Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

Στήριγμα της «σεμνότητας» και της «ταπεινότητας»


Αρκετοί χάρηκαν που στις εκλογές πολλά αντιαισθητικά πρόσωπα απέτυχαν να εκλεγούν. Πράγματι, σε όποια ιδεολογική πλευρά κι αν ανήκει κάποιος, μόνο λύπη δεν ένοιωσε με την αποτυχία επανεκλογής της Μαριέτας Γιαννάκκου, του Νικολόπουλου, του Καλού, του Χριστοδουλάκη και πολλών άλλων.
Ωστόσο τη δική μας ευφορία από τις παραπάνω εξελίξεις σκίασε η εκλογή ενός συγκεκριμένου προσώπου που (και πάλι ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές προτιμήσεις) προσβάλει την αισθητική μας και το περί δικαίου αίσθημα.

Ποιο είναι αυτό το πρόσωπο;



Κάποτε εμφανιζόταν ως «δημοσιογράφος». Ήταν από τους προδρόμους των μεσημεριανών κουτσομπολίστικων εκπομπών με την «πρωτοποριακή» για την εποχή αθλιότητα που λεγόταν «Κεντρί». Είναι βαμμένη με το αίμα ενός ανθρώπου τον οποίο διαπόμπευσε δημόσια χωρίς αποδεικτικά στοιχεία αναγκάζοντας τον να καταπιεί φυτοφάρμακο προτού τον δει το πανελλήνιο σε ζωντανή μετάδοση να κατηγορείται ως στυγνός παιδεραστής της ίδιας της ανήλικης κόρης του (η οποία παρουσίαζε νοητικά προβλήματα).
Τι κι αν το κοντινό περιβάλλον του αλλά και οι γείτονες που εμφανίστηκαν επώνυμα διέψευδαν την «αποκάλυψη»; Τι κι αν οι αστυνομικές αρχές εκδήλωναν άγνοια επί του θέματος και δεν είχαν στοιχεία που να τεκμηριώνουν τη «θηριωδία»; Εκείνη, στηριγμένη σε καταγγελίες ανώνυμων θρασύδειλων, επέμεινε να τραβήξει τη χυδαιότητα ως το τέλος. Ο φτωχοδιάβολος έβαλε τραγικό τέλος στη ζωή του. Δεν προσήλθε ποτέ στο δικαστήριο για να αποδειχθεί η αθωότητα ή η ενοχή του.
Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο στον ΑΝΤ1 που φιλοξενούσε το «Κεντρί» και η εκπομπή σταμάτησε.
Η κυρία δεν το έβαλε κάτω. Παντρεύτηκε επιχειρηματία της Πάτρας και άρχισε να αρθρογραφεί σε τοπικές συντηρητικές εφημερίδες απ’ όπου υπερασπιζόταν τη… δημοσιογραφική δεοντολογία. Τελικά, την «κέρδισε» η πολιτική.
Η Νατάσα Ράγιου απέσπασε τις ψήφους αρκετών Αχαιών και σήμερα είναι μέλος του κοινοβουλίου με τη σημαία της ΝΔ. Είναι ένα από τα 152 στηρίγματα της κυβέρνησης της «σεμνότητας» και της «ταπεινότητας».

Ντροπή σε όλους μας μα πιο πολύ σ’ εκείνους.

15 χόρεψαν μαζί του:

elliot afanas είπε...

ξέχασες να αναφέρεις την εκπομπή της που έβρισκε δουλιά σε άνεργους. οι υποψήφιοι δοκιμάζονταν στη δουλιά που έψαχναν live και η πρόσληψή τους γινόταν μετά από ψηφοφορία του κοινού

IRA - NikoR είπε...

Πολυ καλό το άρθρο.

Δεν το θυμόμουνα καθόλου.

Αλλά μην μπερδεύεστε. Όλοι ίδιοι είναι. Άλλος οδήγησε ανθρώπους στο θάνατο απο την εκπομπή του, κι άλλος απο την πολιτική του.

Το θετικό είναι οτι βγάλαμε 22 βουλευτές κ πλέον είμαστε 8 προς 42 αμα γίνει εμφύλιος. Πρόσθεσε κ τον ΣΥΡΙΖΑ άμα δεν πάει στη Ζιμπάμπουε με τον ΟΗΕ να διαμαρτύρεται για τα ζώα κ τα φυτά, πιάνουμε ένα 14 προς 42, βάλε κ μερικά ΠΑΣΟΚια που άμα γίνει η επανάσταση μπρός στην ισχύ των όπλων θα μας συντροφέψουν, ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ.

συντροφικα,

ΙΡΑ

Μαίρη είπε...

Πολύ καλό άρθρο και πολύ εύστοχο.

Πριν από μερικά χρόνια κατηγορούσα αυτό τον λαό πολύ έντονα για τις επιλογές που κάνει . Σήμερα προσπαθώ να είμαι πιο επιεικής όταν βάζω κάτω όλα αυτα τα άθλια χρόνια πλύσης εγκεφάλου . (σκόπιμης φύσικά)

Να ήταν μόνο αυτή....
βλέπε Βορίδης , Πλεύρης και το κακό συνανπάτημα....

OUTSIDE THE WALL είπε...

Συμφωνω κι εγώ με το άρθρο με εκφράζει.. Τελικά ποιο είναι το μήνυμα των εκλογών, μήπως το 38% του ΠΑΣΟΚ, το 8,2% του ΚΚΕ, το ότι έχουμε 5 κομμματα στη Βουλή;ή μήπως ότι συνεχίζουμε να πάσχουμε από δημοκρατική συνείδηση; ποιο;

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ elliot afanas: Όχι δεν ξέχασα την εκπομπή που προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα κι από τη... ΓΣΕΕ! Αλλά, μπροστά στα άλλα ήταν παρονυχίδα.

@ IRA - NikoR: Έχεις δίκιο. Ο καλύτερος απ' αυτούς σκότωσε τη μάνα του.
Αυτή η αναλογία 8 προς 42 πώς βγαίνει; Κάθε ένας μας έχει ν' αντιμετωπίσει 42 τους; Άνισο το βρίσκω. Γι αυτούς...

@ mary: Καλά Βορίδης, Πλεύρης και κακό συναπάντημα είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι.

@ Panagiotis Spyropoulos: Εγώ θα ψήφιζα το τελευταίο: το έλλειμα συνείδησης (πολλώ δε μάλλον δημοκρατικής).

χαμογελο είπε...

Δεν φτάνει που κυκλοφορεί ελεύθερη... την βάλαν στην βουλή... εμ που αλλου?

DARK_ERA είπε...

Afto moy diefige... Se tetioys agioys antropoys vrike stirigmao semnos kai ta pinos prothipoyrgos... Na ti xerete

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ χαμόγελο: Τώρα έχει και βουλευτική ασυλία. Και το φοβερό θάναι να μας πλακώσει στις μηνύσεις για συκοφαντική "δυσφήμιση". Έτσι κάνουν οι πιο πολλοί.

@ DARK_ERA: Ναι η Αγία Αναστασία του Αιγίου. Τρομάρα τους.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ μπαίνουν στη βουλή αυτοί που έπνιξαν τόσο κόσμο με το Σάμινα, αυτοί που έβγαλαν λάδι την Ρικομέξ, εδώ βγήκε κυβέρνηση που επί των ημερών της κάηκε η μισή Ελλάδα, η Ράγιου θα έμενε απ' όξω;
Τρία τινά: α) ποιός ξέρει τί ήταν οι υπόλοιποι της ΝΔ (π.χ. Νικολακόπουλος) ή β) ποιός ξέρει τί λαγούς με πετραχήλια έταξε στους απελπισμένους ή γ) ποιός ξέρει πόσο ζώα είμαστε τελικά.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Ερυθρός: Έχεις απόλυτο δίκιο. Λες και μέσα στο "ευαγές ίδρυμα" της αστικής τους "δημοκρατίας" ήταν όλοι άσπιλοι και τώρα μαγαρίστηκαν.
Μερικές φορές βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Έτσι την έπαθα κι εγώ. Βλέπεις, εκείνο τον καιρό είχα κάνει ρεπορτάζ για τον φουκαρά και είχα γίνει έξαλος με όσα είδα και άκουσα. Κάπου το έχω πάρει και λίγο προσωπικά.

Ανώνυμος είπε...

Δεν το βρίσκω απαραίτητα κακό το να το παίρνει προσωπικά κανείς. Αρκεί να το έπερναν προσωπικά και οι ψηφοφόροι τους, να παραδεχόντουσαν ότι τους δουλεύουν ψιλό γαζί, να έκριναν με βάση το πραγματικό τους συμφέρον. Αλλά...
Πάντως χαίρομαι: έχω την αίσθηση ότι το 8,2 το χαρήκαμε 1-2 μέρες και όχι με παράνοιες, αλλά έχουμε ήδη αρχίσει να σκεφτόμαστε το τί θα κάνουμε από δω και πέρα. Πάρα πολύ καλό αυτό σύντροφοι.

Κομσομόλος είπε...

Σύντροφοι συγχαρητήρια!!!!

Άντε, όλοι είναι περήφανοι για σας κάτω στην Κύπρο. Ψηλά τα λάβαρα...

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Proletarios: Σύντομα ν' ακούσουμε καλά νέα κι από σας συντρόφια.

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνω την οργή σου. Να ξέρεις ότι εγώ είμαι ακόμα πιο οργισμένος, γιατί τυχαίνει να ξέρω κάποια επιπλέον πράγματα για την συγκεκριμένη "κυρία", από αυτά που ίσως εσύ ξέρεις. Δεν γράφονται όμως εδώ...
Επίσης, Ερυθρέ, δεν μπορεί να απαντηθεί εδώ, το ερώτημά σου "ποιός ξέρει τί τους έταξε για να την ψηφίσουν".
Για ευνόητους λόγους και πάλι...
Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω πάντως ένα κομμάτι της προεκλογικής της εκστρατείας (λόγω περιοχής, μη σκεφτείτε τίποτα άλλο ρε), να ξέρετε συναγωνίστηκε επάξια την Έφη Σαρρή.
Άντε, πολύ ασχολήθηκα. Γεια σας.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ cris:
"τυχαίνει να γνωρίζω πάντως ένα κομμάτι της προεκλογικής της εκστρατείας (λόγω περιοχής, μη σκεφτείτε τίποτα άλλο ρε)".

Κάτι άκουσα από γνωστούς μου στον περίγυρω της. Βλέπεις κι εγώ αυτό τον καιρό τριγυρίζω πάλι στην περιοχή σου. :)