγια σας.

Η γενιά του Άρθρου 16,είχε ή δεν είχε μπροστάρη τον Συριζάριους, ε; Αν σε κάθε πορεία δείτε την ουρά της ΓΣΕΕ θα δείτε την μαζικότατη παρουσία μας με προοδευτικά (όχι και ταξικά) συνθήματα όπως: "Το βαπόρι απ' την Περσία, πάει προς την Βιρμανία" και "Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, τώρα με τους γκέι αντίσταση και ζάλη".

Ακόμα να σας θυμίσω ότι ο Συνασπισμός έχει γράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία του, όπως η συμμετοχή του στις πορείες για το Σκοπιανό από το οποίο και ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν πολλές φορές (όχι από τον ΣΥΝ) ήταν το "Φωτιά, φωτιά στα Σκοπιανά σκυλιά"

Ζήτω η μαστούρα, ζήτω η ΟΜΛΕ, ζήτω το Έθνος και η Ρεπούση!

Ανώνυμος είπε...

ΚΚΕδες είστε καραγκιόζηδες ρε... Νούμερα. Όταν μιλάτε για την πρωτοπορία (ΣΥΡΙΖΑ) των κινημάτων (είναι πολλά)να προσέχετε τα λόγια σας.

Η γενιά του Άρθρου 16,είχε ή δεν είχε μπροστάρη τον Συριζάριους, ε; Αν σε κάθε πορεία δείτε την ουρά της ΓΣΕΕ θα δείτε την μαζικότατη παρουσία μας με προοδευτικά (όχι και ταξικά) συνθήματα όπως: "Το βαπόρι απ' την Περσία, πάει προς την Βιρμανία" και "Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, τώρα με τους γκέι αντίσταση και ζάλη".

Ακόμα να σας θυμίσω ότι ο Συνασπισμός έχει γράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία του, όπως η συμμετοχή του στις πορείες για το Σκοπιανό από το οποίο και ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν πολλές φορές (όχι από τον ΣΥΝ) ήταν το "Φωτιά, φωτιά στα Σκοπιανά σκυλιά"

Ζήτω η μαστούρα, ζήτω η ΟΜΛΕ, ζήτω το Έθνος και η Ρεπούση!

Ανώνυμος είπε...

"Καλύτερα να είναι κάποιος μαρξιστής του κώλου παρά να βλέπει μια ζωή τον κώλο του μαρξιστή."

Σύντροφε, σ' ευχαριστώ πολύ!!! Πραγματικά είχα πέσει πάνω στο πληκτρολόγιο από τα γέλια!!! Σ' ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!! :))))

Ξεκίνησα βασικά να γράφω το σχόλιο, για να παρακαλέσω το φίλτατο akama να έχει στο νου του ότι το "ανατολικό μπλογκ" στο οποίο αναφέρεται, δεν ήταν ακριβώς ΜΠΛΟΓΚ, αλλά ΜΠΛΟΚ.

Μετά βέβαια, είδα ότι η κουβέντα προχώρησε πολύ, κι έφτασε στο "μεγάλο έπος της γενιάς του 16" (enough!) οπότε θα ήθελα να του παραθέσω μια δήλωση του Αλαβάνου όταν ήταν ακόμη ευρωβουλευτής, και δύο αποσπάσματα από μια πολιτική απόφαση του ΣΥΝ για την Παιδεία. Πάρε, λοιπόν, νά 'χεις:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΤΟ 2002:

«Παρά τις πολύχρονες και συνεχείς καταγγελίες μου ότι η κυβέρνηση παραβιάζει την οδηγία 89/48, εμμένει να μην αναγνωρίζει τους τίτλους των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που δίνονται σε συνεργασία με τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών» (ΚΕΣ)!


"ΣΧΕΔΙΟ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ" (Μάρτης 2002, κείμενο που εγκρίθηκε ενόψει του προγραμματικού συνεδρίου του ΣΥΝ):

«Εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων στην εκπαίδευση σήμερα, ευρύτερα κοινωνικά στρώματα επιλέγουν την ιδιωτική εκπαίδευση. Γι' αυτό δεν είναι αποδεκτό να απορρίπτεται εκ των προτέρων κάθε πρωτοβουλία που σ' ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συνθηκών καλύπτει υπαρκτές κοινωνικές ανάγκες».

«Φυσικά δεν είναι δυνατό να καλυφθούν όλες οι ανάγκες ούτε είναι σωστό να απορρίπτονται ιδιωτικές πρωτοβουλίες που καλύπτουν μορφωτικές ανάγκες και ειδικά όταν δεν υπάρχουν άλλες διέξοδοι από το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα».

Και για να σε βοηθήσω, φίλε akama, το πρώτο απόσπασμα βρίσκεται στη σελίδα 176 του κειμένου, ενώ το δεύτερο στη σελίδα 177. Που θα μιλήσεις εσύ για το κίνημα στην Παιδεία.

Τα φιλιά μου.

Μαίρη είπε...

ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ (9/9/1931), λέει: «...Αν στη ζωή μου υπάρχει ένα σημείο που με συγκίνηση και με υπερηφάνεια αφάνταστη από καιρού σε καιρό γυρίζω και βλέπω, είναι ακριβώς η εποχή που μπήκα στο Κομμουνιστικό Κόμμα. Διαπαιδαγωγήθηκα ταξικά, έμαθα το συμφέρο μου, πέταξα τον κεφαλαιοκρατικό πολιτισμό στα μούτρα της λωποδύτριας μπουρζουαζίας και ρίχτηκα με πίστη, με θέληση, με ηρωισμό στον αγώνα για τις εργαζόμενες μάζες. Εκτοτε δεν έχω στο ενεργητικό μου παρά φυλακίσεις για πάλη επαναστατική. Μιλάν τα γεγονότα, μιλάει αυτή η αλήθεια. Ούτε ΜΙΑ ΚΗΛΙΔΑ. Είναι αυτό σε βάρος μου; Είναι αυτό στοιχείο ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα; ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ότι γλίτωσα απ' τη διαφθορά της συνείδησης, στην οποία με οδηγούσε το ληστρικό αστικό καθεστώς και κόσμησα τον Κλάρα που φερόντανε τροχάδην στον γκρεμό με ΑΓΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ στοιχεία και μόνο με τέτοια. Το Κομμουνιστικό Κόμμα εξαγνίζει και δημιουργεί αγωνιστές αφοσιωμένους στη μεγάλη υπόθεση του προλεταριάτου. Είναι το μόνο κόμμα που οδηγεί τους εκμεταλλευόμενους στον ιστορικό δρόμο: Στην οριστική απελευθέρωση του προλεταριάτου. Στο κόμμα αυτό έδωσα όλη μου τη ζωή και θα συνεχίσω να δίνω όσες δυνάμεις μου απομείναν στον αγώνα του, για το ψωμί των εργαζομένων, κατά των φόρων και των πολέμων, για την επανάσταση».

Μαίρη είπε...

ΣΤΕΦΑΝΕ εύγε :)

Ανώνυμος είπε...

Στέφανε, δεν Κυβέρνηση ρε συ τότε η δεξιά. Γι'αυτό τα έλεγε ο Αλέκος αυτά. Μετά που βγήκε η δεξιά και κατέστρεψε την παιδεία, σκλήρυνε την στάση του. :-)

Αλήθεια. Υπάρχουν κάπου στο Internet αυτά? Έχεις links?

Ανώνυμος είπε...

δεν Κυβέρνηση=δεν ήταν Κυβέρνηση

Sorry...

Ανώνυμος είπε...

Sorry για τα χωριστά post. Αλλά έψαξα και βρήκα. Η ερώτηση του Αλαβάνου στην Ευρωβουλή και η απάντηση, υπάρχει σε άρθρο του Ριζοσπάστη το 2004

http://www.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=5/6/2004&columnId=162

Ενώ οι θέσεις του ΣΥΝ για την παιδεία που υπάρχουν τα άλλα 2 αποσπάσματα, υπάρχουν σε αυτή την σελίδα:

http://web.auth.gr/virtualschool/1.1/Praxis/SynaspismosForEducation.html

Ανώνυμος είπε...

@rocean
Τα σκουπίδια του Ριζοσπάστη δεν αποτελούν είδηση, τέτοιες προβοκάτσιες δεν κάνει ούτε ο ελεύθερος τύπος, είσαστε πρωτεργάτες και ούτε ο Γκαίμπελς δεν μετράει μπροστά σας.
@mary
Καταπληκτικό το αμερικανικό κολλέγιο, διαφορετικά δεν θα το προτιμούσε η Αλέκα για τα παιδιά της, φιλόλογος είναι η κοπέλα, κάτι παραπάνω θα ξέρει, τα λεφτά δεν ξέρω που τα βρήκε.

Ανώνυμος είπε...

τι έχεις πάθει ρε συνασπισμένε; ε; Πολύ επιθετικός είσαι. Πρόσεχε μην σου σκιστεί κανένα καλσόν από την υπερπροσπάθεια;

Αν ήμουν τρόμπας (σαν και του λόγου σου) και πολιτικά αναλφάβητος όσο εσύ, θα σου απαντούσα ότι τα λεφτά για το ιδιωτικό σχολείο της κόρης της, της τα δάνεισε ο Αλαβάνος (που έχει κάμποσα) αλλά επειδή αυτά είναι τακτικές της Αυριανής και του Συνασπισμού, ψιλοβαριέμαι.

Ρε πολύ φοβηθήκαν αυτοί, αν είναι να χάσουμε λίγο από το ποσοστό μας και την επιρροή μας στην κοινωνία γιατί θα μας τα κάνουν τσουρέκια ΠΑΣΟΚοι-Συνασπισμένοι-ΝΔκράτες...

Άντε τον πούλο τώρα. Στον Αλέξη, στον μπαφιάρη και στον Κοροβέση του Φινλανδικού μοντέλου...

Ανώνυμος είπε...

Ποια επιρροή στην κοινωνία ρε καημένε, απλά ήταν μια ψήφος διαμαρτυρίας και θα μας τα πρήξετε. Απλά ήταν πολλοί οι απογοητευμένοι του δικομματισμού και στραφήκαν σε εσάς. Είσαι κάτι χειρότερο, ένας κομμουνιστής που από την πολύ πρέζα που σας δίνουν δεν μπορείς να πάρεις χαμπάρι τι γίνεται στον κόσμο, δεν πειράζει κάποια στιγμή υπάρχει η πιθανότητα να ξυπνήσετε. Για την ώρα μπορείς να πας διακοπές σε κάποια χώρα του ανύπαρκτου σοσιαλισμού, αλήθεια έχει μείνει καμιά;

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

Ρε τι χαϊλίκια είναι αυτά; Τόσα σχόλια δεν είχαν κατατεθεί σε κανένα άλλο post μου. Να υποθέσω πως σας σαγηνεύει η περίπτωση του κλανιάρη βουλευτή ή έρχεστε για να απολαύσετε τα best of akamas;
Όπως και νάχει, νομίζω πως ήρθε η ώρα να πω 2-3 κουβέντες ιδιαίτερα για τους νεοφερμένους ντερμπεντέρη, stefanos, chris ακόμα και τη γνωστή mary (ο rocean τα ξέρει ήδη).
Το φαινόμενο akamas είναι παλιό "φιλαράκι". Πρωτογνωριστήκαμε σχολιάζοντας στο blog του σ. A8liou. Έκανα κι εγώ το ίδιο λάθος που κάνετε εσείς τώρα: προσπάθησα να επιχειρηματολογήσω νομίζοντας πως μιλώ με έναν κλασικό ΣΥΝασπιμένο. Μάταιος κόπος. Ο τύπος δεν γνωρίζει πώς να συζητήσει. Προτιμά τις κραυγές και το καλαμπαλίκι. Η παρουσιά του ανάμεσα μας σχετίζεται με την ψύχωση που έχει στο άτομο μου. Μπαίνει για να βρίσει εμένα.
Μην επιχειρήσετε να σχολιάστε στο blog του (έχει μηχανισμό που κόβει τα μη αρεστά σ' αυτό σχόλια) εκτός αν του γράψετε πόσο τρισμέγιστος επαναστάτης, διανοητής και καλλιτέχνης είναι. Αυτό το λέω για να μην σπαταλάτε το χρόνο σας ψάχνωντας επιχειρήματα και links για να του απαντήσετε. Βέβαια, αυτά τα links και τα επιχειρήματα είναι πολύ χρήσιμα για κάποιους καλοπροαίρετους επισκέπτες του Αμετανόητου blog και σας ευχαριστώ που τα κατεθέτε εδώ. Αλλά μη χάνετε το χρόνο και την ενέργεια σας μαζί του. Εδώ, ο... τεράστιος έφτασε να αμφισβητεί τα δημοσιεύματα του Ρ και τα ντοκουμέντα του ΣΥΝ που παρέθεσαν οι σύντροφοι. Τι να κάνουμε; Σε άλλα blogs εμφανίζονται ΣΥΝασπισμένοι που έχουν όρεξη για συζήτηση. Σε μας έλαχε ο Χουλκ ο Τρωγλοδύτης. "Αυτόν ξέρουμε αυτόν εμπιστευόμαστε" και μ΄αυτόν θα πορευτούμε. Υποψιάζομαι πως η προκλητικότητα του θα κλιμακωθεί προσπαθώντας να με κάνει να τον κόψω. Λυπάμαι για σας που θα τον ανέχεστε αλλά δεν θα του κάνω αυτό το χατήρι. Εμείς οι "οπαδοί του μαύρου και του κόκκινου φασισμού" αφήνουμε όλα τα λουλούδια ν' ανθίσουν, ακόμα και τα γαϊδουράγκαθα. Οπλιστείτε, λοιπόν, με υπομονή και καλού κακού "πάρτε νερό μαζί σας γιατί το μέλλον μας θα έχει ξηρασία".

@ Ντερμπεντέρη & stefanos: Καλώς μας ήρθατε. Μ΄αρέσει το στυλ σας και το χιούμορ σας.

@ akamas: "δεν περιμένω να μάθω από εσένα ελληνικά... επαναστάτη του κώλου".
Εσύ θα χάσεις. Τι να σου μάθει εσένα κανείς που γεννήθηκες πανεπιστήμων; Νά'σαι καλά. Μου θύμισες ένα σύνθημα που οι τότε ΚΝίτες φωνάζαμε στους super επαναστάτες:
"Εσύ είσαι ο ηγέτης της Οκτωβριανής
και όχι ο Λένιν ο ρεφορμιστής"

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν περιμένω να μάθω απολύτως τίποτε από εσένα γιατίδεν έχεις μάθει να σκέφτεσαι και να γράφεις επιχειρήματα, απλά αναμασάς όποια μαλακία γράφει η κωλοφυλλάδα σας, ο Ριζοσπάστης, χωρίς να σκέφτεσαι αν είναι σωστά ή λάθος. Το κακό με εσάς είναι ότι δεν έχεται μάθει από κριτική σκέψη, ούτε έχετε μάθει να αντιπαρατίθεστε με επιχειρήματα, στο επίπεδο αυτό μέχρι και το ΛΑΟΣ είναι πολύ καλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς εγώ έχασα φάσεις γιατί... ποτέ δεν έχω δει τον Ψαριανό σε εκπομπή, ούτε τον έχω ακούσει στο ραδιόφωνο. Τους τελευταίους μήνες όμως, ένας φίλος που (που τον θεωρώ ΠΟΛΥ σοβαρό άτομο, που απεχθάνεται ΚΑΘΕ είδος "μαστούρικης" νοοτροπίας) μου λέει και μου ξαναλέει να δω ή να ακούσω ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ τον Ψαριανό.

Α... δεν τον είδα μέχρι τώρα γιατί χάρισα την συσκευή τηλεόρασής μου σε... φτωχούς παλαιοημερολογίτες γείτονες, ώστε να βλέπουν... Λιακόπουλο (χωρίς να μου τα πρήζουν στη γκρίνια).

Αν ο Ψαριανός ήταν πραγματικός μαστούρης δεν νομίζω ότι θα είχε τέτοια απήχηση, ούτε κομματική ανάμειξη. Μαστούρα είναι βέβαια και η δογματικότητα στη σκέψη (άλλων)...

Ανώνυμος είπε...

Κάτι ακόμη...
Είναι γνωστό πως το ΚΚΕ δυστυχώς δεν εκτιμά σωστά την ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά μεταξύ χασίς και σκληρών ναρκωτικών. Προσωπικά βρίσκω το θέμα... βαρετό (αφού η μόνη μου μαστούρα είναι το... νερό της θάλασσας το χειμώνα). Τις απόψεις μου για το θέμα της ποινικοποίησης τις εξέφρασα (ομολογουμένως λίγο αυστηρά για το ΚΚΕ), σε παλιό ποστ, ΕΔΩ.

Ομως, ρε παιδιά, ΕΪΝΑΙ σωστά πράματα αυτά, να κατηγορείτε τους υπόλοιπους αριστερούς ότι είναι μαστούρηδες? Μετά ΠΩΣ περιμένετε να μην σας "την πει" ο υπερ-μαχητικός ακάματος φίλος μου, που σας έχει για... αναψυχή? :)

Εγώ έτσι κι αλλιώς ΔΕΝ επιτίθεμαι στο ΚΚΕ, απλώς διαφωνώ κόσμια μαζί του. Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να πω ότι τέτοιου είδους πρακτικές θυμίζουν... ακροδεξιό που μπήκε στο μπλογκ μου να λοιδωρίσει το ΚΚΕ, αποκαλώντας εμένα προσωπικά πρεζόνι που στερήθηκε το LSD. ΤΟΣΑ ήξερε, ΤΟΣΑ (ψέματα) έλεγε. Τον αποκάλεσα λοιπόν... βρωμόστομη και κακομαθημένη κότα, στο οποίο προέβαλλε ένσταση ότι... δεν είναι κότα.

εεεεε, ΟΧΙ να πέφτετε ΚΑΙ εσείς σε τέτοια επίπεδα, σύντροφοι! ρισπέκτ!

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ omadeon:
Δεν είναι μόνο το ΚΚΕ που "δεν εκτιμά σωστά την ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά μεταξύ χασίς και σκληρών ναρκωτικών". Είναι και όλοι οι επιστημονικοί φορείς και οι οργανισμοί κατά των ναρκωτικών. Κι αυτούς δεν θα τους λέγαμε εύκολα δογματικούς, ε; Θυμίζω πως ο ΟΚΑΝΑ έχει βγάλει και αφίσα που λέει πως "δεν υπάρχουν σκληρά και μαλακά ναρκωτικά. Υπάρχουν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ναρκωτικά". Μάλιστα, ο ίδιος οργανισμός δέχεται για απεξάρτηση και αποκλειστικά χρήστες κάναβης που δεν πέρασαν σε "σκληρά".
Σ' ό,τι με αφορά, οφείλω να ξανατονίσω πως αυτό το post δεν ασχολήθηκε με την συζήτηση για τις διαφορές "μαλακών" και "σκληρών" ναρκωτικών. Ούτε καν αν ο Γρηγόρης Ψαριανός είναι χρήστης ουσιών. Το θέμα (που από πολλούς περνά "στα ψιλά") είναι ένα: μέλος του κοινοβουλίου που προσταστεύεται από την ασυλία διαφημίζει ναρκωτικά μέσα από μια ελεύθερη τηκεοπτική συχνότητα. Κανείς δεν επεμβαίνει. Ούτε κανένα ΕΣΡ (για την εκπομπή που αναπαραγάγει βρωμιές) ούτε κάποιος να στηλιτεύσει την ενέργεια του "εθνοπατέρα". Πολύ περισσότερο ο πολιτικός του φορέας δεν τοποθετείται. Εύλογα λοιπόν μπορεί οποσιοσδήποτε να υποθέσει πως υιοθετεί τις απόψεις του Ψαριανού (σκεφτείτε να έβγαινε πχ η Κανέλη ή ο Χαλβατζής και να έκαναν μια ανάλογη δήλωση). Αφού, λοιπόν, δεν γίνεται (έστω για τους τύπους) η παραμικρή δήλωση ο οποιοσδήποτε μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.
Εγώ προσωπικά δεν θεωρώ πως "πας ΣΥΝασπισμένος χασισοπότης" αλλά δεν ξέρω αν θα το αποφύγουν όσοι αρέσκονται σε γενικεύσεις (θα τό'κανε πρώτος και καλύτερος ο akamas αν ήταν στην από δω πλευρά).

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

Ο akamas είπε:
"δεν έχεται μάθει από κριτική σκέψη, ούτε έχετε μάθει να αντιπαρατίθεστε με επιχειρήματα".

Ας παραβλέψουμε τα ορθοργραφικά λάθη (που μπορεί και να μην είναι λάθη καθώς ο κύριος αυτός ποτέ δεν λανθάνει). Πάμε, λοιπόν, να δούμε μερικά αποστάγματα "κριτικής σκέψης" και "αντιπαράθεσης με επιχειρήματα":

1. "δεν παίρνουμε ναρκωτικά όπως εσείς για να προχωρούμε συντεταγμένοι προς τον τοίχο φορώντας παρωπίδες για να χτυπήσουμε το κεφάλι μας. Να χαίρεστε το ΛΑΟΣ και τον Χριστόδουλό σας και καλή συμπόρευση".

2. "δεν μου έχεις δώσει απαντήσεις για τα φασιστικά εγκλήματα του πατερούλη του Στάλιν, ούτε για την συμφωνία που υπέγραψε με τον Χίτλερ".

3. "το τελευταίο είναι η πτώση του ανύπαρκτου σοσιαλισμού στο ανατολικό μπλογκ".

4. "ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και συνεχίζει να είναι δίπλα της και όχι δίπλα στην εκκλησία και στο ΛΑΟΣ για να αλλάξει το βιβλίο της έκτης δημοτικού όπως τοΚΚΕ".

5. "Βλάκα, ε βλάκα. Που έχεις το θράσος να μιλήσεις και για αγώνες. Συνοδοιπόρε του φασισμού και του όπιου του λαού".

6. "Μαρξιστή του κώλου".

7. "τους αγώνες που δεν μπορεί να καπελώσει το ΚΚΕ απλά τους αγνοεί, πάγια φασιστική τακτική επαναστάτη του κώλου".

8. "Τα σκουπίδια του Ριζοσπάστη δεν αποτελούν είδηση, τέτοιες προβοκάτσιες δεν κάνει ούτε ο ελεύθερος τύπος, είσαστε πρωτεργάτες και ούτε ο Γκαίμπελς δεν μετράει μπροστά σας".

9. "Καταπληκτικό το αμερικανικό κολλέγιο, διαφορετικά δεν θα το προτιμούσε η Αλέκα για τα παιδιά της, φιλόλογος είναι η κοπέλα, κάτι παραπάνω θα ξέρει, τα λεφτά δεν ξέρω που τα βρήκε".

10. "Ποια επιρροή στην κοινωνία ρε καημένε, απλά ήταν μια ψήφος διαμαρτυρίας και θα μας τα πρήξετε. Απλά ήταν πολλοί οι απογοητευμένοι του δικομματισμού και στραφήκαν σε εσάς".

11. "Είσαι κάτι χειρότερο, ένας κομμουνιστής που από την πολύ πρέζα που σας δίνουν δεν μπορείς να πάρεις χαμπάρι τι γίνεται στον κόσμο, δεν πειράζει κάποια στιγμή υπάρχει η πιθανότητα να ξυπνήσετε. Για την ώρα μπορείς να πας διακοπές σε κάποια χώρα του ανύπαρκτου σοσιαλισμού, αλήθεια έχει μείνει καμιά;".

12. "Εγώ δεν περιμένω να μάθω απολύτως τίποτε από εσένα γιατίδεν έχεις μάθει να σκέφτεσαι και να γράφεις επιχειρήματα, απλά αναμασάς όποια μαλακία γράφει η κωλοφυλλάδα σας, ο Ριζοσπάστης, χωρίς να σκέφτεσαι αν είναι σωστά ή λάθος".

13. "Το κακό με εσάς είναι ότι δεν έχεται μάθει από κριτική σκέψη, ούτε έχετε μάθει να αντιπαρατίθεστε με επιχειρήματα, στο επίπεδο αυτό μέχρι και το ΛΑΟΣ είναι πολύ καλύτερο".

Αυτά, λοιπόν, είναι δείγματα "κριτικής σκέψης" και "αντιπαράθεσης με επιχειρήματα". Μέτρησα 13 με την υπογραφή του πολιτικού ααναλυτή (παραβλέποντας εκείνα που πιστώνονται σε "ανώνυμους") όχι γιατί δεν του ανήκουν (άλλωστε, μόλις τον πήρα χαμπάρι εγκατέλειψε την ανωνυμία και άρχισε να υπογράφει) αλλά επειδή είναι απλά μια επανήληψη των παραπάνω.
Αυτά να τα βλέπετε εσείς παλιοκουμουνιστές που επιμένετε στον ξύλινο λόγο.

ΥΓ: Ο πολιτικός λόγος του επικριτή μας εξαντλείται έξω από τα όρια του blog του. Αν επιχειρήσετε να "επιχειρηματολογήσετε" με την "κριτική σκέψη" που καταθέτει εκείνος εδώ, θα διαβάσετε μόνο εσείς τα σχόλια σας επειδή
"ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ανώτατο στάδιο της "ανανεωτικής κουλτούρας". (Βλαντίμιρ Ιλίτς Akamas)
"Ένας ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ πλανιέται πάνω από την Κουμουνδρούρου"
(Κάρολος Akamas Μαρξ)

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΟΧΗ ανάλυση Αμετανόητε.

Αμετανόητος - Ακάματος 1-1.

Σας "την είπε" κανονικά και ακάματα, του "την είπατε" αμετανόητα και κανονικά! :)

Πάντως για το θέμα του ΟΚΑΝΑ εξεπλάγην που διάβασα όσα έγραψες, αν μη τι άλλο γιατί σίγουρα πρέπει να αποτελούν πρόσφατη εξέλιξη. Από τα λίγα που ξέρω, πράγματι το χασίς βλάπτει ορισμένα εγκεφαλικά κύτταρα, ΔΕΝ είναι τόσο αθώο όσο νόμιζε η επιστήμη τα τελευταία χρόνια (μέχρι πολύ πρόσφατα - και με αποκορύφωμα μια γνωστή μελέτη Βρεττανικού ινστιτούτου που "τάραξε τα νερά").

Επομένως, αν μπορούμε να καταλογίσουμε κάτι στον Ψαριανό (για τις πλακατζίδικες -όπως φαίνεται- δηλώσεις του) είναι η απουσία ή αμέλεια ενημέρωσης.

Ε, αυτό είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από όσα του καταλογίζεις. ΔΕΝ έδρασε σαν 'προπαγανδιστής ναρκωτικών' αν δεν ήξερε καν τα τελευταία πορίσματα της επιστήμης (που κι αυτά είναι αμφιλεγόμενα).

Γεγονός παραμένει ότι θα ήθελα από το ΚΚΕ να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο αποποινικοποίησηςν του ΑΠΛΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ναρκωτικών, χωρίς απαραίτητα να αφεθεί και το εμπόριο ελεύθερο. Διότι -για να μην ξεχνιόμαστε- την ώρα που εσείς... πλακώνεστε ιντερνετικά, άνθρωποι κυριολεκτικά σαπίζουν ή πεθαίνουν στις φυλακές χωρίς σοβαρό λόγο, και γίνονται μάλιστα ναρκομανείς ΜΕΣΑ στη φυλακή.

Εγώ δεν έχω απωθημένα κατά του ΚΚΕ, επομένως θέτω το θέμα επί τάπητος, ελπίζοντας ότι θα τύχει κάποιας σοβαρής εξέτασης. Αν πάλι έχω λάθος σε κάτι, ελεύθερα διορθώστε το! :)

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ omadeon:
Πολλά τα ζητήματα γι αυτό ας προσπαθήσω να τα βάλω σε μια σειρά:

1. Δεν είναι καθόλου πρόσφατη εξέλιξη η θέση του ΟΚΑΝΑ. Αυτή την άποψη έχουν από καταβολής τους ΟΛΕΣ οι κοινότητες απλά μιλώ για τον ΟΚΑΝΑ επειδή έχω πληροφόρηση από τα "μέσα" (η γυναίκα μου είναι θεραπεύτρια εκεί). Και την έχουν πολύ πριν τη μελέτη του Βρεττανικού ινστιτούτου που δημοσιεύθηκε πρόσφατα. Σε σχέση με τις βλάβες που προκαλούν δεν υπάρχει απολύτως κανένας διαχωρισμός για τους θεραπευτές. Την καραμέλα των "σκληρών-μαλακών" την πλασάρουν κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις για άλλους λόγους.

2. Διάβασα το post που μας παρέπεμψες αφού είχα γράψει την απάντηση στο σχόλιο σου. Η γνώμη μου είναι πως δεν πρόκειται για "ομολουγουμένως λίγο αυστηρά στο ΚΚΕ" σχόλια αλλά για άγρια πολεμική στις θέσεις του κόμματος τις οποίες δεν γνωρίζεις καν από πρώτο χέρι. Εξηγούμαι: Μιλάς από τη σκοπιά της υπεράσπισης του απλού χρήστη θεωρόντας πως το ΚΚΕ τον βάζει στο ίδιο τσουβάλι με τους ναρκέμπορους. Μέγιστο ΛΑΘΟΣ. Αν έμπαινες στον κόπο να μελετήσεις τις θέσεις του ΚΚΕ διαβάντες τες κι όχι ακούγοντας τες από τρίτους που έχουν συμφέρον να τις διαστρεβλώνουν, θα έβλεπες πως το ΚΚΕ ασκεί κριτική στους "αντιναρκωτικούς" νόμους που κάνουν ακριβώς αυτό. Εξαντλείται η αυστηρότητα στους χρήστες (που σε τελική ανάλυση είναι τα θύματα και τα άτομα που έχουν ανάγκη στήριξης) ενώ σεσημασμένοι ναρκέμποροι κυκλοφορούν ελεύθεροι είτε συλλαμβάνονται για τα μάτια του κόσμου και σε λίγο παίρνουν 15ημερες άδειες για να ρυθμίζουν τα "μαγαζιά" τους. Επίσης, το ΚΚΕ ρίχνει τεράστιο βάρος στην πρόληψη παρά στην καταστολή. Κι ακριβώς επειδή μιλάει για πρόληψη, είναι κάθετα αντίθετο με όποιον μιλά για σκληρά και μαλακά στρέφοντας τη νεολαία αρχικά στα "ακίνδυνα" που είναι ο προθάλαμος των θανατηφόρων.

3. Μου προξένησε κατάπληξη η αντίφαση σου. Αφενός είσαι αντίθετος στο να παίρνεις ναρκωτικά προτιμόντας υγιεινές μεθόδους (όπως η χειμερινή κολύμβηση) κι αφετέρου δικαιολογείς εκείνους που καταφεύγουν σ' αυτά (ή -έστω- την "ελαφρή μοφή τους). Χαρακτήρισες μάλιστα και το συντάκτη του Ριζοσπάστη ως άτομο πρέπει να το συμμαζέψει η Α.Π. Όλα αυτά δείχνουν πως δεν έχεις ενημέρωση για τις θέσεις του ΚΚΕ αλλά πανεύκολα το στήνεις στον τοίχο για πράγματα που ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ πως λέει. Αντιδιαλεκτικό δεν είναι; Την ίδια ανοχή νομίζω πως δείχνεις και σε άτομα που πλασάρουν αυτή τη "φιλολογία" προφανώς επιδή έχεις πειστεί πως όσοι υπερασπίζονται τον διαχωρισμό και τελικά την αποποινικοποίηση της κάναβης είναι προοδευτικοί ενώ οι αντίθετοι είμαστε φορείς της ανελευθερίας. Επ' αυτού να πω μόνο πως είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Ολλανδίας που σταδιακά απελευθέρωσε τα "μαλακά" και στη συνέχεια έπέτρεψε την πρόσβαση και στα "σκληρά" (με το ακαταμάχητο επιχείρημα πως έτσι χτυπιούνται τα κυκλώματα των εμπόρων). Τα ποσοστά των χρηστών ανέβηκαν δραματικά μετά τις απελευθερώσεις και τώρα μελετώνται τρόποι αντιμετώπισης τους (αυτά είναι στοιχεία της ΕΕ και οργανώσεων αντιμετώπισης των ναρκωτικών, όχι του ΚΚΕ).

4. Εξίσου περίεργη είναι η ευκολία με την οποία σπεύδεις να δικαιολογήσεις τον Ψαριανό για τις ενέργειες του (δεν ήξερε, έκανε πλάκα κλπ). Και, μάλιστα, μην έχοντας δει την επίμαχη εκπομπή όπως παραδέχεσαι. Λοιπόν, όσοι την είδαν, πρόσεξαν έναν τύπο που προσπαθούσε απεγνωσμένα να χτίσει προφίλ "αμφισβητία" και μάλιστα η σκηνοθεσία ήταν κακή (καθόταν με το δημοσιογράφο απέναντι από τη βουλή πίνοντας μπύρες, πανηγύριζε στο γήπεδο τα γκολ της ΑΕΚ μόνο που τα πλάνα ήταν μονταρισμένα καθώς όλοι είχαν ξεχάσει μια σημαντική λεπτομέρεια: ο τύπος φορούσε τα ίδια ρούχα συνεχώς. Είτε δεν έχει άλλα, είτε η εκπομπή τον ακολουθούσε επί μήνες).

5. Φαίνεται πως και οι δηλώσεις περί Καλαματιανής φούντας ήταν ενταγμένες στο στόχο αυτό. Κι ακριβώς για αυτό το λόγο ήταν ΠΑΝΑΘΛΙΕΣ. Αν ο τύπος δεν "πίνει" γιατί τα λέει αυτά στα παιδάκια του κόσμου; Αν "έπινε" και δεν έπαθε τίποτα, ποιος μας λέει πως τα παιδιά μας έχουν τις δικές του αντοχές και δεν θα κυλιούνται στα πεζοδρόμια της Κουμουνδούρου; Προσωπικά πιστεύω πως ο Ψαριανός μαζί με άλλους "δημοσιογράφους" σαν τον Αναστασιάδη, τον Ρουμελιώτη, τον Κωστόπουλο ή τον Αναγωνστάκη είναι μια παρέα ΔΗΘΕΝ. Άνθρωποι που όταν ήταν παιδιά δεν τους έπαιζε κανένα άλλο παιδί, άνθρωποι γεμάτοι συμπλέγματα κατωτερότητας που όταν η ζωή τους τα γύρισε, βάλθηκαν να χτίσουν το προφίλ του "μέσα σ΄όλα" τύπου (αλλά αυτό είναι θέμα ενός μελλοντικού post). Όπως παρατήρησε και η Niemandsrose, ο Γ.Ψ. παραδέχεται πως σέβεται την κόρη του και μπροστά της είναι υποδειγματικός πατέρας. Τα δικά μας τα παιδιά γιατί δεν τα σέβεται; Αυτά είναι οι μελλοντικοί πελάτες των προϊόντων της Ηλείας και της Καλαμάτας ενώ η κόρη του όχι; Ας αφήσει, λοιπόν, τις "πλάκες" για τα υποκείμενα του υποκόσμου.

6. Εν τέλει, το ερώτημα μου "μπορεί κάποιος καλυπτόμενος από τη βουλευτική ασυλία να βυσοδομεί κατά της κοινωνίας και να προπαγανδίζει δρόμους που οδηγούν στο περιθώριο και τον θάνατο των νέων παιδιών;" ακόμα περιμένει απάντηση. όχι μόνο από σένα. Κυρίως από τους ανευθυνο"υπεύθυνους".

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

Συγγνώμη. Η παρατήρηση για την κόρη του Ψαριανού ήταν της Dark Maiden Nienandsrose.
Μπέρδεψα δυο αξίσου αγαπητές κυρίες.
Ελπίζω να με συγχωρήσουν και οι δυο :)

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

Dark Maiden Nienandsrose =
της Dark Maiden, όχι της Nienandsrose.

Είναι να μην κάνεις το πρώτο λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα μου άρεσε η σοβαρή και κόσμια τροπή της συζήτησης και θα ήθελα να αναλάβω τις ευθύνες μου, αλλά και να επισημάνω κάποιες άλλες ευθύνες.

Κοίταξε αμετανόητε, μπορεί κάλλιστα να έχεις δίκιο (και μάλλον έχεις) σε αυτή τη ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ λεπτομέρεια, ότι το ΚΚΕ δεν "κυνηγάει" τον απλό χρήστη αλλά μόνο τον ναρκέμπορο, και σαφώς δεν κατανόησα ότι κάνει μία τέτοια σημαντική διευκρίνηση, αν ισχύει τόσο πολύ όσο λες.

Παρόλ' αυτά, γνώμη μου είναι ότι... τόσο εγώ όσο και άλλοι, ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ να τα εξηγήσετε σωστά, προβάλλοντας τα ουσιώδη σημεία, είναι επόμενο να σχηματίζουμε λάθος εντυπώσεις.

ΠΟΣΟ λάθος όμως? Δημιουργείς ολόκληρο θέμα, τσουβαλιάζοντας ΟΛΗ την αριστερά πλην ΚΚΕ σαν... μαστούρηδες και μετά... έρχεσαι να πεις ότι "το ΚΚΕ δεν κυνηγάει τον απλό χρήστη".

Μα... αγαπητέ αμετανόητε, ΗΔΗ ΚΥΝΗΓΑΣ τον "απλό χρήστη" και μάλιστα... χωρίς καν απόδειξη ότι ΕΙΝΑΙ χρήστης (εν προκειμένω τον Ψαριανό και την εκτός-ΚΚΕ-αριστερά). Πέταξες και την (απαραίτητη) σποντίτσα για τον Γιωργάκη με τη φούντα στο μπαλκόνι του (πράμα που δεν με ενοχλεί προσωπικά, αφού... δεν με αφορά καν το άτομο) και... μετά λες ότι "δεν κυνηγάτε τους απλούς χρήστες".

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΗΔΗ το κάνετε, αλλά επαναλαμβάνω, γίνεστε ΚΑΙ συκοφάντες ΚΑΙ τρομοκράτες ΑΘΕΛΑ ΣΑΣ. ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΘΕΛΑ ΣΑΣ βέβαια (κι ας διαφωνεί ο ακάμας με τούτο που λέω) με ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΑΘΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Αν περιμένετε να κερδίσετε ψήφους κολλώντας την ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΗ και ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΡΕΤΣΙΝΙΑ του πρεζάκια ή του χασικλή σε... ΟΛΗ την Αριστερά εκτός ΚΚΕ, ή σε άτομα που ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ είναι παραπληροφορημένα, όπως λέτε, τότε... απλώς εντείνετε το ίδιο το πρόβλημα κατά του οποίου διαμαρτύρεστε. Δηλαδή -ΤΙ άλλο- τη συκοφάντηση και περιθωριοποίηση του ΙΔΙΟΥ του ΚΚΕ.

Εμείς δεν είμαστε ΠΑΝΤΑ τόσο επιμελείς στο να ψάχνουμε αλήθειες. Εγώ... έφαγα ολόκληρη μέρα με αλήθειες για ένα άλλο θέμα, που απασχόλησε σήμερα τη μπλογκόσφαιρα, αμελώντας και δουλειές, αλλά... για να ψάξω ΟΛΑ όσα λες δεν υπήρχε χρόνος. Μπορεί ΚΑΛΛΙΣΤΑ να μην καταφέρεται ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ το ΚΚΕ κατά του χρήστη χασίς, αλλά... εξισώνοντας εντελώς τυφλά το χασίς με τα σκληρά ναρκωτικά, με βάση ακραίες απόψεις (διότι άλλο θέμα η βλαβερότητα, ΑΛΛΟ η εθιστικότητα, η ο βαθμός βλαβερόρητας κλπ)... και ενορχηστρώνοντας "επιθέσεις κάτω από τη ζώνη" π.χ. κατά του Ψαριανού (όσο κι αν έχει τρωτά σημεία - εσείς διαλέξατε το πιο ύπουλο)...
Το μόνο που καταφέρνετε ρε παιδιά είναι το αντίθετο όσων σας ωφελούν.

Εγώ είμαι ΥΠΕΡ του ΚΚΕ, δηλαδή υπέρ της επιβίωσής του, της συμμετοχής του στη Βουλή και όλα τα συναφή. Αλλά... ΠΡΙΝ τις εκλογές το ΜΟΝΟ που κάνατε είναι να επιτίθεστε υπερβολικά στο ΣυΡΙΖΑ, και τώρα, μετά τις εκλογές, το μόνο που κάνετε είναι να ρίχνετε μαζική λάσπη ότι οι άλλοι αριστεροί είναι χασικλήδες. ΔΕΝ είναι σωστά πράματα αυτά, ρε παιδιά.

ΜΑΚΑΡΙ το ΚΚΕ να έχει τις σωστές θέσεις, και εγώ με ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ να τις ξεκαθαρίσω και να τις προβάλλω ακόμη (όπως έκανα ήδη για άλλη σου θεμιτή έκκληση για το δάσος της Στροφυλιάς -όπου παρεμπιπτόντως εντελώς συμπτωματικά μίλησα με φίλους που ΠΗΓΑΝ εκεί ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ τις πυρκαγιές και... ΕΦΡΙΞΑΝ με την πλήρη ανυπαρξία δασικής προστασίας)!!!!

ΟΚ? :)

Νίκος Σαραντάκος είπε...

Αμετανόητε, επειδή με είχες ρωτήσει πενήντα ποστ παραπάνω, άσε τη φούντα και δεν είναι το βασικό. Μην το κάνεις πρωτεύον. Το βασικό είναι αν σκεφτόμαστε ότι 8+5=13 ή όχι. Εγώ κάνω την πρόσθεση. Αλλοι, και είναι πολλοί, και όχι μόνο απο το ΚΚΕ, κοιτάνε μόνο το 8 ή μόνο το 5.

Από την άποψη αυτή, έχει κι άλλα αξιοπερίεργα να σχολιάσεις η νέα βουλή, όχι μόνο τον Ψαριανό και τους Σύριζους.

ν.σ.
ΥΓ Ο Ακάμας είναι τρόλης και χαζός, χάνεις τον κόπο σου.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ omadeon:

Χαίρομαι κι εγώ για τη σοβαρή τροπή της κουβέντας αν και -επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά- ο σκοπός του post ήταν άλλος (γι αυτό και το σαρκαστικό του ύφος: ο σαρκασμός είναι ένα όπλο για να μην τραλαθούμε, να μην ανεβαίνει η πίεση μας και για να μην εκφραζόμαστε με απρέπεια όπως μερικοί-μερικοί).
Λες ότι τα βάζω με "τον "απλό χρήστη" και μάλιστα... χωρίς καν απόδειξη ότι ΕΙΝΑΙ χρήστης (εν προκειμένω τον Ψαριανό και την εκτός-ΚΚΕ-αριστερά". Δε θα τόκανα αν ήταν ένας οποιοσδήποτε χρήστης που είχε ανάγκη βοήθειας και δεν το κάνω σε κανέναν από αυτούς. Δυστυχώς η γειτονιά μου είναι γεμάτη από χρήστες θανατηφόρων ουσιών και μιλάω με πολλούς από αυτούς με διάθεση να συμβάλλω -αν μπορώ κι οι ίδιοι το θέλουν- στο να μπει ένα τέλος στο μαρτύριο τους πριν μπει τέλος στη ζωή τους. Απ' όσα σου είπα, για τον Ψαριανό κατάλαβες πως ανήκει σ΄αυτή την κατηγορία;
Για τα περί τσουβαλιάσματος της εκτός ΚΚΕ αριστεράς στο χώρο των υμνητών της φούντας τα είπα παραπάνω και δεν υπάρχει λόγος να τα επαναλάβω. Αν εγώ και κάποιοι ομοϊδεάτες μου είμαστε αυστηροί ή ακόμα και σκληροί μαζί τους, έχουμε τις ευθύνες μας (αν και δεν εκπροσωπούμε επίσημα τον πολιτικό μας φορέα. Είμαστε bloggers που λέμε την προσωπική μας αποψη που πολλές φορές είναι πιο σκληρή από τον political correct λόγο του κόμματος). Σκέψου, όμως, πως και αρκετοί από την άλλη μεριά έχουν ανάλογες ευθύνες στο ζήτημα όταν επιχειρούν να δικαολογήσουν τα αδικαιολόγητα στη βάση ενός κομματικού πατριωτισμού. Λένε για μας πως είμαστε μονολιθικοί και χωρίς προσωπικές απόψεις και ενστάσεις. Θα νοιώθατε μεγάλη έκπληξη αν μπορούσατε να μας παρακολουθήσετε να κρτικάρουμε επικοδομητικά αλλά αρκούντως έντονα (μέσα στα κατάλληλα όργανα και διαδικασίες) στάσεις εκπροσώπων μας που φαλτσάρουν δημόσια (ή τουλάχιστον φαίνεται πως φαλτσάρουν). Θα επαναλάβω το παράδειγμα (επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως): αν ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει δημόσια όχι στέλεχος, αλλά μέλος ή φίλος του ΚΚΕ θα είχε γίνει χαμός όχι από εξωκομματικούς αλλά από μας (κι ίσως τότε κάποιοι να μιλούσαν για "αλληλοσπαραγμό" γιατί βλέπεις τα φέρνουν πάντα όπως τους βολεύει). Εδώ δεν υπήρξε ΜΙΑ αντίδραση -έστω απλού blogger- που να λέει "ρε παιδιά μπας το παράκανε ο Γρηγόρης;". Εμείς, λοιπόν, φταίμε αν γενικεύουμε το περιστατικό; Χωρίς να θέλω να γίνω σαν τον (α πα πα) Βύρωνα, να ρωτήσω καλοπροαίρετα γιατί ο ΣΥΝ είναι το μόνο ίσως κοινοβουλευτικό κόμμα που δεν μιλά καθαρά για τα σκληρά και μαλακά ναρκωτικά; Αυτή η σύγχυση τον εξυπηρετεί;

Σχετικά με το πώς προωθούνται οι θέσεις του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά: Είναι δυστυχώς γεγονός πως η προπαγάνδα υπέρ των "μαλακών" έχει πλασαριστεί έξυπνα επικοινωνιακά ώστε η άλλη άποψη να ακούγεται σαν "ξύλινος λόγος". Ξέρεις γιατί; Αυτοί έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα: μπορούν να πλασάρουν τη θέση τους συνθηματολογικά με μια φράση χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να την στηρίξουν. Από την άλλη για να αποδείξεις το αντίθετο πρέπει να μιλήσεις επί της ουσίας και να πεις πολλά. Δεν καθαρίζεις μ ένα σύνθημα τύπου "η ζωή είναι μαγκιά" που θα μπορούσε να σημαίνει τα πάντα και να το λέει οποιοσδήποτε. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τις θέσεις του ΚΚΕ για το ζήτημα αλλά και όλων εκείνων που αντιτίθενται στο διαχωρισμό.

Η φράση σου "εξισώνοντας εντελώς τυφλά το χασίς με τα σκληρά ναρκωτικά, με βάση ακραίες απόψεις (διότι άλλο θέμα η βλαβερότητα, ΑΛΛΟ η εθιστικότητα, η ο βαθμός βλαβερόρητας κλπ)... και ενορχηστρώνοντας "επιθέσεις κάτω από τη ζώνη" π.χ. κατά του Ψαριανού" δείχνει πως ελάχιστα ως καθόλου πρόσεξες όσα σου είπα πρωτύτερα ή πως η προπαγάνδα τους είναι πολύ βαθιά ριζωμένη μέσα σου. Αυτό δεν είναι μομφή, είναι διαπίστωση.

ΥΓ: Για τα χάλια της δασικής προστασίας στη Στροφυλιά: ρώτα τους φίλους σου ποιοι περιπολούσαν νύχτες εκεί. Θα σου πουν πως ήταν πολίτες, μικροί και μεγάλοι, νέοι και γέροι. Ο κρατικός παράγοντας ΑΠΩΝ (ίσως αυτό ήταν ευτύχημα γιατί τελικά το δάσος γλύτωσε). ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. Για κάθε δασική περιοχή σε κάθε σημείο της ελλάδας. Αλλά, τι τα λέω; Τα αποτελέσματα του μαύρου καλοκαιριού μιλάνε καλύτερα.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Νίκος Σαραντάκος:
Αγαπητέ μου Νικόλα. Νομίζω πως και η φούντα είναι από τα βασικά σημεία όχι τόσο μιας πολιτικής συζήτησης αλλά κυρίως ζήτημα ζωής (ή θανάτου).
Κι εγώ ανήκω σ' αυτούς που δεν αθροίζουν το 8+5 επειδή υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για την από τα κάτω ενότητα εκείνων που θέλουν να αγωνιστούν για μια καλύτερη κοινωνία (όσο φτάνει το μπόι του καθενός). Εγώ εκφράζω αμφιβολίες για το πόσο κάποιοι μέσα στο 5 νοιώθουν την ανάγκη για κάτι τέτοιο. Οι πανηγυρισμοί τους και η υπεροψία τους μετά τις εκλογές εμένα μου δίνει αρνητικά μηνύματα. Πολλοί βλέπουν αυτό το 5 ως "νίκη" όχι απέναντι στους αντίπαλους ταξικούς πολιτικούς σχηματισμούς αλλά απέναντι στο 8. Δε θα ισχυριστώ πως και κάποιοι μέσα στο 8 δεν έχουν ανάλογες αντιλήψεις. Μιλάω πάντα για τους κάτω.
Στα μαθηματικά δεν μπορείς να αθροίσεις ανόμοια πράγματα. Το μαγγανοπήγαδο της ζωής είναι αυτό που θα δείξει αν το 8 και το 5 είναι ομοειδή και μπορούν να αθροιστούν ή όχι.

Πράγματι, υπάρχουν περίεργα στη νέα βουλή. Τόσο σε πρόσωπα όσο και σε καταστάσεις. Ήδη μίλησα για ένα από αυτά πριν μας απασχολήσει τόσο ο Ψαριανός. Θα επανέλθω και με άλλα φαινόμενα (αν και προσπαθώ να αποφύγω προς το παρόν τις αναφορές στο 5ο κόμμα γιατί φοβάμαι πως θα ξεφύγω τελείως). Φοβάμαι, όμως, πως σύντομα θα μας αναγκάσουν όλους να ασχοληθούμε μαζί τους.

ΥΓ: Δεν έχω ξανακούσει το χαρακτηρισμό "τρόλης". Φαντάζομαι πως είναι κάτι αρνητικό, αλλά θα ήθελες να μου εξηγήσεις τι σημαίνει; Ανησυχώ μήπως παραγέρασα και χάνω νέες εκφράσεις. :)

Ανώνυμος είπε...

Πάλι βλέπω θετικό το ύφος της συζήτησης. Λοιπόν, επειδή θεωρείς πως είμαι παραπληροφορημένος, ΔΕΝ έχω πρόβλημα να μάθω περισσότερα για το θέμα που συζητάμε. Ισα-ίσα, έχω κάτι φίλους σε άλλη πόλη που -χρόνια τώρα- κάνουν εντελώς περιστασιακή χρήση χασίς χωρίς κανένα απολύτως εθισμό (και μάλιστα δεν καπνίζουν κανονικά τσιγάρα) και... χρόνια τώρα είχαμε κάποιες διαφωνίες αν πράττουν καλώς ή όχι, διότι -ευγενικά αρνούμενος να συμμετέχω όποτε τους βλέπω, αραιά και που- τους αναφέρω τα στοιχεία που διάβασα για τη βλαβερότητα του χασίς, και το θέμα είναι φλέγον.

Είμαι ανοιχτός σε λινκς ή άλλα στοιχεία που μετά χαράς θα τα κοιτάξω, αλλά... νομίζω ότι ΔΕΝ είναι παραπληροφόρηση το γεγονός ότι τα σκληρά ναρκωτικά και το χασίς είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. Νομίζω -ίσα ίσα- ότι η εξίσωση των δύο είναι παραπληροφορημένη. Κι αυτό στο λέω γιατί... περιστασιακούς χρήστες χασίς γνώρισα πολλούς, αλλά... ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ "περιστασιακό χρήστη" άλλων ουσιών που είναι σίγουρα εθιστικές και απείρως πιο επικίνδυνες σε όλους.

Το θέμα θα ερευνηθεί και -σε διαβεβαιώ- κανένα συμφέρον δεν έχω να είμαι 'παραπληροφορημένος'. Ισα-ίσα, ΚΑΘΕ συμφέρον έχω να ξεκαθαριστεί το θέμα, ενώ και η συζήτηση έγινε εποικοδομητική...

Εμ, ΠΩΣ -άλλωστε- θα ερχόταν εδώ να σχολιάσει και ο... μόνιμος μαΪντανός του Διαδικτύου (από αρχές δεκαετίας 90) κ. Σαραντάκος? :)

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ omadeon:
Νομίζω πως μπορώ να βοηθήσω σ' αυτό (τι στο καλό τα έχουμε τα "μέσα";) Σύντομα να περιμένεις στοιχεία.

ΥΓ: Ο "μόνιμος μαΪντανός του Διαδικτύου (από αρχές δεκαετίας 90) κ. Σαραντάκος" είναι ένας πολύ αγαπητός φίλος από τα χρόνια των FORUMS με τον οποίο ξαναβρεθήκαμε πρόσφατα.

Νίκος Σαραντάκος είπε...

Αμετανόητε, τρόλης είναι δική μου παραλλαγή (εθνικιστική πες την), οι πολλοί το λένε troll ή τρολ. Τρολ είναι τα βρομερά και τρισάθλια τερατάκια που παραφυλάνε στις γέφυρες, είναι ομως και εκείνος που γράφει σε ένα φόρουμ/ιστολόγιο/οτιδήποτε με βασικό σκοπό να πάει κόντρα και να προβοκάρει.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Νίκος Σαραντάκος:
Χαχα πολύ καλό.
Σ' ευχαριστώ Νίκο.
Γηράσκω αεί διδασκόμενος.

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ: Ο "μόνιμος μαΪντανός του Διαδικτύου (από αρχές δεκαετίας 90) κ. Σαραντάκος" είναι ένας πολύ αγαπητός φίλος από τα χρόνια των FORUMS με τον οποίο ξαναβρεθήκαμε πρόσφατα.

Οταν λες "αγαπητός φίλος" ΤΙ εννοείς; Τον γνώρισες και στη ζωή (εκτός διαδικτύου); ;)

Α ρε αμετανόητε, είσαι και νιούμπης να'ούμε, ακόμη... :)
(δεν ξέρεις ΤΙ είναι τρολ)
χεχε

Κοίταξα προ ολίγου την αρχή αυτού του ποστ και τις πολεμοχαρείς κραυγές κατά της "μαστούρικης αριστεράς". ΜΕ τέτοια... σκληρά ναρκωτικά δαιμονοποίησης τα βγάζετε ρε παιδιά;

Ρε τον ρόσεαν, ΟΛΗ τη γλίτσα της λίστας Χελλάς έφαγε στη μάπα, ΤΙΠΟΤΕ δεν έμαθε ακόμη! :)
(καλώς τον, ένιγουαίη...)

Ανώνυμος είπε...

Omadeon,
είσαι ο μόνος οπαδός του συριζα που βλέπω πως συζητάς. Και έχει μεγάλη σημασία αυτό. Εξηγούμαι.
Είναι λάθος, κατ' αρχήν, αυτό που λες ότι προεκλογικά ασχολούμαστε διαρκώς με τον συριζα. Στις εξορμήσεις μας, όσο γνωρίζω, με τον κόσμο δεν συζητούσαμε για το κόμμα αυτό, αλλά για τα προβλήματα που ο κόσμος έχει και για τις θέσεις του ΚΚΕ. Ουδείς ζήτησε τη θέση μας για το συριζα, εκτός από κάποιους λίγους, ουδέποτε ανοίξαμε τέτοιο ζήτημα εμείς. Από εκεί και πέρα, σε πολιτικό επίπεδο -το αντιλαμβάνεσαι κι εσύ- είναι προφανές ότι θα ασκήσουμε κριτική ΚΑΙ στον συριζα. Το ότι όμως ασχοληθήκαμε ΜΟΝΟ με αυτόν ήταν κάτι που τεχνηέντως πλάσαραν τα ΜΜΕ.
Αντιθέτως, προεκλογικά (ιδίως τις 2-3 μέρες πριν την κάλπη) έγινε ομαδικό πέσιμο στα ημερολόγιά μας από οργανωμένους συριζαίους που σε στιλ spam έστελναν σχόλια με διαφορετικά nick σε άρθρα μας που αφορούσαν όντως τον συριζα αλλά και σε άρθρα άσχετα με αυτά που ήθελαν να περάσουν. Και πιό πριν γινόταν αυτό αλλά σπανιότερα.
Μετεκλογικά, συνέχισε αυτή η δουλειά που, από όσο κατάλαβα, αποσκοπούσε στο εξής: Να ξεφεύγει η συζήτηση που αφορούσε κάποιο θέμα και να πάει η κουβέντα γύρω από τον σύριζα, δήθεν ότι ντε και καλά δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο όλη τη μέρα. Στην αρχή, έπεσα στην λούμπα και απαντούσα σοβαρά, μετά κατάλαβα ότι μόνο στον χαβαλέ μπορείς να τους πάρεις τύπους σαν και αυτούς.
Είσαι ο μόνος έως τώρα, λοιπόν, που βλέπω ότι μπήκες να συζητήσεις με ΚΚΕδες. Δεν παίζει να μας πείσεις ή να σε πείσουμε -μέσω διαδικτύου δεν γίνονται αυτά τα πράγματα και αν γινόταν δεν θα ήταν καλό κοινωνικό σημάδι- αλλά μπήκες για να συζητήσεις και αυτό έχει σημασία, είτε είσαι οργανωμένος είτε όχι.

ΥΓ. Αμετανόητε, προσπαθώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που βλέπατε την πλάτη μας στο πρωτάθλημα. Δεν κάνω πλάκα. Πλάκα θα κάνω μετά το ματς με τη Βέρντερ (αν και μάλλον θα περιμένω και το ματς με την αρτμίντια, μη τυχόν γίνει καμιά στραβή :)))

Ανώνυμος είπε...

@Αμετανόητος:"Πολλοί βλέπουν αυτό το 5 ως "νίκη" όχι απέναντι στους αντίπαλους ταξικούς πολιτικούς σχηματισμούς αλλά απέναντι στο 8. "

Παραθέτω ένα κομμάτι από τις εκτιμήσεις της ΚΟΕ (συμμετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ), σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ, για να συμφωνήσω με την παραπάνω άποψή σου:
"[..]Ο στόχος όμως να εμφανιστεί σα μοναδικός και αποκλειστικός αριστερός φορέας και δύναμη δεν επιτεύχθηκε [..]"
Αν και δεν είμαι μέλος του ΚΚΕ για να γνωρίζω ακριβώς τις θέσεις του, θα ήθελα να με ενημερώσει κάποιος, πότε διατυπώθηκε από το ΚΚΕ αυτός ο στόχος στην προεκλογική περίοδο, ή -για να πάμε και λίγο παλιότερα-ποιά απόφαση κομματικού οργάνου, συνεδρίου κτλ, διατυπώνει αυτήν την θέση.

"[…]Μάλιστα ζήσαμε τη σαστιμάρα των εκπροσώπων του όταν απέναντί τους είχαν μια καθαρή αριστερή αντιπολιτευτική γραμμή.[…]"
Κι εγώ αν είχα απέναντί μου τον Ψαριανό να κάνει καθαρή αριστερή αντιπολίτευση, την ίδια σαστιμάρα θα ένοιωθα. Μην σας πω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους, που γλίτωσαν το εγκαφαλικό.

Συνασπισμένοι, μέχρι πριν από λίγο καιρό,παρακολουθούσα με ενδιαφέρον το εγχείρημά σας.Όχι ότι θα σας ψήφιζα, αλλά πίστευα ότι ίσως κάπου να μπορείτε να βάλετε κι εσείς το λιθαράκι σας. Τελικά, καθημερινά διαπιστώνω ότι έκανα λάθος. Και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που αντιπαρατίθεστε. Κραυγές, βρισιές, πυροτεχνήματα,έλλειψη επιχειρημάτων. Φανταστείτε δηλαδή, ο πρόεδρός σας, να μην είχε δηλώσει δημόσια, ότι ο στόχος σας δεν είναι το ΚΚΕ! Ή μήπως το δήλωσε , μόνο και μόνο για να μαζέψει κανένα ψηφαλάκι από τους διαφωνούντες σε κάποια σημεία με το ΚΚΕ, οι οποίοι όμως συνεχίζουν να το στηρίζουν, σαν την αφεντιά μου; Και επειδή ασχολείστε πολύ με τα επικοινωνιακά παιχνίδια, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι σε αυτό το target group, αποτύχατε παταγωδώς! Και όχι μόνο αποτύχατε, αλλά όπως το πάτε, θα καταφέρετε (μαζί με τις αντικειμενικές συνθήκες, εννοείται)
να μας ξαναβγάλετε ξανά στο κλαρί. Και ξέρετε, τώρα, είμαστε πιο ώριμοι, πιο ανοιχτόμυαλοι, πιο υποψιασμένοι, πιο παθιασμένοι.Σας ευχαριστούμε!
ΥΓ1: Η χρησιμοποίηση εκ μέρους μου, του πρώτου πληθυντικού, στην παράγραφο για τους συνασπισμένους, έγινε για 2 λόγους:
1) Το "εμείς" είναι πολύ πιο ωραία και πιο σημαντική λέξη από το "εγώ"
2) Αναφέρεται σε ανθρώπους που γνωρίζω και που κάποτε ήταν μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ (όπως κι εγώ), και για διάφορους λόγους είχαμε πάει σπίτια μας. Θέλοντας λοιπόν να εκφράσω αυτόν τον μικρό κοινωνικό μου περίγυρο, πήρα το ρίσκο, να χρησιμοποιήσω τη λέξη "εμείς", χαρακτηρίζοντας αυτήν την ομάδα ανθρώπων. Φαντάζομαι, ότι οι δημοσκοπήσεις σας,(οι κανονικές, όχι αυτές που βγαίνουν στις τηλεοράσεις), επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων 30-60 χρονών, που είχαν περάσει από το ΚΚΕ, και που όλα αυτά τα χρόνια κράτησαν μια αξιοπρεπή στάση ζωής,
(αν έχει καμμιά αξία για σας η λέξη αξιπρέπεια), συμπορεύονται με το ΚΚΕ, κρατώντας τις όποιες διαφωνίες και επιφυλάξεις τους.
Και αν δεν το επιβεβαιώνουν οι δημοσκοπήσεις σας, ας βγουν τα παλιά μου συντρόφια, να με διαψεύσουν!

ΥΓ2)Αμετανόητε, ας βγάλει η Ιστορία ότι βρώμα θέλει.Άλλωστε την ιστορία την γράφουν οι νικητές. Αυτήν την ιστορία λοιπόν, την γράφω στα παλιά μου τα παππούτσια. Γι αυτό, συμφωνώ μαζί σου:"Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη".Να είσαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Για δες... Σαραντάκος, Omadeon, Αμετανόητος, εγώ... Ξαναμαζεύεται η παλιοπαρέα... :-) Αμετοανόητε ναι. Μπορείς να πεις τώρα ότι έχεις φτιάξει ένα... ενωτικό blog...!! :-)
Καλώς σας βρήκα όλους....!!!

Omadeon, επειδή έχω μάθει από την HELLAS, αποφεύγω να πέφτω σε προσωπικά flame wars. Όπως επίσης να παίρνω στα σοβαρά διάφορα βλαμμένα trolls. Με αυτά ασχολούμε μόνο σε κανένα RPG, ή σε κανένα βιβλίο φαντασίας, ή σε καμιά ταινία.

Επίσης, για τον ΣΥΝ... Εσύ βλέπεις δαιμονοποίηση του ΣΥΝ από εμάς, εγώ βλέπω συγκεκριμένες θέσεις... Να μην είχε θέση ο ΣΥΝ για αποποινικοποίηση, να πεις οτί τον δαιμονοποιούσαμε... Αλλά την έχει... Το εξοργιστικό βέβαια δεν είναι ότι την έχει απλά ο ΣΥΝ... Αλλά γενικά από διάφορες μεριές πάει να περάσει όλη αυτή η ναρκοκουλτούρα (ας κάνουμε και καναν μπάφο ρε παιδιά... δεν πειράζει... προοδευτικό είναι...)

Και άντε από τα ΜΜΕ, από ταινίες κλπ που πλασάρουν τον σύγχρονο life style, να το δεχτώ. Δικό τους σύστημα είναι, δεν περιμένω τίποτα άλλο... Αλλά να μου βγαίνει τώρα ο ΣΥΝ σαν αριστερή προοδευτική δύναμη και να προωθεί την ναρκοκουλτούρα, με εξοργίζει...

Νίκο Σαραντάκο. Το αν θα αθροίσουμε ΚΚΕ+ΣΥΝ δεν έχει απολύτως καμία σημασία... Αυτό που έχει σημασία είναι να αθροιστούν εργάτες, αγρότες, μικρομεσαίοι και να βγάλουν ένα άθροισμα ανατροπής του σημερινού συστήματος... Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε και χωρίς καμία προοπτική...

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

Πωπω!!! Τι γίνεται εδώ, ρε; Λίγες ώρες έλειψα και μου το κάνατε playground της αειθαλούς Αντιιμπεριαλιστικής Επιτροπής Συμπαράστασης στο Ίντερνετ (ΑΕΣΙ). Για τους νεότερους, η ΑΕΣΙ ήταν μια λίστα συζητήσεων που μέχρι πριν 8 (;) χρόνια μάζευε αρκετούς για κουβέντα γύρω από την αριστερά, ολίγον μπινελίκι ενίοτε και είχε όλα τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τέτοια στέκια. Κοίτα τώρα πώς τάφερε η ζωή και ξανασυντήθηκαν εδώ μέσα 4 πρώην "χρήστες" :)
Ελπίζω να μη χρειαστεί ν' αλλάξω το όνομα του blog σε Α.Ε.Σ.Α. (Αντιιμπεριαλιστική Επιτροπή Συμπαράστασης στον Αμετανόητο) :) :) :)

@ Ερυθρός: Συμφωνώ με όσα λες για τις προεκλογικές και μετεκλογικές επιδιώξεις του ΣΥΝ.
Για τα υπόλοιπα, κράτα μικρό καλάθι. Έχω χάσει το μέτρημα από τις φορές που δηλώνατε πρωταθλητές τον Αύγουστο και το Σεπτέμβρη αλλά το Μάη τα δάκρυα κυλούσανε ποτάμι. Θα θυμίσω μια ιστορική φράση του σημερινού υφυπουργού Αθλητισμού "κάποιοι αυτοανακηρρύσσονται πρωταθλητές καλοκαιριού. Εμένα με ενδιαφέρουν τα πρωταθλήματα του χειμώνα". Κράτα και μια πισινή. Το πρωτάθλημα δεν τελειώνει την 3η αγωνιστική. Παίζουν κι άλλες 27.

@ cris:
Αυτά που λέει η ΚΟΕ είναι δικές της εκτιμήσεις (μεταξύ ούζου και σουμάδας). Το ΚΚΕ ούτε έχει καμιά πολιτική απόφαση που να επιβεβαιώνει αυτές τις αρλούμπες ούτε τα μέλη και στελέχη του ξημεροβραδυάζονται για να ασχολούνται με τον ΣΥΝ και τις περικοκλάδες του.
Οι κύριοι αυτοί κρίνουν εξ ιδίων. Όπως έχουμε ξαναπεί, ΣΥΝ και άλλες "επαναστατικές" δυνάμεις δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης αν κάποια μέρα έπαυε να υπάρχει ΚΚΕ. Είναι μαθημένοι να ετεροκαθορίζονται. Γύρω από το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ (για διαφορετικούς λόγους). Η σαστισμάρα
δημιουργείται εύκολα σε μυαλά θολωμένα από την εμπάθεια.
Όπως γνωρίζεις, το ΚΚΕ μιλά για μια πολιτική υπέρ της εργατικής τάξης και κατά των συμφερόντων. Όποιος δε θέλει να τοποθετηθεί επ αυτού, "επαναστάσεις στα όνειρα του αναζητεί" που λέει κι ο Μπίρμαν.
Όλες αυτές οι κραυγές και οι πανηγυρισμοί είναι φαινόμενο μη πολιτικό. Παραπέμπει σε γήπεδα και εξέδρες. Προσπαθώ να θυμηθώ πότε εμείς κάναμε κάτι ανάλογο και δεν βρίσκω. Είμουν από τους λίγους που έζησαν το ξημέρωμα των εκλογών του 93 (τότε με το 2,97%) ΜΕΣΑ στη Θεμιστοκλέους κι έβλεπα κατηφή τα ίδια πρόσωπα που σήμερα ωρύονται για τη δημιουργια της "επαναστατικής αριστεράς". Δε θυμάμαι κανένα από μας να πανηγυρίζει που δεν μπήκαν (όσο κι αν το συστημα σκανδαλωδώς τους προμοτάρησε). Ούτε τότε το κάναμε ούτε θα το κάνουμε και στο μέλλον αν επανακάμψει το ΠΑΣΟΚ και τρυγήσει για άλλη μια φορά το χώρο.
Δε με ξενίζει καθόλου το "εμείς" που χρησιμοποιείς. Στο κάτω-κάτω εδώ μέσα τουλάχιστον εκπροσωπείς τη μεγάλη στρατιά των συντρόφων που επέστρεψαν εκεί που πραγματικά ανήκουν και "δικαιούσαι να ομιλείς" σε 1ο πληθυντικό.
ΥΓ: "Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη". Αυτό τους πονά ιδιαίτερα. Γιατί είμαστε πάντα ΕΔΩ και η παρουσία μας δεν τους επιτρέπει να κοροϊδεύουν κόσμο (μια απλή σύγκριση είναι αρκετή).

@ omadeon:
Όπως κατάλαβες, ήδη, το Νίκο Σαραντάκο τον γνωρίζω αρκετά για να τον θεωρώ φίλο όπως και τον rocean (καλά αυτόν τον ξέρω και in real life). Λιγότερο ξέρω εσένα αν και ακόμα έχω το Christodoulos Techno που έφτιαξες και μας έστειλες πριν χρόνια.

@ rocean:
"Αμετοανόητε ναι. Μπορείς να πεις τώρα ότι έχεις φτιάξει ένα... ενωτικό blog...!! :-)"
Όχι εγώ αγαπητέ μου. Ο Γρηγόρης τα κατάφερε. Οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε τη συμβολή του. Πάντως μην περιμένετε να σας κεράσω καλαματιανό για τα καλωσορίσματα :)

----------

Ουφ! Αρκετά με το "ενωτικό blog" μου. Αν υποψιαστώ πως θα με ανακαλύψουν και άλλοι παλιοί γνώριμοι από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και άλλους χώρους, θα κατεβάσω ρολά. "Κι αυτό είναι δέσμευση" που θάλεγε κι ο πρωθυπουργός με την ελιά στη μύτη :) :) :)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ξαναμπήκα να δω τι λέτε και μάλλον απογοητεύτηκα.

"Οπαδός του Σύριζα" και αρχίδια πατέρα ή του καράμπελα.

ΚΑΝΕΝΑΣ οπαδός ΚΑΝΕΝΟΣ.

Οσο για το ποστ, ε... ΔΕΝ είναι πολιτισμένο ποστ, πολεμοχαρές είναι, συκοφαντικό είναι. ΤΙ να κάνω τώρα, να πω ότι δεν είναι?

Να πω ότι δεν θεωρείτε όλη την αριστερά έξω από το ΚΚΕ... "αριστερά της μαστούρας"? Αφου εσείς το λέτε.

Προσωπικά έκανα κάποιες αναζητήσεις και βρήκα πως δεν είναι καθόλου απλό το θέμα της ποινικοποίησης, ούτε τόσο ξεκάθαρο όσο νομίζετε,τσουβαλιάζοντας χασίς με σκληρά κ.ο.κ. (μέχρι και την ελληνική γλώσσα θέλετε να αλλάξετε).

Δυστυχώς η παραπληροφόρηση που βρήκα μέχρι τώρα (π.χ. μέσα indymedia) οφείλεται κυρίως σε άγνοια ή σε φταίξιμο δογματισμού ορισμένων, μέσα στο ΚΚΕ και όχι όχι μόνο.
Ούτε το χειρότερο ακροδεξιό κόμμα δεν θα έβγαινε σε μία άλλη χώρα να επιδοθεί σε τέτοιο τσουβάλιασμα.

ΑΥΤΑ
(είναι αυτό που σε ρωτάνε "τι ομάδα είσαι" κι εσύ λες "εγώ είμαι με ομάδες ΑΛΛΗΣ χώρας")

Νίκος Σαραντάκος είπε...

Ρε καλώς τον Ρόσεαν και τις συνδικαλιές του (με την καλή έννοια της λέξης εν προκειμένω!)

Αμετανόητε, δεν ήταν 2,97% ήταν 2.94% και, ε, κάποιοι δικοί μας είχαν χαρεί τότε. Το αστείο: ο Αγγουράκης είχε ρωτηθεί πολύ νωρίς, ας πούμε στις 9 το βράδυ, τι προβλέπει για τον Συν και απάντησε, ο αθεόφοβος.... 2και95!

ΥΓ
Ακαμάτη, βρίζεις επώνυμα ενώ το δικό σου το ονοματάκι δεν το λες. Πολύ αντρίκιο, ρε συ, μπράβο!

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ troll named akamas:

Δεν ξέρω τι είναι η λίστα Hellas, οι καλύβες οι παράγκες και τι έκανε εκεί μέσα ο καθένας.
Αυτό που ξέρω είναι πως η ΑΛΗΤΕΙΑ έχει και όρια.
Έχω τονίσει επανειλημένα πως δεν με τρομάζουν οι ύβρεις στο πρόσωπο μου. Τις αντιμετωπίζω μια χαρά. Γι αυτό ως τώρα η παρουσία σου μου ήταν από αδιάφορη ως και διασκεδαστική (έχω κι εγώ τις διαστροφές μου).
ΟΜΩΣ
έχω είπσης τονίσει ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ πως ως οικοδεσπότης αυτού του blog παρέχω κάθε δυνατή φιλοξενία σε απόψεις (όσο κι αν διαφωνώ με κάποιες) αλλά ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ βρισιές σε ανθρώπους που περνούν από δω.
Αυτά τα ΑΣΦ-ΑΛΗΤΙΚΑ υπονοούμενα κατά του Σαραντάκου και κάθε Σαραντάκου που επισκέπτεται αυτό το blog μπορείς να τα κάνεις στη ΓΑΔΑ , στην Κουμουνδούρου, στους τεκέδες ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ BLOG.

Μην ξαναπατήσεις εδώ μέσα ρε ΧΑΦΙΕ, ΑΣΦ-ΑΛΗΤΗ ΨΥΧΑΚΙΑ.
ΟΥΣΤ !!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Σκατά στα κουμούνια

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

@omadeon
Αν ερμήνευσα λάθος την πολιτική σου τοποθέτηση ζητώ συγγνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Ερυθρέ μου ιτ'ς ολ ράϊτ (βαριέμαι να το γυρίσω στο λατινικό πληκτρολόγιο, τώρα που τα πλήκτρα πήραν... φωτιά).

Αλλά τι να κάνουμε, θα το κάνω τελικά:

"I usually kill for money but since you are my comrade I kill you for nothing" -Vladimir Ametanoitovitch Akamov (also known as Freaky Gonzalez)

Ρε αμετανόητε, ντάξει να' ούμε οξύθυμος ο ακάμας (ενώ εσύ είσαι... γεμάτος πλέρια ψυχραιμία).

Ομως, σου πέρασε από το μυαλό ότι το ποστ αυτό ΞΕΚΙΝΗΣΕ υβριστικά και λασπολογικά από τη γέννα του. Δε λέω, το τεκμηρίωσες κάπως, αλλά... κάπου μπάζει νερά η τεκμηρίωση. Ετσι αν ο ακάμας ήταν πιο ψύχραιμος, θα έφτιαχνε π.χ. στο μπλογκ του μία ήρεμη καταγγελία ότι μπλογκ του ΚΚΕ λασπολογεί κλπ. κλπ. και το θέμα θα είχε λήξει ψυχρά και απρόσωπα σχεδόν. Ομως, με το να έρθει εδώ πέρα σημαίνει ότι ήθελε επικοινωνία μαζί σου. ΔΕν έχουν σημασία τα προβοκατόρικα σχόλιά σας ο ένας στον άλλον, σημασία έχει ότι ΕΤΣΙ είναι τα πράματα.

ΔΕΝ μπορεί να λες ότι η αριστερά έξω από το ΚΚΕ είναι "αριστερά της μαστούρας". Εξάλλου, ΠΩΣ να σου το αποδείξουν και οι ενδιαφερόμενοι ότι δεν είναι μαστούρηδες? Χημική εξέταση να κάνουνε? Γι' αυτό, τέτοιες κουβέντες στο ιντερνέτ είναι "κάτω από τη ζώνη".

Εσύ βρήκες ιδεολογικές βάσεις για κάτι που τελικά δεν έχει σχέση με ιδεολογία αλλά με βρώμικο πόλεμο, διότι ΣΙΓΟΥΡΑ τα περισσότερα στελέχη του ΣυΡιΖα έχουν ΤΟΣΗ σχέση με τη μαστούρα όση κι εσύ με την... Ιαπωνική Μαφία! :)

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ omadeon:
Επειδή βαριέμαι να λέω τα πράγματα 1000 φορές θα το επαναλάβω κι όποιος κατάλαβε. Πιστεύω πως δεν θα χρειαστείς επανάληψη.
Δεν με ενδιαφέρει το απαράδεκτο υβρεολόγιο του ακαμα ("στο κάτω κάτω δεν έφταιγεν αυτός, τόσος ήτανε" που λέει κι ο ποιητής). Αυτό που δεν ανέχομαι είναι τα υπονοούμενα σε οποιονδήποτε "μη μιλάς γιατί...". Κι αυτό δεν αφορά μόνο αυτόν αλλά κι εσένα. Εκείνος απείλησε το Σαραντάκο κι εσύ μας στέλνεις link (το οποίο εγώ αρνούμαι να διαβάσω) για το τι έλεγε ο Σαραντάκος κάποτε. Ό,τι κι αν έλεγε δε με αφορά. Στο blog αυτό είναι φιλοξενούμενος μου κι αν δεν προσβάλει κανέναν είναι ευπρόσδεκτος όπως όλοι.
Από δω και πέρα, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ σε κανέναν να βγάζει τα σώψυχα του στο blog μου. Όποιοι έχουν διαφορές απ' τα παλιά, να τις λύσουν στα "μαρμαρένια αλώνια", στο Ελ Πάσο ή όπου αλλού εκτός από δω. Από τώρα, όποιος προσπαθήσει να φιμώσει ή να τρομοκρατήσει επισκέπτη του Αμετανόητου blog θα βλέπει στη θέση του σχολίου του την ένδειξη "η ανάρτηση αφαιρέθηκε από το διαχειριστή". ΤΕΛΟΣ!

ΥΓ: Όσοι ελπίζουν πως θα συνεχιστεί αυτή η παθογένεια με ανταλλαγές σχολίων για το ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει, ας το κάνουν όπου αλλού θέλουν. Όχι μέσα στο Αμετανόητο blog. Δεν φέραμε κανέναν εδώ δεμένο πισθάγκωνα. Όποιος θέλει να μείνει για συζήτηση, καλοδεχούμενος. Όποιος έρχεται να αφοδεύσει, ας βρει άλλη χέστρα. Φτιάχνει λέει κι ο akamas μια. Στο κάτω κάτω, υπάρχουν και άνθρωποι που περνούν από δω για να ακούσουν και να μιλήσουν σοβαρά. Σεβαστείτε τους. Enough is enough.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Σωστός! Και πολύ κράτησε το αστείο! Εγώ θα τον έσβηνα στα πρώτα 2-3 σχόλια (και πολλά λέω)...! :-)

Μαίρη είπε...

Πω πω ! ούτε οι Πασόκοι τέτοιο μένος για την άνοδο του ΚΚΕ !


Αν και δεν έχουν μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΝ όταν ακούς από
akama "@mary
Καταπληκτικό το αμερικανικό κολλέγιο, διαφορετικά δεν θα το προτιμούσε η Αλέκα για τα παιδιά της, φιλόλογος είναι η κοπέλα, κάτι παραπάνω θα ξέρει, τα λεφτά δεν ξέρω που τα βρήκε.

ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ!


Τυχαίο και σύμπτωση....

Ξέχασε να μας αναφέρει και τα σχόλια του Πάγκαλου.

Αλλά έτσι είναι , όταν δεν έχεις και τι να πεις εναντίον του ΚΚΕ το μόνο που μπορείς να κανεις είναι να το συκοφαντείς.


Akama περαστικά σου...

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ mary:
"ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ!"
Κι αυτή από το Ριζοσπάστη πέρασε :)
Το λέω πρώτος εγώ πριν το "αποκαλύψει" ο akamas

Νισάφι ρεεεε!

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Rocean:
Εγώ φαίνεται πως έχω μεγαλύτερη αντοχή ή μαζοχισμό. Αλλά αυτά για το Σαραντάκο ήταν επιεικώς ΑΘΛΙΑ.
Έστω και αργά... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

The Son of Nothing είπε...

"Πωπω!!! Τι γίνεται εδώ, ρε; Λίγες ώρες έλειψα και μου το κάνατε playground της αειθαλούς Αντιιμπεριαλιστικής Επιτροπής Συμπαράστασης στο Ίντερνετ (ΑΕΣΙ). Για τους νεότερους, η ΑΕΣΙ ήταν μια λίστα συζητήσεων που μέχρι πριν 8 (;) χρόνια μάζευε αρκετούς για κουβέντα γύρω από την αριστερά, ολίγον μπινελίκι ενίοτε και είχε όλα τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τέτοια στέκια. Κοίτα τώρα πώς τάφερε η ζωή και ξανασυντήθηκαν εδώ μέσα 4 πρώην "χρήστες" :)"
Ρε σεις. Την ΑΕΣΙ την θυμάμαι κι εγώ. Ακόμα θυμάμαι τον Rocean στο IRC στο κανάλι #exoria με άλλους κόκκινους chatάριους να χάνουμε πολλές ώρες της ημέρας για να συζητάμε. Ήμασταν όλοι βέβαια 7-8 χρόνια μικρότεροι. Α, ρε τι μου θυμήσατε...

Ανώνυμος είπε...

@The Son of Nothing: Είχαμε κανάλι #exoria? Καλά, φαίνεται πως επιδεινώνεται το αλτσχάιμερ! :-) Θυμάμαι κυρίως μπαίναμε στο #aesi, #kne, #communism κοκ... Αλλά το #exoria δεν το θυμάμαι καθόλου... Πάντως φάση είχε το IRC.... 3 κι ο κούκος είμασταν εκείνα τα χρόνια... Και τώρα έχουμε γεμίσει με κόκκινα blogs... :-)

Τι nickname είχες?

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Rocean:
Ρε, τι θα γίνει με σένα; Πιο πολλές ώρες είσαι στα chats παρά στο σπίτι. Τώρα άρχισες να ξεχνάς και πού έγραφες; Πού να φτάσεις και στην ηλικία μου, δηλαδή (σε 5-6 χρόνια).
Πάντως αν και ξέρω από κοντά τον Son of Nothing κι εγώ ποτέ δε τον θυμάμαι στην ΑΕΣΙ. Γύρευε και τι nick θα είχε τότε. Για πες κι εσύ τίποτα ρε Υιέ...

The Son of Nothing είπε...

Παλιά έμπαινα στο irc με το nick Drakho. Στα κανάλια #aristera (με όλο τον συρφετό), #kne (μετέπειτα exoria) και πάει λέγοντας. Το #kne χτύπαγε και 20 άτομα online. Την ΑΕΣΙ την ήξερα, αλλά δεν θυμάμαι πλέον τι ήταν. Πάνε και χρόνια ρε παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι αρχίζω να θυμάμαι. Είχαμε γνωριστεί και από κοντά. Έτσι δεν είναι? Από Πάτρα δεν είσαι? Νομίζω είσουν και σ'ένα συγκρότημα?

The Son of Nothing είπε...

@rocean
Όπως τα είπες. Είχαμε κάνει και ένα τεράστιο meeting του καναλιού σε ένα διήμερο, όπου είχαμε γνωριστεί όλοι μεταξύ μας.